godski Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Pojawiły się ostatnio agrafki Kostala G-Lock. Używa ktoś? Są robione na wzór agrafki KingShad. KingShadów używam i generalnie sobie chwalę. Nic nie trzeba rozpinać. Szybka wymiana przynęty i niezła wytrzymałość.Te Kostale mają niższą cenę, ale cena to drugorzędna sprawa. Równa jakość i wytrzymałość na poziomie deklarowanej najważniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Wyglądają nomen omen identycznie jak te Wojtka Czyżewskiego, ktoś tam je chwalił dzisiaj ale również chętnie poczytam opinie kolegów. Czy tylokrotna różnica w cenie wzięła się znikąd czy może jednak jest ...coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Najlepiej samemu sprawdzić- właśnie kupiłem 2 paczki i sprawdzę - przy pierwszym zaczepie wszystko będzie jasne Do małych wobków używam zapinek KOSTAL nr. 0 , nigdy się nie zawiodłem - firma raczej porządna to i te NOWE nie powinne być złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Mam trochę KingShada. Zamierzam kupić Kostala. Tylko nie mogę nigdzie namierzyć rozmiaru najmocniejszego - 8 do 24 kg. Rozmiar 10 do 12 KG jest na Allegro. Napisałem do nich. Zamówię i napiszę jak kilka sztuk rozerwę.....Na zaczepie ciężko przetestować agrafkę 12 kg a tym bardziej 24 kg. Porządna linka 20 Lb a nawet 30LB trzaśnie wcześniej, większość 50 i 60 LB też polegnie przy rozmiarze 8. Potestujemy....Lubię tego typu agrafki ze względu na łatwość zmiany przynęty. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja kupilem te agrafki i czekam az dojda jezeli przed weekendem to biore kreciol sumowy z pp i zobaczymy ile w nich pary Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Kupiłeś w rozmiarze 10 czy też dorwałeś najmocniejsze 8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Na ostatnim wyjezdzie porobiłem przypony z takim zakonczeniem: super, agrafki - nie mozna i nie daje sie jej rozpiąć, przekłada się jedynie oczko przynety sprawnie i szybko, a zapiecie pewne na 100% Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez yglo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Na ostatnim wyjezdzie porobiłem przypony z takim zakonczeniem: super, agrafki - nie mozna i nie daje sie jej rozpiąć, przekłada się jedynie oczko przynety sprawnie i szybko, a zapiecie pewne na 100% Super połączenie krętlika i agrafki, lubię minimalizm. Pamiętasz może jakiej są produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Kupiłeś w rozmiarze 10 czy też dorwałeś najmocniejsze 8?te z alledrogo tzn 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 @yglo, te agrafki robiłeś też sam czy nabyłeś, a jeśli można wiedzieć to gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Na ostatnim wyjezdzie porobiłem przypony z takim zakonczeniem: super, agrafki - nie mozna i nie daje sie jej rozpiąć, przekłada się jedynie oczko przynety sprawnie i szybko, a zapiecie pewne na 100% Miałem podobne ale ich nie lubię. Obracają sie podczas mocowania przynęty. Poza tym moje były niezbyt wytrzymałe. Tylko te moje można było rozpiąć.Ale takie bez krętlika pewnie dały by radę. Krętlik i tak jest po drugiej stronie przyponu. Po co dublować.... Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Krętlik i tak jest po drugiej stronie przyponu. Po co dublować....Przy obrotówkach na pewno się przyda, a poza tym nie zawsze wiążemy agrafkę do przyponu, czasem bezpośrednio do linki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Miałem podobne ale ich nie lubię. Obracają sie podczas mocowania przynęty. Poza tym moje były niezbyt wytrzymałe. Tylko te moje można było rozpiąć.Ale takie bez krętlika pewnie dały by radę. Krętlik i tak jest po drugiej stronie przyponu. Po co dublować....Jeśli się robi przypon z fluo a łączenie fluo z plećką preferuję węzęł zderzakowy to jak najbardziej się sprawdzą takie rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Te agrafki z fotki sa do kupienia w fishingmatcie, trzy wielkosci, fakt kreca sie przy zakladaniu przynenty, ale kwestia wprawy i lapac paluchami od strony kolanka a nie od str kretlika przy wymianie... krecic przyneta a nie kretlikiem... ja ich uzywalem do wiekszych przynent, takich powyzej 10cm... Profilowane tak, ze nie mozna ich rozpiac... produkcja Jaxon skosna Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez yglo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Yglo a są te agrafki dostępne w wersji big game super strong? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) SPINWAL też wypuścił podobne(same agrafki lub z krętlikiem).Wytrzymałości 8 i 12kg Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez mag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Czyje te agrafki z krętlikiem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zbyszek napisal ze Jaxona.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 A co myślicie o tego typu agrafkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgubilem na takie kilka wobkow, nie polecam, latwo przyneta potrafi z takiej agrafki spasc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 fajne szybki agrafki takie jak z kingshada ma teżowner , posiadają podwojny krętlik od 10kg do 26kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Zgodnie z obietnicą porównałem agrafki G-Lock Kostala z inną agrafką tego typu - King Shad.Uczestnicy porównania:1. Agrafka G-Lock nr. 10- deklarowana wytrymałość 12 kg.- średnica drutu 0,60 mm- długość 17 mm2. Agrafka G-Lock nr. 14- deklarowana wytrzymałość 17 kg.- średnica drutu 0,60 mm- długość 15,5 mm3. Agrafka King Shad Team Relax ATR20mm- deklarowana wytrzymałość - brak- średnica drutu 0,85 mm- długość 20 mmTest polegał na powolnym podnoszeniu akumulatora o wadze 22,50 kg.Po 2 agrafki z każdego typu.Wynik:1. 11,50 - 13,00 kg i nastąpiło całkowite wyprostowanie .2. 11,50 - 12,50 kg i nastąpiło całkowite rozprostowanie3. Powyżej 22,5 kg i mogłem na niej nosić akumulator. Nadawała sie do dalszego użytku. Nieznaczne odkształcenia.Kilka uwag:- Kostal ma wypuścic agrafki z grubszego drutu. Tutaj walka była troche nierówna.- Kostal jest dużo tańszy- Lubię tego typu agrafki i zamierzam je stosować. Brak możliwości rozpięcia i moc. A także paluchy nie bolą od ich rozpinania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Zakupiłem ostatnio te G-Lock w rozmiarze 14 i też bardzo mi odpowiadają. Na moje łowienie w sam raz, a wygoda jest nieporównywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Te agrafki kostala sa w decathlonie, używałem w zeszłym roku- w tym jeszcze nie bylo okazji. Zdażały sie felerne egzemplarze ktore pękały na delikatnych nawet zaczepach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Dlatego ja w planach mam zrobić sobie coś podobnego z drutu 0.8mm, z tym, że to zawinięcie zrobić znacznie pełniejsze, nawet i dwa, obroty wokół osi agrafki. Tego wywinięcia się boje naj, że jakimś cudem przynęta się wydostanie z niej. Pewnie to obawy bezpodstawne, ale tak jakoś mi na myśl czasem to przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi