Rheinangler Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 KURNA!!!! mam pomysł. Spieprzyły do morza!!!! I wszystko jasne....może ten ciąg czy pociąg zmierzał do morza tylko miał przesiadkę na patelni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Na Orłowie pyk i bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Gdybym był Polskim sumem, to zapewne popełnił bym samobójstwo a nie pakował się w bałtyk, ale król drapieżników zdecydował się na solankę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasmar Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Gdybym był Polskim sumem, to zapewne popełnił bym samobójstwo a nie pakował się w bałtyk, ale król drapieżników zdecydował się na solankę .Paweł więcej optymizmu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Gdybym był Polskim sumem, to zapewne popełnił bym samobójstwo a nie pakował się w bałtyk, ale król drapieżników zdecydował się na solankę . A sum w Odrze jest polski czy niemiecki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Musisz sprawdzić jaką ma flagę na mundurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Sum tak zwany Europejczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dhunncik Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) . Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez Dhunncik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 zdjęcie znalazłem dzisiaj na jakimś fanpagu na facebooku ryba z Odry ponoć mierzyła 205 cm . Ale, w jakim celu tu zawlokłeś ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) Bo to sum futbolista jest, tylko trochę mu nie poszło i sam sobie strzelił gola . Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 KURNA!!!! mam pomysł. Spieprzyły do morza!!!! I wszystko jasne.... Krzysztof... Ty nie utyskuj... morza nie wołaj... się lepiej publicznie tu skrytykuj i jasno oświadcz... cożeś w tym roku złego ludziskom i rzece wyrobił. Bez tego złej passy nie odwrócisz. Ni ma szans. Jakem poznaniak Ci to piszę (mówię). Sumów nie łowię by nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Dostałem dzisiaj zaproszenie na wieczorne pływanie po Wiśle,. Nie mogłem odmówić, tym bardziej, że na Wiśle w tym roku jeszcze nie pływałem. Rewelacji jakichś większych nie było, byłem świadkiem wyjęcia jednego metrowego sumka. Po czym upolowania go do drzewa na wiślanej wyspie i powrotu szczęśliwych łowców do dalszego trolowania. Choć to już było w...jące to kulminacją byłą rozmowa z gościem z przystani przy moście w Nowym Dworze. - Jak tam panowie trafiło się coś?- E, bez rewelacji. Jedno solidne branie na gumę z opadu, jeden odjazd i ryba mi spadła.- No bywa, odpowiada przystaniowy, - Jeden gość od nas tu z przystani w sobotę trzy sumki przywiózł, ale jednego tak z półtora metra w końcu wypuścił i zabrał tylko dwa... Mowę mi odjęło.. Nie wiem może ja czegoś nie wiem ale dwa sumy zabrane z łowiska w jeden dzień, przez tego samego wędkarza to jak by o jednego za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Adaś nie wiem ale chętnie bym się z tego wyspowiadał. Wystarczy, że na kwadrans oddam rumpel..... Ale dobrze jest czasem po dupie dostać. Zaczyna człowiek doceniać małe rzeczy. Ale los garbaty się odwróci :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) W Nowym Dworze nie liczą się sumy nie przywiezione do przystani. Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez rózgaś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.sumiński Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 W Nowym Dworze nie liczą się sumy nie przywiezione do przystani.Jakieś 2 tygodnie temu w tej przystani zaszlachtowano 2 sumki 140+ i 190+.....bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Ja wiem o co najmniej 15tu rybach 120+ które dostały w palnik. Tam ludzie są niereformowalni,przez 10 lat trzymania tam łodzi widziałem wiele! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Ja wiem o co najmniej 15tu rybach 120+ które dostały w palnik. Tam ludzie są niereformowalni,przez 10 lat trzymania tam łodzi widziałem wiele! Niestety muszę potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie wiem dlaczego macie pretensje do wędkarzy którzy zabierają rybki zgodnie z przepisami i limitami narzuconymi przez PZW. Każdy jeden wędkarz może zabrać 120 sumów rocznie. Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez spy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 W Polsce jest bardzo duża presja wędkarska, gdyby każdy zabierał ryby szczególnie drapieżne za parę lat można by zapomnieć o wędkarstwie spinningowym, lub sumowych zasiadkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 ..może a musi to różnica... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Nie wiem dlaczego macie pretensje do wędkarzy którzy zabierają rybki zgodnie z przepisami i limitami narzuconymi przez PZW. Każdy jeden wędkarz może zabrać 120 sumów rocznie. hehe, wyobrażasz sobie co by było gdyby zmniejszono tą ilość np do 1szt/rok ? W kołach skarbnicy musieliby się w kiblach chować przed rozjuszonym tłumem. Nawet na widełki nie ma zgody, jedyne co ogranicza pzw to niezbyt liczne grupy i tłumaczy że to one są winne wyrybienia (od lat 80 conajmniej mają taką politykę, zaczęło się od tego że spinningiści wyłowili wszystkie pstrągi muszkarzom, później muszkarze dali sami radę lipieniom i nie mieli na kogo zwalić bo wody mieli wyłącznie dla siebie).Patu, jeśli może to zabierając działa w zgodzie z przepisami i etyką organizacji której jesteście (w większości) członkami. Zmieńcie regulaminy tak by dozwolone było bardziej zdroworozsądkowe podejście do zabierania ryb (powiedzmy 1-2szt/dzień - i tak dużo rocznie, ale dla większości to i tak będzie 1-2 ryby co 2-3 tygodnie). Tak żeby chętny mógł sobie zjeść z rodziną kolację, ale żeby nie wolno było robić za dostawce ryb dla połowy osiedla (byle sumek to parę kilo mięsa - gdyby łowić choćby jednego tygodniowo to nie wyobrażam sobie że da się jedną rodziną tyle ryb przejeść). Tajemnicą poliszynela jest że sumy trafiają na stoły restauracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Nie wiem dlaczego macie pretensje do wędkarzy którzy zabierają rybki zgodnie z przepisami i limitami narzuconymi przez PZW. Każdy jeden wędkarz może zabrać 120 sumów rocznie.Niedługo już nic nie będzie mógł,bo nie będzie czego.Zresztą,ograniczenia czy limity to tak naprawdę fikcja i martwy przepis,nie podlegający egzekucji lub egzekwowany w minimalnym stopniu.W minioną niedzielę szukając raczej nieskutecznie kleni i jazi nad Wartą,napotkałem starszego krzesełkowca.Nawiązała się rozmowa,pierwsze wrażenie-kulturalny i niegłupi gość,także niebiedny bo bardzo porządne auto stało nad samą wodą.W trakcie rozmowy pan wyznaje mi,że w czasie dwutygodniowego urlopu on i inni,w tym miejscu i w okolicach,mieli dni w których łowili po 3-4 sumki około metra dziennie.Jak powiedział,pani w pobliskim sklepie wiedziała że czego jak czego,ale wątroby na półce nie mogło zabraknąć.Pytać co się z sumami stało nie musiałem,bo gość z dumą stwierdził że wszyscy jego znajomi w tym roku na święta nie karpie a sumy będą żreć.Wiedziałem że to wołanie na puszczy,ale powiedziałem mu co myślę i obudziłem diabła.Zostałem zje....y od gówniarzy(dobijam do czterdziestki )którzy wpier.....ą się w nie swoje sprawy.Poinformowałem na odchodnym że dzwonię do zarządu okręgu w poniedziałek,na co dostałem odpowiedz że teraz to se mogę dzwonić,bo sumy już nie biorą.Ciekawe, k...a,dlaczego?Jedna kwestia mnie zastanawia.Wśród "wędkarzy" informacja że biorą i trzeba rżnąć rozchodzi się piorunem,za moment nad rzeką jak na deptaku.Czy wśród,dajmy na to,członków PSR wędkarzy nie ma?Nie dochodzą do nich wieści że rzeżnia działa i trzeba by podjechać?Rzygać się chce.PS.Przepraszam za bluzgi,w wiekszości cytaty.PS2.spy,moja wypowiedż w cmentarnym raczej tonie,ironia Twojej do mnie dotarła.Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Drag, tam gdzie my w tym roku łowimy (chociaż to w obecnym stanie wody i rybostanu za duże słowo) ktoś jakies 2 tygodnie temu złowił na trupka sandacza. Sandacz miał 2kg, w opowieściach urósł do 8kg już :-) i spowodował ze na jezioro zleciało się pół Żnina, Bydgoszczy i nawet Torunia (!). Takiej presji i tłoku nad tą wodą jeszcze od początku sezonu nie widziałem. Gdzie się nie ruszysz sami wyndkorze i ładują te wzdręgi i glapioki po 5 cm do siatki. Po co? Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 A to co się wyrabia pod plaszczykiem tzw. Gospodarki Rybackiej to już inny temat. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Jedna kwestia mnie zastanawia.Wśród "wędkarzy" informacja że biorą i trzeba rżnąć rozchodzi się piorunem,za moment nad rzeką jak na deptaku.Czy wśród,dajmy na to,członków PSR wędkarzy nie ma?Nie dochodzą do nich wieści że rzeżnia działa i trzeba by podjechać? A co, strażnik PSR świąt nie obchodzi ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi