karolkrause Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) U mnie wczoraj 6 godzin pływania, efekt - jedno jedyne branie i mały glucik +100 cm a poza tym studnia chociaż temperatura wody daje jeszcze złudzenia. Edytowane 12 Października 2014 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 I mi się udało zbliżyć do 2 z przodu. Sumka zapięła moja 10 letnia córka mówiąc, że mały. Po kilku chwilach kazała zabrać wędkę mówiąc, że ma dość i że ręce ją już bolą. Około 15 minut później był już w łódce. O zgrozo tak się podekscytowałem, że nie zrobiliśmy małej ani jednego zdjęcia z rybą. Nagrała za to kapitalny filmik z wypuszczania. Trzeba go oglądać obracając monitor co kilka sekund o 90 stopni.... Co poradzić zachorowała na suming jak tata :-) 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Michał fajna rybka Ale, że zdjęcia młodej nie zrobiłeś nieładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Daniel... trafiliście coś?U nas na zero ale wg rybaka spotkanego na slipie powyżej wytargali dziś na trola 160cm...S. No tak przy ludziach ... ? (priv) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 gratulacje przepiekne a ja w tym roku sahara choc powspominac mozna ze co rok od kilku do ponadd 10 sztuk bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 No tak przy ludziach ... ? (priv)Racja! Jeszcze wszyscy w tę Narew znów wpłyną S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Jeszcze coś tam pływa? Myślałem że w końcu dali radę tym sumom co tam się kręciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 A tak bawią się chłopaki na Śląsku http://www.katowice.pzw.org.pl/wiadomosci/104070/60/rozegrano_i_zawody_spinningowe_o_puchar_rybnika__zlowiono_suma_2 Oraz zaproszenie na kolejne zawody: http://www.katowice.pzw.org.pl/wiadomosci/104078/61/zaproszenieii_towarzyskie_zawody_spinningowe_z_cyklu_puchar_rybn Może przyjedzie więcej sumiarzy i padnie w końcu nowy rekord Polski :D 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 juz nie lubie tego pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 A szkoda bo kolega włożył wiele wysiłku aby ryba wróciła do wody w dobrej kondycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Szczególnie targana do góry na tym ''powrozie'' - ŻENADA !!! Edytowane 14 Października 2014 przez Karol Krause 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Lepszy taki powróz niż hak za szczękę i na drzewo .Sądząc po zdjęciach panowie dbali o to żeby pupil odpłynął w jak najlepszej kondycji i więżę że się udało .Myślę że negatywne komentarze są zbędne bo nie byliście na miejscu żeby stwierdzić że było coś nie tak a wymiar edukacyjny jest bardzo ważny szczególnie na śląsku .Dla mnie super wiadomość ,duża ryba złowiona i wypuszczona w samym centrum mięsiarskiego zagłębia . nic tylko się cieszyć i gratulować szczęściarzowi który go złowił . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 A ja go lubię, choćby za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Dokładnie .O wymiarze edukacyjnym nie wspominając .Przez takie zachowanie innym zaczyna zapalać się lampka czy aby napewno powinni taką fantastyczną rybę zabić . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Zwłaszcza że wiemy, jak większość dużych sumów z Rybnika kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) hol, ważenie, mierzenie, prezentowanie ryby + macanie, wiązanie, itd..... i, niedotlenienie oraz zakwaszenie.. ciekawe ile może znieść taki sum??? i czy przeżyje nawet jak odpłynie niby w dobrej kondycji..... Edytowane 14 Października 2014 przez tibhar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Przypuszczam że ty zrobił byś to lepiej i najprawdopodobniej odciął plecionkę zaraz po braniu .Może zamiast teori pokażesz nam swoją procedurę jak obchodzić się z dużą rybą .Czekam na filmik instruktażowy z dużym sumem w roli głównej . Teorię to wielu ma wspaniałą a jak przychodzi taki moment że bierze duża ryba to odkęcają hamulec w kołowrotu tak że mamy historie po 5 godzin. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Moze nie idealnie ale ma szanse na 2 źycie a i bezcenne - miny leśnych dziadkow jak odplywał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Alee riposta ! Brawo bo jest bardzo trafna i życiowa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 26 października 2014 wszyscy mogą pokazać jak obchodzić się z takimi rybami po wyjęciu na drugich zawodach z cyklu PUCHAR RYBNIKA. Podpowiem tylko, że średnia temperatura wody w zbiorniku Rybnik wynosiła w minioną niedzielę około 26 stopni Celsjusza, więc mamy środek gorącego lata. Im więcej przyjedzie etycznych i mądrych wędkarzy z Polski tym reszta więcej się nauczy ;) A i jeszcze jedno, trzeba wyjąć zapięty "pociąg towarowy", a sporo wędkarzy przegrywało walkę do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Tomy78 jeżeli to do mnie ... ja tylko zapytałem , wszystkim przecież wiadomo ze łowienie sumow to nie balet .. mi chodzi tylko o przeżywalnosc ryby. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Wypuszczona ryba zawsze ma większą szansę na przeżycie niż ta zabrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Po pierwsze to chyba w innym przypadku za te zdjecie dostał byś bana ( REGULAMIN ) A żarcie sumów to idiotyzm w czystej postaci , i tyle . Dla mnie to że go wypuscili to normalna rzecz ,nie normalną jest raczej to ze splywali z ryba do sędziego , a nie odwrotnie . Ale wiadomo zawody wędkarskie nie maja i nie miały nigdy nic wspólnego z c&r . Łowienie sumow to faktycznie nie przelewki ale jak już cos robimy (i koniecznie chcemy się pochwalic ) to robmy to dobrze! I teksty z filmikami ..... żenada !!!! Edytowane 15 Października 2014 przez antilag 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Złowić źle, nie złowić źle Nie wypuścić: MORDERSTWOWypuścić: MORDERSTWO (z premedytacją odroczoną w czasie bo ryba zakwaszona jak ogórki w beczce) Polakom nie dogodzi zawsze będzie źle:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Taaa.... szczególnie po 2,5 godzinnej walce i godzinnym spływaniu ze nie wspomne o ''pamiątkowych'' fotkach Pełna profeska nie ma co !!!!A same ''wypuszczanie'' dla wypuszczania ma się nijak do wymiaru edukacyjnego. http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,kolejny-sum-gigant-wylowiony-z-zalewu-ryba-wazyla-blisko-100-kg-,wia5-3266-25241.html Edytowane 15 Października 2014 przez Karol Krause 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi