mifek Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Wy tez tak macie. Buduje czlowiek kolejna wedke i stwierdze, ze teraz to juz chyba ostatnia bo w zasadzie wszystko juz mam co chcialem i pomyslow oraz potrzeb na nowe brak... wszystko by bylo ladnie i pieknie, ale... Pojawil sie kolejny projekt w mojej glowie. Kijek samochodowy. Czyli popularny tu i owdzie travel. Ciekaw jestem waszych typow jesli chodzi o wybor blanku. Wozic wiecej niz jeden patyk pod siedzeniem samochodu nie mam zamiaru, wiec wskazane jest pojscie w strone mozliwej uniwersalizacji takie patyczka. Mysle ze dlugosc w zakresie 7-8' moc 17lb przy tej dlugosc powinna w zupelnosci wystarczyc choc upierac sie przy nie nie bede. Zakres obslugiwanych przynet cos w przedziale 1/4-3/4oz. Koszt rozsadny. Mowimy na razie o samym blanku bo po ostanim projekcie (ISA904) moze mi znowu odbic i szlag trafi warian minimalistyczno ekonomiczny. Tak czy siak szukamy blank o parametrach podanych powyzej. W gre wchodza raczej rzeczki. Choc od biedny jak juz kiedys gdzies zabladze do spigota to moze i jakas zaporowka sie pod reke nawinac... Multik na 99% curado 201E7 jak juz sie kiedys pojawi w regularnej sprzedazy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 jak to ma być kij uniwersalny ze szczególnym uwzględnieniem rzeki to celowałbym w : TP704-3 Mialem w ręku wszystkie travele spinningiowe ATC. Bardzo lekkie, mocne i co ciekawe bardzo czułe jak na wieloskłady. Rzutowo tez są znakomite zwłascza najmocniejszy TL704-3 wiecej info znajdziesz tutaj.. http://www.rodmas.pl/ATCTS.html pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 jak do E2017 to widziałeś Tidemastera,nie kombinuj Pan niebawem obadasz blank 20lb wiesz gdzie a tego 3/4 7,6'widziałeś . pod casta u mnie tez bedzie.17lb shikari a 17lb Croixa Tidemastera to przepaść.Pamiętam jak @Thymallus zapytał na zlocie trzymając ten blank -pytanie brzmiało mniej wiecej 25lb? czuły szczyt i mur beton dolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Nooo brzmi ciekawie ale poczekam na inne propozycje zeby nie podejmowac decyzji na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 ja przez zamowieniem blanku przewertowałem wszystkie mozliwe anglojęzyczne fora na swiecie,powysyłałem emaile do Croixa,lamiglasa,loomisa,batsona.popytałęm ludzi z florydy-online oczywicha i nikt na ten od lat sprawdzony model nie narzeka wręcz jest grejt wiadomo starszy grafit ale nie znaczy ze jest zryty <_< no i pod kolor E7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Jeszcze troche i nastapi reinkarnacja projektu GREEN COMBO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Rozumię Mifku, że próby techniczne nad wodą planujesz na początku maja 2009 roku gdzieś powiedzmy w ......, albo jeszcze nic nie mówmy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 @Thymallus a kto mówił o próbach technicznych,to ma być kij pod siedzenie-samochodowe tak naprawdę to coś mi się wydaje ze 100 procentowe Green Combo to włąsnie na maja bedzie Combem,tylko dlatego ,że japońce są tak opieszałe z wprowadzeniem LH 201E7 w wystarczajacej handlowo ilosci. życzę sobie i Mifkowi by jednak tak nie było <_< najwyzej przykleisz Mifciu czarny bolid ze stajni optical tuning-@Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 @mifek, a moze zamiast pod siedzeniem, zacznij przewozic na polce za tylnim siedzeniem samochodu - wtedy 7'0 w dwoch kwalkach miesci sie bez problemu, a jaki wybór blankow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 @mifek, a moze zamiast pod siedzeniem, zacznij przewozic na polce za tylnim siedzeniem samochodu - wtedy 7'0 w dwoch kwalkach miesci sie bez problemu, a jaki wybór blankow friko nie