Skocz do zawartości

SUMY 2014

suli102

Rekomendowane odpowiedzi

@Ricci ... "Ty weź pokaż to te nowe blanki Zielińskiego ... Kurde mam coś ..." Główkę niżej już pozował.

Amator Grocha-Odrocha podanego na szczyt napływu.

Sprzęt: Blaas M 2,40 12 lb. / stradic 2500FH / PP 10 lb.

A ja trzymałem "asa"w rękawie na zimę..a Ty mnie tak sprzedałeś Brutusie ;)  :D !

King Size!

Gratuluje Daniel nowego rekordziku ;)

Kiedys wytrolowalem sumisia.Na Ebro. Glebokosc lowiska jakies 11 metrow. Poczulem tylko dziubniecie i wobler przestal pracowac.

Mial 27 cm dlugosci. Uparl sie sprobowac zjesc barylke bombera uzbrojona w jedna kotwice z tylu. Szerokosc paszczy odpowiadala dokladnie rozmiarowi luku kolankowego kotwicy. Kotwica weszla poziomo i tak zostala.

Niestety fotki nie mam :(

Ale mam taka : zjadl Megabassa griffona i dal sie wyholowac na plecionke 10 lb Power pro. Po zacieciu linka przesunela sie w cudowny sposob w miekki kacik paszczy nie dotykajac tarki.

Wobler byl caly w gardzieli. Podobno niektorzy to maja FART .

sumick%2B100%2Bgozdowice.JPG

Edytowane przez Guzu
  • Like 6

To jeszcze w kategorii XXS.

Zawodniczek przedburzowy. Skasowal plytko chodzacego baczka tuz za szczytem przemialu. Niestety branie bylo tak charakterystyczne, ze nawet przez mysl nie przeszedl rekordowy klen :(

Chmury w tle bardzo szybko nabieraly sily i koloru i juz pare minut pozniej uciekalismy do slepego kanalu przy rzece przed nadchodzacym szkwalem. 

sumick%2B100%2Bbielinek.JPG

• Like 6

też w zeszłym sezonie na leszczo kształtny wobek  10cm walnął mi taki ok.25-27cm ,foty nie zrobiłem bo padało strasznie. Po braniu myślałem że podhaczyłem jakiegoś krąpika do pary...

A pamietasz mojego pękatego byka z Narwi :D  :D  :D ??? prawie ponton wywrócił ;)

Wszyscy dodają kabany to i ja dodam.Mój pierwszy sum :) Oczywiście nie spełnia norm forum i jakichkolwiek innych :)

Ryba z wody morskiej. Bez jakichkolwiek praw, wymiarów czy tez okresów.Nie znalazłem nigdzie jakiegokolwiek zapisu- chyba ze coś przeoczyłem.

Nikt nie przewidział możliwości występowania suma w morskich zasobach.

Smutne to bo takie plemniki są bez mrugnięcia okiem kilowane, a jest ich coraz więcej.

Mam nadzieje że mimo to za jakiś czas pojawią się u nas ryby których brania i hole będa powodowały drżenie rąk.

Pozdrawiam

Edytowane przez Zanderix
  • Like 3