Tomek Kot Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Wspolczuje koledze, ale niestety kolegi blad przy pakowaniu. Mysle, ze sama tuba byla nie tknieta wystarczylo uderzyc od strony szczytowki i tyle. Zreszta sam kolega napisal: Kij był w tubie, która była praktycznie tej samej długości, może 1cm dłuższa. Do tego była klejona z 2 tub... Pisanie przez kolegow, ze kurierzy wyjmuja te Wasze "handmade" i sobie wyginaja czy tym podobne bzdety, akurat maja na to czas , jest zabawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 ..podstawa to zostawić po kilka cm z każdej ze stron i zabezpieczyć czymś miękkim ( folia bąbelkowa, pomięty papier itp)...no i w miarę usztywnić dekle/zaślepki.Co do kurierów - przeważnie wyglądaja jak po przebiegnięciu maratonu i wątpię co by mieli ochotę bawić się naszymi zabawkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Kupiłem kiedyś takiego poppinga MHX i to był naprawdę zaje...ty kij, ogarniał i gumy i koguty na Odrze...Ale znając Ciebie.... połamałeś go?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Dobrze Patryk prawi, jak kij byl ciasno spasowany w tubie a konce nie byly wystarczajaco zabezpieczone no to moglo peknac podczas nawet lekkiego uderzenia tubą w pozycji pionowej.Trudno - stalo sie, nauczka dla nas wszystkich -podoba mi sie za to bardzo postawa sprzedajacego - wziął temat na klatę i nie marudzi... Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
register Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Kij był w tubie, która była praktycznie tej samej długości, może 1cm dłuższa. Do tego była klejona z 2 tub (pcv 120cm i na to nasunięta gruba kartonowa). Podejrzewam, że uderzono mocno tubą pionowo o ziemię i nawet pomimo sklejenia mocną taśmą miejsca łączenia tuby pcv i kartonowej, jedna tuba nasunęła się na drugą ten 1-2cm bardziej i całość zgniotła kij... To jedyne wytłumaczenie dla mnie. Zgłosiłem szkodę do DPD. Jutro do kolegi ma przyjechać kurier i spisać protokół szkody. Potem będę walczył z DPD o zwrot jakichkolwiek pieniędzy. Mam na kij paragon zakupu od Irka z FC, na jego podstawie będę się domagał zwrotu kasy, a chociaż części. Co mam zrobić? Teoretycznie mógłbym zachować się chamsko, kasę dostałem na konto, wędkę wysłałem, kolega z forum odebrał od kuriera i mój problem się kończy. Ja jednak nie jestem taki. Oddam koledze pieniądze, niech odeśle kij, coś z nim wymyślę, niż mam być obsmarowany na forum jako nie fair. Skrócony o te 6-8cm będzie sztywniejszy i powinien ogarniać wyższy c.w. Ciekawe do ilu? Jak się spisze, to sprzedam swojego P843-2 i zostawię sobie tego złamasa jako lżejszy kij sandaczowy. Rozmawiałem z Irkiem Matuszewskim, który robił ten kij, w sprawie gwarancji ale powiedział, że nie ma szans rozliczyć tego gwarancyjnie. Więc ta "super gwarancja" Mudhole jest o kant dupy rozbić. Chodziły teksty, że wystarczy złamać kij na kolanie, zapłacić te 20-30$ i dostaje się nowy blank. Jednak nie jest tak kolorowo jak mówili...Kolego, Jeśli kurier nie zaznaczy, że opakowanie było uszkodzone z zewnątrz to daruj sobie reklamacje. Sam sobie odpowiedz, czy zwróciłbyś komuś kasę przewożąc coś bez uszkodzenia opakowania ? Argument jest taki, że kij mógł być włożony uszkodzony. Przerabiałem to wiele razy. Wina tkwi w nieprawidłowym zapakowaniu niestety Generalnie kurierom powinno się podczas odbioru wpisywać nawet zagięty róg kartonu przesyłki, wtedy jest jakaś szansa na reklamacje. Możliwość spisania protokołu reklamacyjnego do 7 dni od odbioru przesyłki to jedna wielka ściema, niestety to tylko usypia czułość odbiorcy, który nie sprawdza przesyłki przy kurierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Mariusz, mowimy o mojej sytuacji? Ja wysłałem chlopu ostatnio 4 slidery a dotarly 3. Najlepsze ze na policje chce z tym isc.a u mnie kupiłeś miesiąc temu woblery i do dziś nie zrobiłeś przelewu i nie odpisujesz na wiadomości Myślałem że jesteś dorosły i stać cię chociaż na info że rezygnujesz..... Żenua 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 No cóż, wysyłając wędki zawsze zostawiam kilka cm od góry i dołu gdzie pakuje na ścisk gazety. Nie pakuję natomiast w tuby teleskopowe, czyli jeżeli dokładka jest potrzebna to najlepiej tej samej średnicy co tuba główna, połączona sztywno wewnątrz. Widziałem wiele razy jak traktowane są paczki, widziałem efekty takiego traktowania, ale nigdy nie widziałem odszkodowania Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) Ech, życie.Właśnie odesłałem Rafałowi pieniądze za xtremkę, przyszła w 3 składach - ode mnie wyszła jako monoblank stc 5s 6cv8mlf :(Niemożliwe jest złamanie przez człowieka wędki w tym miejscu.......To pewnie robota taśmy- maszyny do sortowania........ szczytówka też ścięta 4cm od przelotki górnej.Przesyłkę ubezpieczyłem, opakowana była w szare pcv, które w sortowni zostało przełamane w miejscu łączenia. Obkleili to jakąś żółtą taśmą i wysłali do klienta. Protokół chłopaki spisali przy kurierze, zaznaczyli nazwę wędki i dopisek uszkodzone opakowanie. Mam nadzieję, że nie zaginął film z monitoringu w sortowni.Będę informował na bieżąco. Póki co czekam na protokół szkody, list przewozowy mam, pewnie po niedzieli zgłoszę sprawę jako reklamacja. Ma ktoś doświadczenie w tego typu sprawie?Firma DPD. A z wraku zrobię najdroższą w tej części Polski wędkę podlodową...... Edytowane 28 Września 2017 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 DPD boże jak słysze o tej firmie to normalnie się gotuję że to jeszcze istnieje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Nauczka jest, co prawda kilkanaście wcześniejszych przesyłek ode mnie i do mnie przyszło bez szwanku, zobaczę jak to się skończy...mam złe przeczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Ech, życie.Właśnie odesłałem Rafałowi pieniądze za xtremkę, przyszła w 3 składach - ode mnie wyszła jako monoblank stc 5s 6cv8mlf :(Niemożliwe jest złamanie przez człowieka wędki w tym miejscu.......To pewnie robota taśmy- maszyny do sortowania........ szczytówka też ścięta 4cm od przelotki górnej.Przesyłkę ubezpieczyłem, opakowana była w szare pcv, które w sortowni zostało przełamane w miejscu łączenia. Obkleili to jakąś żółtą taśmą i wysłali do klienta. Protokół chłopaki spisali przy kurierze, zaznaczyli nazwę wędki i dopisek uszkodzone opakowanie. Mam nadzieję, że nie zaginął film z monitoringu w sortowni.Będę informował na bieżąco. Póki co czekam na protokół szkody, list przewozowy mam, pewnie po niedzieli zgłoszę sprawę jako reklamacja. Ma ktoś doświadczenie w tego typu sprawie?Firma DPD.Mam doświadczenie, zniszczyli mi przesyłkę do UK, bezproblemowo oddali pieniądze mimo, że nie było protokołu szkody, paczka wyglądała na nieuszkodzona ale wysłana jako "szkło, ceramika" i potłukli większość. Inne paczki zawsze uszkodzone ale drobnostki bez większej wartości, nie reklamowałem. A widziałem jak kurier, angol, taki 120 żywej, spokojnie wchodził po paczkach do dalszej części busa po inne paczki a znajomemu wrzucił laptopa w paczce przez ogrodzenie na posesję i pojechał, nadal tam pracuje, DPD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 DPD boże jak słysze o tej firmie to normalnie się gotuję że to jeszcze istnieje !A byś sie zdziwił ile innych "firm kurierskich" to tak naprawdę DPD, mają umowy i nawet taniej mają niż ich spedytor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 W DPD trzy razy miałem uszkodzoną przesyłkę (dwa razy ja wysyłałem, raz byłem adresatem), za każdym razem dostałem zwrot pieniędzy zgodny z wartością zniszczonego/brakującego towaru. Za to DHL mam wrażenie, że ma w głębokim poważaniu klientów. Na dwie straty, w obu przypadkach nie zobaczyłem ani grosza. I są bezkarni. Zresztą teraz już sam nigdy DHLa nie wybieram, a jak widzę, że do mnie będzie coś szło DHLem to normalnie nie śpię po nocach, bo zawsze muszą coś odwalić...Ale to, którego kuriera trzeba wybierać naprawdę należy odczuć na własnej skórze bo to bardzo zależy od rejonu. A zniszczenia zdarzają się każdym i są wkalkulowane w usługę - kwestia jedynie, jak dana firma podchodzi do wypłaty ubezpieczenia, ile przy tym robi problemów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Domnie swego czasu też elitka przyszła w 4 częściach i też DPD... Byłem odbiorcą więc od strony reklamującego nie wiem jak to wygląda, ale ja swoją wędkę mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) No dobra, się pochwalę. W sumie to nie chciałem zaśmiecać wątku. Miał być nowy Batson, a wyszło: PS Kurier DPD. Jutro ma przyjechać i spisać protokół. Edytowane 28 Października 2019 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Współczuję Hubert, cóż to za kijek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 To ten megabass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Zedytowałem poprzedni wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Jak i po co te skurwiele to robią???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) Tam się nikt nie pieści paczkami i czasem się takie rzeczy zdarzają. Celowo raczej nikt nie niszczy paczek. Edytowane 28 Października 2019 przez Kozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 A powinni się pieścić! Praca tych ludzi polega na dostarczeniu innym przesyłki. Za to biorą pieniądze. A jak się obchodzą z naszymi paczkami można pooglądać filmiki w necie. Oczywiście ne wszyscy bo nie lubię uogólniać, ale sporo jest takich, którzy wykazują zachowania psychopatyczne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Za 1630 zl netto na rękę to na pewno się będą pieścić z paczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Wiadomo jak wszędzie są różni ludzie. Ale niestety tam nie ma czasu na zabawę i ładne układanie. Przyjeżdża tir zawalony od góry do dołu paczkami i trzeba go jakoś szybko rozładować i zabrać swoje paczki...Tak to działa na całym świecie, czas to pieniądz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Przerabiałem... To nie wina kuriera. Raczej na sortowni, może widlakiem przejechali ... Dobrze spisz protokół, szczególnie z DPD. Musicie zaznaczyć, że opakowanie zewnętrzne jak i wewnętrzne było uszkodzone. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 No dobra, się pochwalę. W sumie to nie chciałem zaśmiecać wątku. Miał być nowy Batson, a wyszło: PS Kurier DPD. Jutro ma przyjechać i spisać protokół.To ten, który mogłem podrzucić? Mam nadzieję, że nie zapeszyłem...???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi