motylW1 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam wszystkich, liczę na waszą pomoc. Nikt mi nie potrafi odpowiedzieć czyjego wykonania jest ten smużak. Może ktoś z was widział gdzieś kiedyś takiego woblerka, może ktoś wie kto go wystrugał ? Będe bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Jestem prawie pewny że to wobler kolegi @dzienciola. Jest na tym forum ale rzadko zagląda, jakbyś potrzebował jakiś kontakt pisz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Czy ktoś zna tego woblera? Łowił nim, ewentualnie podobnie zbrojonym?Ciekawi mnie ten system z dwiema kotwicami po bokach, może to jakiś sposób na puste brania na smużaki?Zdjęcie pochodzi z tej strony, ale nic tam o nim nie znalazłem.http://blesna.net/vobler_mayskiy_juk.htmlGooglałem sobie crankbait beetle i ot, ciekawostka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) A ja bym odwrócił kotwice bo przy takim zbrojeniu, "jak będzie dziubało w brzuch", to kotwice ześlizną się po pyszczydle...Gdy będą "grotami do środka", to większa szansa na kujnięcie chyba...? Chyba też nie... Bo jak zassie, to i gładko wypluje... Gupi miałem pomysł... Chyba najlepsze dwie małe, ostre, uczepione na kółeczkach.. Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez zorro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Wobka nie znam, ale robiłem tak zbrojone smużaki. Nawet z drugim hakiem od góry. Problem jest taki, że smużak malutki a kotwiczki daję tylko kute, ergo cięższe. Nie byłem zadowolony z pracy. Drugi problem była taki, że potrafiły zahaczyć się za grzbiet. Porzuciłem, ale kto wie, może u kogoś się sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Wiele razy obserwowałem zbiórki klenia na bardzo czystej wodzie, nie zawsze jest to podejście od dołu i zassanie, często atakują próbując capnąć przynętę z boku, przy jednoczesnym gwałtownym nawrocie, stąd dumam nad takim pomysłem.Chyba trzeba będzie samemu zrobić, by się przekonać, chociaż faktycznie, może być trudniej z uzyskaniem dobrej pracy, ale odpada wklejanie gumowych nóżek, będą groty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Witam wszystkich, liczę na waszą pomoc. Nikt mi nie potrafi odpowiedzieć czyjego wykonania jest ten smużak. Może ktoś z was widział gdzieś kiedyś takiego woblerka, może ktoś wie kto go wystrugał ? Będe bardzo wdzięczny.Rowniez uwazam ze to @Dzieciola, mam kilka ale w innym malowaniu, natomiast konstrukcja taka sama.Dodam ze lowne cholery bardzo stabilna praca, smuza z bardzo daleka nic ich nie przytapia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 http://rubakov.net/primanki/vobler-majskij-zhuk.htmlhttp://rubakov.net/primanki/vobler-majskij-zhuk.html/attachment/vobler-majskij-zhuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale wychodzi na to, że tego typu zbrojenie tego chrabąszcza, to nie pod klenia, ale pod okonia wymyślono.Dzięki @makamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi