PiernikTorunski Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Witam kolegów Zakupilem nowy kreciol firmy Daiwa Caldia w rozm. 3000 Chciałbym wsadzić w miejsce rolki prowadzącej łożysko bo w tym modelu nie występuje, niestety chciałem zakupić łożysko Ezo- pracownik zmierzył i zamówił - ale niestety jest za grube i nie pasuje. Moze macie sprawdzone patenty lub ktoś z was zmieniał w tym modelu i moze mi pomuc wymienić ? A moze w ogóle nie ma sensu zmieniać skoro skosnookie nie dali ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ogladales film zorro? byl to taki czlowiek ktory zabieral bogatym i oddawal biednym, jest u nas na forum taki zorro od daiw czesto sluzy radą, jesli on ci nie pomoze to jestes za przeproszeniem w d..upie napisz do niego, szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 http://jerkbait.pl/topic/33445-team-daiwa-match-3012-rolka-kab%C5%82%C4%85ka/?hl=%2Bdaiwa+%2B%C5%82o%C5%BCyskoKorzystałeś z tego?Pewnie zamówiłeś do shimaniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Nie jestem pewien ale tam chyba dwa łożyska wchodzą i dwie podkladeczki. Głowy uciąć sobie nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Nie jestem pewien ale tam chyba dwa łożyska wchodzą i dwie podkladeczki. Głowy uciąć sobie nie dam.Obstawiam jedno łożysko i dwie podkładeczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ogladales film zorro? byl to taki czlowiek ktory zabieral bogatym i oddawal biednym, jest u nas na forum taki zorro od daiw czesto sluzy radą, jesli on ci nie pomoze to jestes za przeproszeniem w d..upie napisz do niego, szczerze.Dzieki,miły zlosliwcu,poszukam tego kolegi.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 W pierwszej fazie tez myślałem o włożeniu 2 lozysk, tak jak pisałem pan sprzedawca w firmie typowo od lozysk wymierzył i zamówił jedno łożysko firmy Ezo, przyszło i okazuje sie ze nie pasuje nawet z czy bez podkładek, dlatego zdecydowałem sie zapytać tu na forum bo w tym temacie" zrób to sam" jestem cienki -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Sam się znalazł...A pogoń tego sklepowego mierniczego, niech mierzy do skutku... :lol: A powinno chyba pasować standardowe 3x6x2,5... Acha, dwu nie wsadzisz bo ta "tylna" tulejka ma takie wymiary, że "ni ma takiego ożyska" i właśnie dlatego ona tam siedzi... Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez zorro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ogladales film zorro? byl to taki czlowiek ktory zabieral bogatym i oddawal biednym, jest u nas na forum taki zorro od daiw czesto sluzy radą, jesli on ci nie pomoze to jestes za przeproszeniem w d..upie napisz do niego, szczerze.o robin hoodzie chyba Kolega pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Oooo, witam cię kolego, właśnie cię namierzalem, pewnie czułeś co ? No widzisz i to firma prężną na naszym rynku, ale moze za mocno zaufalem panu i sam nie zmierzylem ? Wezmę te dane i sprubuje czy bedą mieć na miejscu i przymierze, a robiłeś -grzebales ten modelu konkretnie właśnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 No w Twojej konkretnie nie grzebałem ale nie sądzę aby jakoś specjalnie różniła się od innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 o robin hoodzie chyba Kolega pisze A ja słyszałem, że różni dowcipni, to siedzieć przez jakiś czas nie mogą, jak im ktoś "znienacka" zetkę na gołym siedzeniu wytnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Takie znalazłem o podanych wymiarach ale nie wiem czy dobre wolałbym markowe założyć : http://allegro.pl/lozysko-kulkowe-3x6x2-5mm-t-rex-hk-450-heli-i4148846869.html ps.Tomku dzieki za info sprubuje poszukać a najsamprzod zmierzę sam i wtedy to udam sie do pana zdolnego zamówić Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez PiernikTorunski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Kolega Piernik Toruński był dziś u mnie i próbowałem włożyć łożysko od caldi kix , r'nesa itd niestety nie pasuje. Podkładki też nie pasują :-( Koledzy może ktoś wymieniał już te "świetne rozwiązanie" daiwy na fożysko i zna rozmiar??? I jak to mawiał sławny poeta wieszcz Edziu Gierek "pomorzecie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Takie znalazłem o podanych wymiarach ale nie wiem czy dobre wolałbym markowe założyć : http://allegro.pl/lozysko-kulkowe-3x6x2-5mm-t-rex-hk-450-heli-i4148846869.htmlps.Tomku dzieki za info sprubuje poszukać a najsamprzod zmierzę sam i wtedy to udam sie do pana zdolnego zamówić Sławek trzeba zmierzyć trzpień to będzie średnica wewnętrzna i to plastikowe coś zewnętrznie i coś się znajdzie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 http://jerkbait.pl/topic/5695-zastosowanie-niefabrycznych-%C5%82ozysk-w-kolowrotku/page-2 moze jest podobnie, nowszego modelu nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 2 podkładki 1 lozysko bradia ma tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Sławek trzeba zmierzyć trzpień to będzie średnica wewnętrzna i to plastikowe coś zewnętrznie i coś się znajdzie :-)Tomas,dzięki za pomoc,jutro dryndne.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 A to nie odpowie na pytanie ?: Dotyczy Caldi, ze strony: http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/manufacturers_id/104/products_id/15561/hedgehog-studio.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 dzieki Leslaw, mam nadzieje ze z tym rysunkiem dam rade,pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 na tej stronce tuning Bradii, być może łożysko takie samo. http://mulinete.wordpress.com/2012/09/07/daiwa-bradia-tuning/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Koledzy to nie jest tak jak w Bradii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Tak na marginesie, ciekawe co powoduje, że nowszych konstrukcjach Daiwy ze średniej/niskiej półki inżynierowie Daiwy nie przewidzieli łożyska w rolce? Przecież nie chodzi tutaj o koszt łożyska (w hurcie pewnie z 10 centów) .W starszych konstrukcjach typu Emblem było to nie do pomyślenia.W Shimano taki Super X miał tylko 2 łozyska kulkowe. Gdzie ? Pinion i rolka. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) a ja mam tak niefachowo i jestem zadowolony, dobry smalec i rolka śmiga po teflonie aż miło pod obciążeniem opierając się na łożyskach, jak mogę wrzucić dwa to tak robię mniej syfu się zbiera wewnątrz. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Szczerze na moze lepszy teflon tylko trzeba dbac..... oliwic często Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi