SID Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Hubert, i życz tu teraz komuś połamania. Współczuję i oby firma kurierska wypłaciła odszkodowanie.Co do tematu ich zarobków i jakości wykonywanej pracy, to pracownik takiej firmy wiedział ile będzie zarabiał i mimo to przyjął tę pracę, więc powinien wykonywać ją jak należy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Dokładnie o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Ten blank ja wysłałem Hubertowi. Mega zdziwienie i wkurw dzisiaj bo jeszcze nigdy w czasie przesyłki nie miałem takiej akcji.Tuby ręcznie nie da rady zgiąć/zgnieść. Są jakieś szanse na uwzględnienie reklamacji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Przerabiałem... To nie wina kuriera. Raczej na sortowni, może widlakiem przejechali ... Dobrze spisz protokół, szczególnie z DPD. Musicie zaznaczyć, że opakowanie zewnętrzne jak i wewnętrzne było uszkodzone. Mnie niestety nie będzie przy spisywaniu protokołu, bo podobnie jak kurierzy ja też pracuję. Napiszę jak będzie wyglądał finał sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Mnie niestety nie będzie przy spisywaniu protokołu, bo podobnie jak kurierzy ja też pracuję. Napiszę jak będzie wyglądał finał sprawy. Fotki najważniejsze bo słowa to dla jednych tylko, a dla innych, aż słowa i kwestia ich interpretacji ... Mnie dość dawno temu tak skutecznie ciśnienie podnieśli, że do dziś fotografuję niemal każdą paczkę na tle miary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Podobny przypadek i ja miałem ostatnio . W innym watku pisałem . Moja sprawa w toku . W międzyczasie wysłałem inny blank ( dwuskład ) także DPD i ten na całe szczęście dotarł w całości . Kijaszka z UK także dowieźli bez uszczerbku GLS . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Może zaczniemy kije pakować w stalowe tuby (rury) ? Ostatnio przyjechał kijek od Skałka nadany poprzez Fed-Ex...Zero problemów,aczkolwiek Rafał długo rozmyślał komu zlecić przesyłkę... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Odradzam DPD.Szczególnie jednoskłady.Dwie wędki tydzień po tygodniu połamane.Jestem spokojny bo długi weekend ale brakuje wulgaryzmów na to wszystko z ich strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 DPD jak mieliśmy w sklepie były takie same numery niestety dosyć często Po zmianie na DHL wszystkie paczki całe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 U mnie w firmie przerabiana była już chyba każda firma kurierska w Polsce. W każdej działo się to samo. Kilka razy wypłacili jakieś marne odszkodowanie ale większość szkód musieliśmy klientom naprawiać na nasz koszt. Problemem jest głównie to, że klienci nie sprawdzają paczek przy odbiorze i nie piszą protokołów od razu, jak widzą, że paczka jest uszkodzona. Szkoda zgłoszona dopiero jakiś czas po odbiorze jest przez firmy kurierskie olewana cieplutkim moczem, bo przecież klient nie zgłaszał nic przy odbiorze, pokwitował odbiór paczki bez zastrzeżeń, a to znaczy, że dostarczona była cała przesyłka i wszystko było z nią ok. Niestety nic się z tym nie da zrobić, dopóki wszyscy, albo przynajmniej większość odbiorców nie zacznie sprawdzać skrupulatnie przesyłek przy odbiorze. Gdyby firmy kurierskie musiały wypłacać odszkodowania, to by prędko nauczyli się szanować paczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Poczta Polska również nie odstaje poziomem od w/w firm.Aż się "łza w oku kręci". https://youtu.be/avvAgzVO-C8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Gdyby firmy kurierskie musiały wypłacać odszkodowania, to by prędko nauczyli się szanować paczki. Swoich pracowników, ludzi, nie szanują a gdzie tu myśleć o szacunku dla przedmiotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Swoich pracowników, ludzi, nie szanują a gdzie tu myśleć o szacunku dla przedmiotów....ale szanują swoje $$$ Jeśli ilość odszkodowań wypłacana przez przewoźnika wzrasta, to automatycznie interesują się tym tematem odpowiednie komórki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Tym razem szczęśliwie DPD doręczyło kijaszek w jednym kawałku . Cały , cała tuba . Czyli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Niestety regulamin tych firm pozwala na to żeby kurier rzucił paczkę pod drzwi lub przez płot i uciekł. Podpis odbiorcy robi sobie sam, a pozniej dochodzenie mija sie z celem. Trzeba by sprawe do sądu kierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi