K-Pon Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Józek gratki. Ładny sumek i w dodatku na swojaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Panowie! Ustalcie jakiś rozsądny wymiar widełkowy oraz limit suma. Bez przesady na początek. Wiem że najlepiej wszystkie wypuścić ale to nie przejdzie. Jesteście potrzebni by przepchnąć taki wniosek w swoim kole i przesłać go do swojego okręgu. Problem polega na tym że takich wniosków NIE MA!! W tym roku zostały zgłoszone pierwsze takie wnioski w Mazowieckim. Musi wystąpić minimum kilka kół z takimi postulatami i wtedy są duże szanse że się uda. I tak co roku , aż do skutku. Potrzebna jest Wasza pomoc. Pojedyńcze osobynie dadzą rady. Chłopy Sumy czekają na nasz.a pomoc!Nie ma problemu. Przygotuję w swoim kole taką listę i na walnym zgromadzeniu przedstawię to w wolnych uchwałach i wnioskach. A jeszcze wcześniej pogadam na zebraniu zarządu tak aby na walnym taka uchwala była doprecyzowana i tylko ją głosowaniem puścić dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Dzięki Pablo!! To będziemy w kontakcie . Kto jeszcze? Zróbmy wreszcie coś więcej dla naszego hobby. Zebrania walne odbywają się w okresie kiedy większość z nas nie wędkuje. Można wtedy poświęcić naprawdę niewiele czasu i przekonać kolegów do złożenia wniosków o wymiary widełkowe. Zacznijmy już teraz , przygotujemy pisma i z grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Prośba o spokojność - OK ?Ależ ja jestem niespotykajnie spokojny człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0ktopus Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Józek gratki. Ładny sumek i w dodatku na swojaka Krzyśku Już czwartego sumka wyjąłem na tego swojaka,a dwa tygodnie temu wyszedł z lakierni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Chyba nas ktos tu niedlugo wielkim sumem uradzi ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Coś obiło mi się o uszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tetryk I Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Znajomek trafił dopiero co takiego 239 cm, ale na razie się nie pochwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 ... Coś obiło mi się o uszy ..mi o maila :-)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Jest... jest... na Animal Planet... właśnie nadają odcinek "Sum Gigant". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Panowie skończcie z tą "Enigmą" i niech szczęśliwy łowca daje tego sumka na tapetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 No i gdzie ten fortepian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Spokojnie...daj najpierw wywołać negatyw ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Coś obiło mi się o uszy ... ..mi o maila :-)...A mi juz o oczy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 A brzydkie to rybsko, że ho ho... a wielkie - jeszcze bardziej! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Łocy jak rozziażone wungle!!!! ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 To po co ...... ma wrzucać te zdjęcia, jak i tak już wszyscy wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Witam Lowcow, Czlowiek pojedzie na doslownie kilka dni na sumy - i to tylko po to by otworzyc sezon (pod koniec sierpnia)...a tu taki juz obieg informacji. W kazdym razie po kolei... Na wiosne umowilismy sie z @bassketem na sumki - co by powtorzyc nasz udany wyjazd z zeszlego roku.Termin zblizony - ostatnie dni sierpnia.Prognoza pogody mowila, ze ma byc akurat chmurny weekend i ponizej 30 stopni...klamala.Upal niszczyl, podgrzal wode do stanu zakwitu (w niedziele pod wierzchem woda miala 29.5 C !!!)Terapeutyczne wlasciwosci plywania w upale posrod slodkiego smrodu glonow to naprawde swietna kuracja dla nadambitnych sumiarzy W kazdym razie walczylismy uczcciwie. Codziennie od switu do zmierzchuUdalo sie zlowic kilka ryb. Nawet rekordow zyciowych. Ku zaskoczeniu (najwiekszemu mojemu) poprawilem rekord zyciowy suma.Pierwsza ryba 2014 okazala sie od razu rekordem zyciowym.Okazala sie po ostrej walce - film w trakcie opracowywania. Rozmiarowo bestia to 236, wersja de luxe - z najwieksza glowa jaka widzialem. Ryba chyba z tych lubiacych wyzwania. Sporo szram, podrapan, zagojonych ran po hakach. "Lubi te klocki" Zlowiona podczas oplywania zalanej, zadrzewionej wyspy. Glebokosc wynosila tam 4 metry. Wobler pracowal na 360 cm pod powierzchnia.Przyneta szczesliwa to Bomber 8A przezbrojony po sumowemu w ST 66 i wlasciwe kolka.Zestaw z Daiwa Kenzaki Braid 50 i Avetem MXL zdal egzamin. Aczkolwiek wiekszej ryby na tej wedce chyba nie chce - to ze nie pekla pianka na rekojesci od wyginajacego sie dolnika uznaje za cud.To ze wedka nie pekla ostatniego dnia to juz wogole cud wsrod cudow Ryba zlapana okolo 18, branie - typowe chapniecie woblera. Zaczepiona byla w kaciku pyska a druga kotwica w kierunku srodka gornej szczeki. Miejsca i tak bylo na 3 dlonie by spokojnie podebrac - Kamil vel @bassket spisal sie bardzo dzielnie podbierajac "fortepian". Jeszcze raz DZIEKUJE. Ponizej kilka zdjec mojej zyciowej ryby.. Wystudiowany usmiech - specjalnie dla @rozgasia PozdrawiamGuzu Edytowane 1 Września 2014 przez Guzu 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 A tu inna ryba - ta z ostatniego dnia. Trafiona na ciut glebszym miejscu - troche ponad 5 metrow.Przyneta ta sama. Wziela o podobnej godzinie i zachowywala sie bardzo przebiegle.Nie meczyla sie niepotrzebnymi odjazdami, krecila sie wokol lodzi szukajac cienia i przedluzajac walke.Hol trwal praktycznie tak dlugo, jak tego najwiekszego z postu powyzej.Rybka mniejsza (205 cm), glowa juz zdecydowanie normalniejszych gabarytow. Ostatni odjazd przy probie podebrania pod lodz wciagnal pol wedki pod wode a mnie lekko przesunal w kierunku burty - bedzie na filmie - ale sie udalo @bassket Kamil po raz kolejny spisal sie bardzo dzielnie! W ten sposob otworzylem i zakonczylem super krotki acz intensywny sezon sumowy 2014 . Pozdrawiam Guzu 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Napiszę jeszcze raz....Fantastyczna ryba! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 MASSAkrra! Jeszcze raz gratuluję Daniel.Żyłka na bicku pewnie trzeszczała podczas holu:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Bicek, jak bicek. Niejednemu pewnie by ta w d**pce poszła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Bicek, jak bicek. Niejednemu pewnie by ta w d**pce poszła Tu sporo zależy od techniki holu. Na szczęście, ciągle jeszcze najbardziej popularna jest stara szkoła, gdzie podczas walki z rybą korzysta się z siły ramion. @ Guzu - gratuluję sumowego sezonu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Daniel, nie liczy się. Nie dość , że na trolla, to na dodatek zagranicą, a i pewnie nie miała 236, na moje oko maksymalnie 235.To tak jak nasza polska 150'tka ... Gratulacje ! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas202 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Sezon sumowy w tym roku może i krótki ale napewno grubo zakończony.... Gratulacje Guzu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi