Skocz do zawartości

SUMY 2014

suli102

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy sum na spinning, fakt faktem ,że jako przyłów podczas łowienia sandaczy.

Nie było łatwo bo sprzętowo wyglądało to tak:

Shimano Beastmaster DX 7-21gr

Plecionka Power Pro 0.13

Przypon z fluocarbonu 0.26 (5.5kg wytrzymałości)

Po 40 minutach holu 120 cm ląduje w łódce.

post-57382-0-43734000-1410162311_thumb.jpg

• Like 4

Dzisiejsza rybka z pokładu mojego środka do pływania (jak na razie największa jaką złowiliśmy)

Niestety nie moja:(

attachicon.gifSum!.jpg

attachicon.gifSum2!.jpg

Pozdrawiam!

Adam rybka piękna i można Ci szczerze pozazdrościć.

W Lidlu często można dostać plandeki (o różnych rozmiarach)za psie pieniądze. Rozkładasz, polewasz wodą i sumek o niebo godniej się na niej prezentuje niż na piasku.

Pozdrawiam i dalszych sumowych sukcesów życzę.

Edytowane przez Zwierzu
  • Like 3

Spoko, spoko, przyszły sezon to dwa miesiące ze świadomym nastawieniem na suma więc sprzęt odpowiedni będzie. Ten sezon to mój pierwszy, udany więc będzie następny. Mają te ryby swój urok i za fajową walką należy im się wolność i szacunek...

• Like 1

Dziś znów rzeźnia pod Twierdzą... Pigalak... 6-9 łodzi non stop w trollu... :-(

Jeszcze chwila i trzeba będzie kierowac ruchem...

70-100 lądują w łódkach... po 3-4 sztuki.... 1 kolezka (ok 50-tki łódka z kierownicą ale steruje rumplem) ma chyba za dużo bo oddaje taką martwą 70-kę 2 młodym kolesiom trolującym zielona łódką...  Ale widzę z daleka, kątem oka... nie mam 100% pewności żeby podpłynąć i opierdolić albo wezwać straż czy policję... Tak czy inaczej żenuący widok... :-(

Tu nigdy nie będzie dobrze....

S.

• Like 1

Każdy trollingowiec hołdujący zasadom etycznym i szanujący ryby i siebie samego unika takich miejsc, mimo szansy łatwego połowu. To co się wyrabia na niektórych wodach z możliwością trollingowania to zwykłe z chamienie i patologia w społeczeństwie wędkarskim. Jest tak, bo niewielu chcący uprawiać tą metodę  podlega jakiejkolwiek weryfikacji.

70-100 lądują w łódkach... po 3-4 sztuki.... 1 kolezka (ok 50-tki łódka z kierownicą ale steruje rumplem) ma chyba za dużo bo oddaje taką martwą 70-kę 2 młodym kolesiom trolującym zielona łódką...  Ale widzę z daleka, kątem oka... nie mam 100% pewności żeby podpłynąć i opierdolić albo wezwać straż czy policję... Tak czy inaczej żenuący widok... :-(

S.

Potwierdzam,byłem i widziałem. 9 łódek od rana do wieczora w jedną i w drugą. Gość z białej łódki rozdawał sumy na brzegu,widziałem  jak kilka ryb skończyło na osęce :angry: . Dzwoniłem na policję, mieli przypłynąć ale się nie doczekałem. Co tam się wyrabia prosi o pomstę do nieba!  :wacko: 

S.

Potwierdzam,byłem i widziałem. 9 łódek od rana do wieczora w jedną i w drugą. Gość z białej łódki rozdawał sumy na brzegu,widziałem  jak kilka ryb skończyło na osęce :angry: . Dzwoniłem na policję, mieli przypłynąć ale się nie doczekałem. Co tam się wyrabia prosi o pomstę do nieba!  :wacko:

A może pływanie z kamerką jak w samochodzie by się przydało?

No i podawanie publicznie numerów rejestracyjnych tych łódek,co by "naznaczyć" wspaniałych wędkarzy?

A propos-dziś łowiłem na swoim ulubionym stawiku,wyciągnąłem szczupaczka 60-tkę,którego wziąłem (raz na jakiś czas mogę,a stawik na razie obfituje w szczupaki,choć z tego,co słyszałem,to te największe niestety popłynęły z "prądem",a ślad po pięknych karasiach złocistych od dwóch lat zaginął),przyjechał gościu z jakimś kolesiem i chyba jego dziewczyną,zapodali kilka żywcówek,ja złowiłem przy nich takiego z 55cm,ale starałem się wyjąć po cichu i wypuścić,żeby nie zauważyli i się udało,ale za jakiś czas zapiął się taki z 65 cm,który narobił hałasu no i od razu padły komentarze,czy zmieści się na patelnię,żeby brać itp.

Oczywiście ostentacyjnie wypuściłem i powiedziałem,że jeden wystarczy,a staw przekłusowany i takie szczupaki po prostu są potrzebne-czy gość zrozumiał,tego nie wiem,ale mam nadzieję,że tak.

A żeby było śmieszniej,to podczas patroszenia tego zabranego szczupaka znalazłem w nim sporo ikry,czyżby miały drugie nieprzewidziane przepisami tarło? :)