Skocz do zawartości

SUMY 2014

suli102

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie wczoraj 6 godzin pływania, efekt - jedno jedyne branie i mały glucik +100 cm a poza tym studnia  ;) chociaż temperatura wody daje jeszcze złudzenia.  :)  :)  :)

Edytowane przez Karol Krause

I mi się udało zbliżyć do 2 z przodu. Sumka zapięła moja 10 letnia córka mówiąc, że mały. Po kilku chwilach kazała zabrać wędkę mówiąc, że ma dość i że ręce ją już bolą. Około 15 minut później był już w łódce. O zgrozo tak się podekscytowałem, że nie zrobiliśmy małej ani jednego zdjęcia z rybą. Nagrała za to kapitalny filmik z wypuszczania. Trzeba go oglądać obracając monitor co kilka sekund o 90 stopni.... Co poradzić zachorowała na suming jak tata :-)

post-45683-0-73878100-1413146070_thumb.jpg

• Like 23

A tak bawią się chłopaki na Śląsku ;)

post-52754-0-58090200-1413315647_thumb.jpg post-52754-0-67810400-1413315658_thumb.jpg post-52754-0-58282500-1413315669_thumb.jpg

http://www.katowice.pzw.org.pl/wiadomosci/104070/60/rozegrano_i_zawody_spinningowe_o_puchar_rybnika__zlowiono_suma_2

Oraz zaproszenie na kolejne zawody:

http://www.katowice.pzw.org.pl/wiadomosci/104078/61/zaproszenieii_towarzyskie_zawody_spinningowe_z_cyklu_puchar_rybn

Może przyjedzie więcej sumiarzy i padnie w końcu nowy rekord Polski :D :D :D

• Like 5

Lepszy taki powróz niż hak za szczękę i na drzewo .Sądząc po zdjęciach panowie dbali o to żeby pupil odpłynął w jak najlepszej kondycji i więżę że się udało .

Myślę że negatywne komentarze są zbędne bo nie byliście na miejscu żeby stwierdzić że było coś nie tak a wymiar edukacyjny jest bardzo ważny szczególnie na śląsku .

Dla mnie super wiadomość ,duża ryba złowiona i wypuszczona w samym centrum mięsiarskiego zagłębia . :) nic tylko się cieszyć i gratulować szczęściarzowi który go złowił .

• Like 1

hol, ważenie, mierzenie, prezentowanie ryby + macanie, wiązanie, itd..... i, niedotlenienie oraz zakwaszenie.. ciekawe ile może znieść taki sum??? i czy przeżyje nawet jak odpłynie niby w dobrej kondycji..... 

Edytowane przez tibhar
  • Like 1

Przypuszczam że ty zrobił byś to lepiej i najprawdopodobniej odciął plecionkę zaraz po braniu .Może zamiast teori pokażesz nam swoją procedurę jak obchodzić się z dużą rybą .

Czekam na filmik instruktażowy z dużym sumem w roli głównej . :rolleyes: Teorię to wielu ma wspaniałą a jak przychodzi taki moment że bierze duża ryba to odkęcają hamulec w kołowrotu tak że mamy historie po 5 godzin.

• Like 2

26 października 2014 wszyscy mogą pokazać jak obchodzić się z takimi rybami po wyjęciu na drugich zawodach z cyklu PUCHAR RYBNIKA.

Podpowiem tylko, że średnia temperatura wody w zbiorniku Rybnik wynosiła w minioną niedzielę około 26 stopni Celsjusza, więc mamy środek gorącego lata.

Im więcej przyjedzie etycznych i mądrych wędkarzy z Polski tym reszta więcej się nauczy ;) ;)

A i jeszcze jedno, trzeba wyjąć zapięty "pociąg towarowy", a sporo wędkarzy przegrywało walkę do tej pory.

Po pierwsze to chyba w innym przypadku za te zdjecie dostał byś bana ( REGULAMIN )

A żarcie sumów to idiotyzm w czystej postaci , i tyle .

Dla mnie to że go wypuscili to normalna rzecz ,nie normalną jest raczej to ze splywali z ryba do sędziego , a nie odwrotnie .

Ale wiadomo zawody wędkarskie nie maja i nie miały nigdy nic wspólnego z c&r .

Łowienie sumow to faktycznie nie przelewki ale jak już cos robimy (i koniecznie chcemy się pochwalic ) to robmy to dobrze!

I teksty z filmikami ..... żenada !!!!

Edytowane przez antilag
  • Like 2

Taaa.... szczególnie po 2,5 godzinnej walce i godzinnym spływaniu ze nie wspomne o ''pamiątkowych'' fotkach  :lol:  :lol:  :lol:

Pełna profeska nie ma co !!!!

A same ''wypuszczanie'' dla wypuszczania ma się nijak do wymiaru edukacyjnego.

http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,kolejny-sum-gigant-wylowiony-z-zalewu-ryba-wazyla-blisko-100-kg-,wia5-3266-25241.html

post-49627-0-43608100-1413371119_thumb.jpg

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 4