Skocz do zawartości

SUMY 2014

suli102

Rekomendowane odpowiedzi

Dużo zależy od nurtu :rolleyes: ja do DT daję tylko kółko kostala 8 mm i 1/0 VMC 9650 i wystarcza,- jak do tej pory...

Mi ostatnio ryba z takiej ósemki zrobiła 8kę i popłynęła z z st-46 w nożyczkach pewnie... Kółka co prawda w łapach nie dało się rozciągnąć,ale ryba zaparła trzonek kotwicy o korpus woblera i zrobiła dźwignię .Jak gadałem ostatnio z Krzysztofem Zielińskim to mówił mi ze stosuje na tajmienie kółka o wytrzymałości 70kg właśnie z tego powodu że te ryby w szaleńczych młynkach często ukręcają nawet bardzo mocne kółka.

Mi ostatnio ryba z takiej ósemki zrobiła 8kę i popłynęła z z st-46 w nożyczkach pewnie... Kółka co prawda w łapach nie dało się rozciągnąć,ale ryba zaparła trzonek kotwicy o korpus woblera i zrobiła dźwignię .Jak gadałem ostatnio z Krzysztofem Zielińskim to mówił mi ze stosuje na tajmienie kółka o wytrzymałości 70kg właśnie z tego powodu że te ryby w szaleńczych młynkach często ukręcają nawet bardzo mocne kółka.

Jak w każdym extremalnym łowieniu najwięcej zależy od dogrania całego zestawu a nie jego poszczególnych elementów, nie da się zabezpieczyć przed każdą ewentualnością....

Jak tam panowie po burzowym weekendzie? Działo się?  B)

Coś się tam działo..... ;) ale gdzie tam weekend burzowy  :rolleyes: u nas lampa taka ze nie szło na wodzie wysiedzieć. :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Ale o szczegółach może bliżej opowie mój kompan z łajby  :)  :)  :)

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 1

Ja już zwątpiłem w kwestii rzetelnej prognozy pogody.

Technika idzie do przodu ale nie potrafią przewidzieć jej nawet z 1 dniowym wyprzedzeniem :(

Może klimat w Europie na tyle się zmienił, że jeszcze się do tych zmian nie dostosowali ??

Staram się korzystać z tej stronki i jak do tej pory jest dość dokładna.

http://www.yr.no/place/Poland/

• Like 2