andego Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) To była piękna niedziela Zrobiliśmy sobie odrzański spływ pontonem... w poszukiwaniu kleni, jazi, brzan na przemian z trollingiem i złowiliśmy jakieś pojedyńcze rybki. W końcu zmęczeni po całym dniu lampy.... wracamy trollingując myślami już o nie fajnym pakowaniu wszystkich gratów . Ostatnia prosta do samochodu się dłuży pod nami 5 m głębokości.... gadamy i mówię do kumpla że niby tyle tych sumów w tej odrze, a jakoś nigdy nie widzimy oznak ich żerowania... i nagle jak na zawołanie czuję dwa potężne kopnięcia w kij, odkręcony hamulec oddaje plecionkę. Szybko wyłączam silnik, skracam dystans i zaczyna się przeciąganie liny nad kryjówką ryby. Po kilku minutach pierwszy raz pokazuje się przy powierzchni... nogi się ugięły, ale nadzieja że się uda i wymarzony pierwszy miarowy w życiu coraz większa. Wobler głęboko....ryba coraz bardziej zmęczona.... łyka powietrze... przygotowania do podebrania, szybki porządek w pontonie pewny chwyt kolegi za dolną szczękę wciągnięcie na pokład i jest ! Cały czas z niedowierzaniem ze się udało teraz szybko do brzegu zmierzyć, zrobić parę zdjęć i sum odpływa w otchłań Odry. Mierzył 191 cm Sprzęcik przetestowany i sprawdzony. Łowiłem na Shimano Beast Master 2.4 m c.w 150g, Penn Slammer 460, PP 0.32 mm , przypon Dragon Big Game Trolling i na końcu zestawu Salmo Boxer Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez andego 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 No @andego takiego uśmiechu jak na 2 zdjęciu od dołu jeszcze u Ciebie nie widziałem Ale taki sum z największego twardziela potrafi wycisnąć dziecięcą radość. Gratulacje i życzę kolejnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Dobrze, że trafił na Was bo miejscowe aluminiowce by go zeżarli lub sprzedali. Sliczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Piękny wąsacz! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Użytkownik Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Piękna ryba. Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez Użytkownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Byłem raz nad Odrą działy się tam dziwne rzeczy. Handel, mordowanie 190tek takie tam. Bez urazów. Poniosło lekko. Zarobieni ludzie takie rzeczy robili... Szkoda bo za dwa lata ino popiół.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seint Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Byłem raz nad Odrą działy się tam dziwne rzeczy. Handel, mordowanie 190tek takie tam. Bez urazów. Poniosło lekko. Zarobieni ludzie takie rzeczy robili... Szkoda bo za dwa lata ino popiół....kurwa kiedy w tym kraju będzie lepiej...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 chyba w tedy kiedy już nas nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 To co się tam dzieje gdy nie widzę?? Brrrrrrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seint Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 A mogłoby być tak pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 kurwa kiedy w tym kraju będzie lepiej...? Myślę, że kiedy miejsc takich jak ten wątek będzie 10x więcej. Im więcej autopromocji połowów suma, reklamy miejscówek tym lepiej dla tej ryby. Każde zdjęcie rybki znad Odry lub Wisły to wkład w ochronę gatunku, na tych rzekach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Tylko ta autopromocja na początku będzie bardzo krwawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seint Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Niestety kolega Tomi78 ma rację, mendy też przeglądają te zdjęcia i wszystkie miejscówki w okolicy są od razu wycięte w pień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Piękne ryby chłopaki, gratulacje! Co do tych medialnych ryb to dobrze że takie rzeczy się dzieją, że ludzie czytają że można jednak tą rybę złowić i wypuścić bo jak narazie to jest tak powszechna ciemnota, że jak komuś pokazuje zdjęcia sumów to pierwsze pytanie - co z nimi robisz? -ja na to - wypuszczam..-no chyba żartujesz przecież to tyle jedzenia. Taka jest reakcja nawet większości osób, które nie mają nic wspólnego z wędkowaniem, taka jest Polska mentalność. Niestety ale tak jest. Będzie krwawo, Ale musimy pokazywać, że ryby to można wypuścić... W weekendy tyle pływa jednostek, że nawet nie wyciągam pontonu a jedynie udaje na spacerze boleniowo-kleniowego łowcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Mięsiarstwo było, jest i będzie. Takie są fakty i nikt tego całkowicie nie wypleni. Można nawracać dobrym słowem ale to raczej nic nie da. Trza ogniem i mieczem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie na takie spotkanie dziś liczyłem z KRÓLEM WISŁY Wygląda na to że miał kontakt i pewnie zjadł coś "OSTREGO" albo padł po wyczerpującym holu i sesji zdjęciowej.Szkoda bo zapowiadał się na niezłego byczka długość około 170cm i barrrdzoooo szeroki i wypasnięty. Cześć jego pamięci i oby więcej takich już nie było. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Jeszcze się nada :-)Nie przeżył sesji Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez rózgaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Nie na takie spotkanie dziś liczyłem z KRÓLEM WISŁY sum 013.jpg sum 014.jpg sum 015.jpg Wygląda na to że miał kontakt i pewnie zjadł coś "OSTREGO" albo padł po wyczerpującym holu i sesji zdjęciowej.Szkoda bo zapowiadał się na niezłego byczka długość około 170cm i barrrdzoooo szeroki i wypasnięty. Cześć jego pamięci i oby więcej takich już nie było. To pewnie ten z telexpresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Jeszcze się nada :-)Nie przeżył sesjiJak by go papryką i koperkiem doprawił to może by i przeszedł przez gębę To pewnie ten z telexpresuRedzi to nie ten medialny, tamten był większy i mam nadzieje że go nie spotkam w takiej samej sytuacji - jeżeli pływa, bo ponoć tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 ...pewnie sesja w trzech sceneriach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Wygląda jakby połknął piłkę mogłeś mu sekcje zrobić Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez Monster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 W mojej mieścinie przed wczoraj jakiś dziadek złowił suma ok 230cm,kumpel wysłał mi jego zdjęcie przed domem na kocyku sobie leżą , ofiara i jego ,,łowca'' i nie żeby nie miał co do gara włożyć.Serce się kraje.Pokazał bym foto ale nie wiem czy mogę ,a i tak nie umię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Wrzucaj ....może sum z oczka koło domu....a kocyk to mata to najbardziej prawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Może się oba opalali??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) http://i60.tinypic.com/23say54.jpg[./img] Jerkbait nie jest miejscem dla takich zdjęć!Propagujemy ideę C&R (Złów i Wypuść). Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi