hlehle Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Złe wieści, w przyszłym tygodniu planuję sumowy maraton, myślałem m.in. o tym odcinku, z biwakowaniem nad wodą itd. Jeśli tam wyląduję to się będę rozglądał. Tylko skoro tak, to człowiek powinien tam chyba uzbrojony jechać... W ogóle się waham, czy nocowanie w pojedynkę na wiślanych wyspach do bezpieczny pomysł. Idealnie byłoby rozbić namiot, zostawić trochę maneli w bazie i pływać sobie w okolicy, ale czy w naszym kraju można tak sprzęt zostawiać? Ja 3 lata temu w okolicy Wyszogrodu rozbiłem się na nockę przy opasce, na której jakaś ekipa przygotowywała się ... do dokonania połowu. Najpierw podpytali czy coś złowiłem, później pożartowali, że na wędkę to lipa i inaczej trzeba łapać, a później przez parę godzin się koło mnie kręcili i rzucali @#$$%Twardo siedziałem, aż nie wytrzymali i się zawinęli. Pewnie na niewiele się to zdało i następnego dnia swobodnie z agregatem spłynęli :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Niestety...taka patologia spoleczna...jak wiesz ciezko z tym walczyc...niestety.......dzisiaj z Wobim ponad 10 godzin na wodzie bez kontaktu z ryba :-(...nie liczac wzrokowego z bolkami ;-)...konkretne mety ktore ostatnio cos tam dawaly dzisiaj totalna studnia. ..do tego po poludniu przyszla fala i syfu troche poplynelo...mam nadzieje ze juz spada i jeszcze polowimy przez najblizsze dni ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 ...mam nadzieje ze juz spada i jeszcze polowimy przez najblizsze dni ;-) Oby, ale dochodzą mnie słuchy, że ostatnie bardzo źle się działo na Wiśle i to na wielu odcinkach równolegle. Na pewno sporo ryb zostało, ale są mega przepłoszone.Dokładnie dwa lata temu też to zaobserwowaliśmy. Z dnia na dzień ryba zniknęła z pewnego odcinka i była pustynia do końca sezonu. Są na szczęście okręgi, które starają się z tym walczyć - http://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/100523/60/rodzinne_klusowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Oby, ale dochodzą mnie słuchy, że ostatnie bardzo źle się działo na Wiśle i to na wielu odcinkach równolegle. Na pewno sporo ryb zostało, ale są mega przepłoszone.Dokładnie dwa lata temu też to zaobserwowaliśmy. Z dnia na dzień ryba zniknęła z pewnego odcinka i była pustynia do końca sezonu. Są na szczęście okręgi, które starają się z tym walczyć - http://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/100523/60/rodzinne_klusowanie...mam nadzieje, że splynely na odcinek ktory katujemy ;-) ...w sumie wiekszego cisnienia w ekipie nie ma ;-) ...wystarczy tylko jeden 200+ :-) :-) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szweju12 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Szweju12 zapomniałem zapytać czy tak fajne wyniki powyżej Pułtuska w poprzednim sezonie miałeś na trolla?Narew i troll ? Po pierwsze nie wolno, po drugie na tak krótkie najazdy nie ma sensu, na wypadek gdybym przepis o trollu uznawał za głupi... Obserwacja i jeszcze raz obserwacja ... 4 letnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szweju12 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Trochę na uboczu tematu, ale elektrycy na Wiśle to pikuś przy tym co dzieje się na dzierżawionym odcinku Narwii : Jak można w ogóle wydzierżawić komuś rzekę ? Okazuje się że można : http://www.grwlomza.pl/Łowię poniżej tego odcinka i mój 5 wyjazd w sezonie był ostatnim w to miejsce...A trochę się tu połowiło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Trochę na uboczu tematu, ale elektrycy na Wiśle to pikuś przy tym co dzieje się na dzierżawionym odcinku Narwii : Jak można w ogóle wydzierżawić komuś rzekę ? Okazuje się że można : http://www.grwlomza.pl/ Łowię poniżej tego odcinka i mój 5 wyjazd w sezonie był ostatnim w to miejsce...A trochę się tu połowiło ... PZW też dzierżawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Trochę na uboczu tematu, ale elektrycy na Wiśle to pikuś przy tym co dzieje się na dzierżawionym odcinku Narwii : Jak można w ogóle wydzierżawić komuś rzekę ? Okazuje się że można : http://www.grwlomza.pl/Łowię poniżej tego odcinka i mój 5 wyjazd w sezonie był ostatnim w to miejsce...A trochę się tu połowiło ...ale zezwolenie wykupiłeś i 150zł zostawiłeś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Presja na tym odcinku Narwi jest jak w latach 80 tych. Każdy poluje na szczupaczka, żywiec spinning. Doszły łódki i trolling. Mijanki na prostkach, rondo na "przerwańcu" itd. Rzeka ma od 40 do 60m szerokości. Tłumy jak na festynie a nędza z roku na rok większa. Sandacze już wyjedzone, trochę szczupaka i resztki sumów beretuje się co dziennie, bo czy to w tygodniu, czy w niedzielę presja taka sama. Duża głębokość już nie jest przeszkodą. Szkoda tej wody bo ma potencjał. Żegnaj środkowo Narwio... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Panowie, najpiękniejszy odcinek Narwii przeszedł już do historii, a wszystkie sandaczowe burty świecą pustkami, wielkie bolenie "poznikały",jazie, których było na potęgę znikły (pewnie zjadły sumy), sumy "pozdychały" ze starości (lub z niestrawności po jaziach). Ktoś próbuje jeszcze czasem powiedzieć, że są ryby i można połowić - pewnie, będąc 24h/7 dni w tyg,/31 razy w miesiącu trafi się ten jeden dzień, kiedy ostatki ostatków wyjdą na żer… Presja, mięsiarze, pseudotrollingowcy, kłusownicy, dzierżawca - ile ta rzeka może dostawać w dupę i być ciągle rybna? Przykro na taki stan rzeczy patrzeć, bo jest to kawał przepięknej wody, ale pora się ewakuować - pierwsze próby już za tydzień... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) To fakt,Narew to już wspomnienie,co prawda jako małolat nie interesowałem się wędkarstwem,ale pamiętam,jaka była pod koniec lat 80-tych woda,dziadek kupił działkę w latach 70-tych właśnie ze względu na rzekę,jako gnojek pamiętam,że woda była czysta,łapałem małe raczki,były piskorze,potem pierwsze kiełbiki,płotki,uklejki itp. Teraz płynie breja,kupa śmieci na brzegu i w wodze,wiejskie bydło przyjeżdża i robi sobie dyskoteki,rzeka jest tak płytka,że muszę wypychać łódkę,tam,gdzie były doły po 4-5 metrów teraz jest z metr. Pozostają w pamięci tylko wspomnienia :-( . Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Trzy dni podchodów.... i .... nie dała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Sporządniała i nie daje każdemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasmar Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Trzy dni podchodów.... i .... nie dała Wojtek następnym razem Ci da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Trzy dni podchodów.... i .... nie dała Dała do zrozumienia, że nie jest łatwa ....następnym razem daje dla mnie, bo limit nerwów powoli się wyczerpuje Wojtek bedziesz tylko gondolierem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Wczoraj Narew to był ściek,takie kapuczino płynęło,że szok,łódka w 4 godziny uszlamiona na maksa,z ryb to jeden szczupaczek niewymiarowy (to i tak chyba sukces),grzmociły gdzieniegdzie bolki,a o sumach tomożna zapomieć,kilku debili na skuterach skutecznie zniechęciło do połowów.I tylko widok sarenki przepływającej przez rzekę jakoś tak poprawił mi humor :-) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Niektórym daje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Niektórym daje :-)Mówisz o tym?https://www.facebook.com/BestRodsCenterŁadne rybsko, gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 wczorajszy sum 190cm z Wisły na nowe bonito zrobione do trola na sumy 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 ostatnie zdjęcie to jak gryzie mi palucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Gratulacje,piękna ryba.Miał dosyć sesji to ugryzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 ostatnie zdjęcie to jak gryzie mi palucha. To i tak dobrze że nie malucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 wobek piękny sum gratulacje puszczony czy zatłuczony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 wypuszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 super bardzo fajnie jeszcze raz graty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi