atomic Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Witam Mam do Was pytanie dotyczące płytkiej szpuli jak Avail czy tej z Abu Revo LT. Czy warto nawijać podkład? Czy może lepiej 100 m żyłki i nie przejmować się, że nie dochodzą do rantów szpuli? Czytałem różne opinie ale to było przy okazji innych tematów i ciężko mi coś więcej na temat tego znaleźć. Rozumiem, że im więcej nawinę tej żyłki to będę mieć relatywnie większy zasięg rzutu, ale z drugiej strony nawijając mniej odciążę lekko szpulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zależy od wagi wabików, lotności i zastosowania. Na co przeznaczasz ten zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 I warto przeczytać rozmyślania łyżwiarki poniżej: http://jerkbait.pl/topic/38853-shimano-curado-201e7/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 I warto przeczytać rozmyślania łyżwiarki poniżej: http://jerkbait.pl/topic/38853-shimano-curado-201e7/ Dziękuję za uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zależy od wagi wabików, lotności i zastosowania. Na co przeznaczasz ten zestaw?Zastosowanie to "light" nawet do ultra. Woblery jak minnow 5, blaszki 3g, paprochy na 3g główce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Ja bym nie robił podkładu, przy takich przynętach, bo zwiększysz masę szpuli i ciężej będzie ją rozkręcić lżejszym wabikiem. Wadą jest to że w związku z mniejszą średnicą szpuli co bezpośrednio się przekłada na obwód, będzie musiała się kręcić zdecydowanie szybciej niż bez podkładu, co przełoży się na zmniejszenie odległości przy rzutach cięższymi wabikami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Za to przy mniejszej średnicy łatwiej wystartować szpulę mikrusami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi