hlehle Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 To jest tam gdzie myślę gdzie pół Mazowieckiego gania sumy bo taki jeden Pan w gazecie opisał ? Chyba już kilka....dziesiąt złoty osiemdziesiąt plus w życiu wyjales bo spokój widzę od startu do mety aż Tak, teraz się tam pływa gęsiego. Festyn nad wodą, grille na łodziach, piwo w dłoniach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 To jest tam gdzie myślę gdzie pół Mazowieckiego gania sumy bo taki jeden Pan w gazecie opisał ? Chyba już kilka....dziesiąt złoty osiemdziesiąt plus w życiu wyjales bo spokój widzę od startu do mety aż Hehehe. No Daniel opanowania może Ci pozazdrościć nie jeden "Sumowy Celebryta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Tak, teraz się tam pływa gęsiego. Festyn nad wodą, grille na łodziach, piwo w dłoniach :-)Jeszcze 10 lat temu jak rowerami na weekendy pod namiot się tam jeździło to tylko miejscowych można było zaobserwowac, mieliśmy 120 cm ponton z tesco i wywozilismy nim żywce w ciekawsze miejsca, w zeszłym roku to tam pajęczyny plecionek były i się platali jeden o drugiego a sławny biały transit wywozil komplety sumowe (kilka razy dziennie w dobre wiatry) do smażalni nad pewny mazowiecki akwen tam tlukli z nich schabowe...dla mnie miejscowka stracila urok wraz z przybyciem bydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Hehehe. No Daniel opanowania może Ci pozazdrościć nie jeden "Sumowy Celebryta" Szkoda, ze nie nagraliśmy holu inwalidy (220 cm). Po jakiś 10 minutach kolega rzucił: " Ty może koniec tych jaj i może jednak spróbujemy wyjąć tę rybę?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 No mówiłem, że filmik to kozak sprawa Ale faktycznie nie we wszystkich miejscach można filmować i publikować z czystym sumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Jeszcze 10 lat temu jak rowerami na weekendy pod namiot się tam jeździło to tylko miejscowych można było zaobserwowac, mieliśmy 120 cm ponton z tesco i wywozilismy nim żywce w ciekawsze miejsca, w zeszłym roku to tam pajęczyny plecionek były i się platali jeden o drugiego a sławny biały transit wywozil komplety sumowe (kilka razy dziennie w dobre wiatry) do smażalni nad pewny mazowiecki akwen tam tlukli z nich schabowe...dla mnie miejscowka stracila urok wraz z przybyciem bydła. Straszne rzeczy piszesz... Odwykłem od tej rzeczywistości. Odechciewa się łowić. Takie rzeczy bardziej mnie zniechęcają, niż brak brań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Żałuj Krzysiek że nie widziałeś reakcji ekipy jak zaczeliśmy komentowac. Strach zwrócić uwagę kiedyś to jeszcze może i bym był skłonny coś zadziałać ale rączki mam związane i nieco inne priorytety w życiu niż ganianie bydła nad wodą ciekawe jak w tym roku się sytuacja prezentuje z " zawodowcami " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Było przepłynąć pontonikiem i .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 (edytowane) Pamiętam chamów na ZZ, którzy po podebraniu suma (nierzadko podczepionego gumą), spływali do auta, aby za pół godziny znowu pojawić się na łowisku...Robiliśmy z kolegą zakłady "wróci-nie wróci"; obstawiałem zawsze, że wróci i nigdy nie przegrałem. Edytowane 29 Lipca 2014 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 ... spływali do auta, aby za pół godziny znowu pojawić się na łowisku... Krzysiek, ale ja czasem robiłem to samo. Podbierałem dużą rybę i płynąłem z nią do brzegu, by w spokoju z dala od ludzi zrobić zdjęcia.Ryba była wypuszczana, ale ploty zawsze mogły powstać. p.s. Obecnie zazwyczaj tak holuję, że podbieram już z brzegu na płyciźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Zdaję sobie z tego sprawę, to naturalne i w niedzielę też tak zrobiliśmy. Widziałem na ZZ Bardzo skuteczne ekipy żywcowe, które spływały do brzegu a następnie, po sesji, wypuszczały ryby. Ale goście o których mówię pływali np. z +/- wysokości Poloneza do YKP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Daniel filmiki fajna sprawa,super się je ogląda zimą jak się tęskni za latem i rybami.... Krzysiek wiem coś o monotonii pływania za toniowymi rybami,trolowałem kilka sezonów za sumem na zaporówce z płaskim dnem (branie średnio co trzeci dzień x 15h na wodzie). Na rzece jest inaczej, dniówka mija jak z bicza i jeszcze czasu brakuje żeby na powrociedo bazy wytypowane mety obskoczyć choć po razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Na rzece jest inaczej, dniówka mija jak z bicza i jeszcze czasu brakuje żeby na powrociedo bazy wytypowane mety obskoczyć choć po razie No, tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Daniel ten kijek to jest czarna mamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Daniel ten kijek to jest czarna mamba? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Hle Hle masz zmysl aktora.Jak jest "akcja" to nie gadasz glupot i powaznie holujesz ryby.Jak sie nie nagrywa to dajesz popisy. Wniosek jeden : HOLLYWOOD! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Hle Hle masz zmysl aktora.Jak jest "akcja" to nie gadasz glupot i powaznie holujesz ryby.Jak sie nie nagrywa to dajesz popisy. Wniosek jeden : HOLLYWOOD! Z tymi holami to kilka lat temu było różnie. Pamiętam, że sporo łomotów na Ebro zebrałem, czego byłeś świadkiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 (edytowane) A jak tam Panowie z sumami w Narwi? Bo ja się mocno nastawiałem(skomplikowała mi sie też sytuacja rodzinna,ale chciałem zamoczyć kija) Beastmaster w pogotowiu,ale niżówka straszna,ledwo idzie przepłynąć,fajniejsze dołki albo zasypane,albo mają teraz po półtora-dwa metry,chodzi o odcinek poniżej Lubiela Nowego,metoda to spinning z łódki. Edytowane 30 Lipca 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seint Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Cisza jak przed braniem dwójki:) wszyscy pewnie na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Chciałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Chciałbym Ja też,a tu na razie rodzinny urlopik,a człowiek nie potrafi się tym cieszyć.... (gdy koledzy sumy łowią) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Ja też,a tu na razie rodzinny urlopik,a człowiek nie potrafi się tym cieszyć.... (gdy koledzy sumy łowią) Nieładnie ! Toż to podwójny powód do szczęścia: - urlop z ukochaną rodziną - koledzy łowią piękne rybska 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Ja też,a tu na razie rodzinny urlopik,a człowiek nie potrafi się tym cieszyć.... (gdy koledzy sumy łowią) Nieładnie !Toż to podwójny powód do szczęścia:- urlop z ukochaną rodziną- koledzy łowią piękne rybska hehehe Wojtek za karę jedzie na urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) Nieładnie !Toż to podwójny powód do szczęścia:- urlop z ukochaną rodziną- koledzy łowią piękne rybska A nic ponoć nie cieszy tak bardzo jak ryby łowione przez ......................... KOLEGÓW Edytowane 31 Lipca 2014 przez Karol Krause 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) Nieładnie !Toż to podwójny powód do szczęścia:- urlop z ukochaną rodziną- koledzy łowią piękne rybska Przytoczę anegdotkę, wchodzę o ostatnio do pokoju kolegi z pracy (też wędkarz) z zamiarem poinformowania go, że nie zrobiłem mu zdjęć o które prosił:- Siema stary, mam dla ciebie złą wiadomość...- Kto połowił? Edytowane 31 Lipca 2014 przez Pumba 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi