Skocz do zawartości

SUMY 2014

suli102

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze raz gratulacje dla ekipy.

Ołowiane chmury na zdjęciu Daniela z Wisły zazwyczaj zwiastują kabana - ja już się przyzwyczaiłem.

Jak tak dalej pójdzie będziecie musieli do obowiązkowego zestawu sumowego dodać pasy na przepuklinę :)

Nie myśleliście o jakimś kinie akcji z holu takiej lokomotywy? Chętnie bym obejrzał :)

Z filmikami jest taki problem, ze za duzo na nich widac. Lodka sie kreci i mozna czesto dokladnie rozpoznac miejscowke.

Chociaz tym razem zanim wrocilem do domu to juz polowa moich znajomych wiedziala o tej rybie.Bylem w szoku jak szbko i daleko informacja poszla. Co ciekawe nikomu jeszcze nie mowilismy nic, a juz bylo wiadomo ile ryba miala cm. Podobno jak go mierzylismy to mielismy widownie, ale jej nie spostrzeglismy.

No i niestety lodki juz gesiego plywaja po okolicy ...

Trzy dni łowienia na Wiśle dały w kość. W pierwszy dzień wędkuje z żoną i na dużej wodzie czuję się jak dziecko błądzące we mgle. Nic mi nie idzie i jeszcze burza nie zostawiła na nas suchej nitki. Drugi dzień jest już zdecydowanie lepszy. Poprawiam przykosy i burty namierzone pierwszego dnia. Notuje jedno branie czyli jest lepiej niż dzień wcześniej. Trzeciego dnia dołącza do mnie ekipa Rózgi z Suchedniowa i Krakowski kolega Szpiegu. Mi przypada zaszczyt pływania z Tomkiem Miernikiem. Tomek stawia na dnie pontonu Swoje woblery i mówi testuj które chcesz. Mi w to graj i już jedno z Jego cudeniek wisi na końcu mojej wędki. Wędkujemy w trzy ekipy od samego rana i tylko Szpiegu w południe wyciąga niewielkiego suma. W ostatniej godzinie gdy jestem pewny że tym razem Wisła powaliła mnie na kolana i pokazała jaki dla niej jestem malutki następuje branie. Sum się nie zapina. Postanawiam z Tomkiem jeszcze raz powtórzyć tą samą burtę. Z doświadczenia wiem ze żerujący sum potrafi zaatakować przynętę jeszcze raz. I nie myliłem się. Choć nie był duży to cieszył nas jak cholera i podniósł mnie z kolan. Ekipa Mario i Tomek tego dnia górą. Kolejna fajna ryba na T.M. Dziękuje wszystkim uczestnikom za sumowy lifestyle.

post-54681-0-41230500-1406483315_thumb.jpg

post-54681-0-63275900-1406483329_thumb.jpg

post-54681-0-93098300-1406483362_thumb.jpg

post-54681-0-41516600-1406483402_thumb.jpg

post-54681-0-56440100-1406483414_thumb.jpg

post-54681-0-85064400-1406483430_thumb.jpg

• Like 25