Skocz do zawartości

SUMY 2014

suli102

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby trochę podbudować morale, bo już mi się nie chce czytać ciągle o tych mordowanych sumach. 

Ryba i fota fajna, ale dopiero co niszczyłeś morale informacją o tym martwym sumie ;)

Panowie, taki mały apel do Was - miejcie uszy i oczy otwarte na dziwnie zachowujące się jednostki nocą. Szczególnie dryfujące po opaskach i po krzakach na burtach.

Jak sami wody nie upilnujemy to nikt za nas tego nie zrobi, a straszna plaga kłusownictwa jest ostatnimi czasy.

• Like 1

Ryba i fota fajna, ale dopiero co niszczyłeś morale informacją o tym martwym sumie ;)

Panowie, taki mały apel do Was - miejcie uszy i oczy otwarte na dziwnie zachowujące się jednostki nocą. Szczególnie dryfujące po opaskach i po krzakach na burtach.

Jak sami wody nie upilnujemy to nikt za nas tego nie zrobi, a straszna plaga kłusownictwa jest ostatnimi czasy.

Możesz Daniel mieć niestety rację.

To ja też wrzucę coś pozytywnego :)

Tak naprawdę już od czwartku czułem, że trafimy dobrą rybę, bo w tym roku po raz pierwszy jechał ze mną Harry. W piątek wieczorem co prawda trochę zabalowaliśmy (choć ja, jako kierowca praktycznie o suchym pysku), bo okazja była jak rzadko, ale o wpół do pierwszej byliśmy już w łóżkach. Nie było zmiłuj i pobudkę urządziłem tuż po czwartej, dzięki czemu kilka minut po szóstej byliśmy na rzece. Pierwsze branie mieliśmy ok. dziesiątej. Ryba miała blisko metr. A potem było już tylko lepiej. Dwie godziny później trafiliśmy drugiego, a zaraz potem kolejnego. Ten już był konkretny. Wziął dość delikatnie, bo płynął za wobem i zassał go bardzo głęboko. Walka była krótka, myślę że poniżej 10 minut, ale dynamiczna i emocjonująca – taka jak lubię :) z chlapaniem i odjazdami.

post-45861-0-27243800-1410847496_thumb.jpg

Jakby cię tu, miśku, dźwignąć?

post-45861-0-68025000-1410847530_thumb.jpg

Może lepiej poleż sobie…

post-45861-0-69866100-1410847553_thumb.jpg

Dość widzenia! :)

post-45861-0-58992400-1410847606_thumb.jpg

Sprzętowo:

Kij: St.C. 2C80HF2 40lb

Kołowrotek: Daiwa Millionaire CV-Z 253 – dzięki Baca :)

Linka: PP 40lb

Przypon: stalowy w otulinie, 120cm, z czegoś co kupiłem na alledrogo, a przypominało linkę do żaluzji; grube to jest, nie kaleczy ryb i wygodnie się za to chwyta

Wobler Rapala, agrafka morska Spinwal, kółka Kamatsu 5, kotwiczka - tymonówka

• Like 43

• 2 tygodnie później...