Skocz do zawartości

SUMY 2014

suli102

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiejszy przyłów przy boleniowaniu... ok 130 cm. Olbrzym to to nie jest, acz jestem szczególnie szczęśliwy gdyż - St Croix Legend Elite 2,9 do 18 gr, żyłka 0,20, ceratka 2506 (3 kg hamulca :) ) i dałem radę. Przynęta Bandziorek Janusza Widła.

Walka około 30 minutowa z bieganiem w dól rzeki włącznie. :)

Myślałem, że wąsaty będzie wymagał reanimacji, ale nie, odpłynął natychmiast po włożeniu do wody. 

Bardzo dziękuję przypadkowo spotkanemu koledze, za poświęcenie przy podbieraniu. Sam nie dałbym rady. 

post-55274-0-46813200-1404635572_thumb.jpg

Edytowane przez AdasCzeski
  • Like 28

Udało się wypłynąć z Bartkiem

Pogoda można powiedzieć wymarzona gorąco, parno i burzowo w okolicy. Temperatura wody rosła na naszych oczach i w skrajnym momencie osiągnęła już powyżej 24 stopni. Do tego woda delikatnie się podnosiła,

Mimo to 10 h pływania bez brania :(

Napotkani wędkarze podobnie

A komary naprawdę dopisały zwłaszcza podczas składania pontonu o 22 00 :)

Jeszcze raz wielkie dzięki za miłe towarzystwo na pontonie :)

Wypadzik sobotnio - niedzielny zaliczony.

Jak to bywa zwykle moi goście na łajbie łowią pierwsze rybki w życiu - niezbyt duże ale...... ważne ze są  ;)

Brań sporo , rybki dopisały jednak z wielkością szału nie było od 107cm do 143cm

Były też dwa szczupaczki w trolu .

Był tez pewnien znajomy  :( ,który jak co roku nauczył i tym razem mnie pokory  :(  :(  :(  (po trzech pomkach i 60 metrowym sprincie zaparkował u nasady ostrogi i tyle my się widzieli - przetarta plecionka 50lb pomimo 100cm przyponu )

Wypadzik udany , kompani zadowoleni , twarz ,ręce spieczone od słońca na ''mudżinaaaa''  :P ale warto było  :D  :D  :D

Kolegi Wojtka pierwszy w życiu sumek (gratuluje)

Wszystkie rybki popłynęły do domu.

Do następnego razu.

post-49627-0-93464400-1404720150_thumb.jpg

post-49627-0-97810500-1404720179_thumb.jpg

• Like 15

Mnie również się poszczęściło wczoraj:) Do dobrych sumowych łowisk mam daleko, ale po przejściu burzy szybko podjęta decyzja i wypad by potrollować wieczorkiem w poszukiwaniu sumka. Branie tuż przed północą w trolingu blisko powierzchni. Kolega wyjęty blisko brzegu. Tam spłynęliśmy od razu. Kilka szybkich fotek i nawet ni trzeba było reanimować. Odpłynął od razu w dobrej formie :)

post-46255-0-60559200-1404724027_thumb.jpg

post-46255-0-95584900-1404724031_thumb.jpg

• Like 7