ma takiej opcji. na polce... myslisz ze dlugo tam polezy?? wole te kilka setek za tylna szybe do mojej dryndy wrzucic na majowy wyjazd... gdzies daleko.. a moze nawet nie tak calkiem daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Friko, rzeczywiście na tylnej półce to dobry pomysł. Tam szerokość półki wynosi przeciętnie 1,22m i taki kiejek 7 stóp w 2 kawałkach ładnie tam wygląda - do czasu.... Natomiast trawelek pod siedzeniem lub w kuferku to jest dbory pomysł. Jest szansa jak pisał Mifek, że poleży tam dłużej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Tylna półeczka NIGDY nie zapominajmy w jakim Kraju żyjemy,niestety przekonałem sie o tym nad Nidą pare lat temu. na szczęscie znikneła tylko tuba. do dziś jak zostawiam cos w aucie to staram się zeby było jak najmniej widoczne. Ostrzegam tez wedkarzy z nad Drawy,kolega z Poznania został pozbawiony ostatnio 4 kół od renaulta 19 przy parkingu koło mostu tam gdzie ogniska sie robi.niedaleko TAM gdzie wpada korytnica więc Mifciu proponuję chować wedki. sory za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 7'0 w 2 kawalkach miesci sie raczej bez problemu i do bagaznika przeciez, jak trzeba gdzies zostawic samochod w drodze na lowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 @ mifek ty częściej odwiedzaj e bay. na aukcjach 201 E7 jest regularnie , niestety cena ostateczna jest przeciętnie o 40-50$ wyższa niż 200 E7 ja osobiście czekam na pierwszą ofertę kup teraz mieszczącą się w granicy 200$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Tofas wiesz ze ja raczej mam czym lowic. Chodzi mi jedynie o zestaw ktory dyzurnie bedzie po prostu zawsze tam gdzie samochod., malo zajmujacy miejsca. Jakis multiczek. Jedno czy dwa dodatkowe pudelka i tyle. Tak zeby w razie draki albo przy napotkaniu zupelnie niechcacy na jakas wode mozna bylo sprawdzic co w niej mieszka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 wiem że masz czym łowić, ja też mam, ale niestety człowiek jakby mógł to miałby w domu nawet 100 wędek i tak by mu jakiejś brakowało.... ja na przykład od pewnej wizyty nad Odrą choruję na coś co w skrócie nazywają ISA ale póki co trzymam swoje zapędy sprzętowe w ryzach tak mi się bynajmniej wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 wiem że masz czym łowić, ja też mam, ale niestety człowiek jakby mógł to miałby w domu nawet 100 wędek i tak by mu jakiejś brakowało.... ja na przykład od pewnej wizyty nad Odrą choruję na coś co w skrócie nazywają ISA ale póki co trzymam swoje zapędy sprzętowe w ryzach tak mi się bynajmniej wydaje He, he, Łukasz a ja coraz śmielej myslę o tym Lamiglasku, co to go u Ciebie widziałem. Też miałem już nie.......Eeeech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 wiem że masz czym łowić, ja też mam, ale niestety człowiek jakby mógł to miałby w domu nawet 100 wędek i tak by mu jakiejś brakowało.... ja na przykład od pewnej wizyty nad Odrą choruję na coś co w skrócie nazywają ISA ale póki co trzymam swoje zapędy sprzętowe w ryzach tak mi się bynajmniej wydaje He, he, Łukasz a ja coraz śmielej myslę o tym Lamiglasku, co to go u Ciebie widziałem. Też miałem już nie.......Eeeech Waldku widziałem ten błysk w twoich oczach... podejrzewam że to kwestia czasu w twoim przypadku <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 7'0 w 2 kawalkach miesci sie raczej bez problemu i do bagaznika przeciez, jak trzeba gdzies zostawic samochod w drodze na lowisko przestan pawel, mifek ma po prostu potrzebe nowej zabawki ... on lubi placic za nadbagaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 A ja się niezgadzam z kol. pittem@. Kol Mifek wcale nie lubi płacić za nadbagaż. On go nosi te sobą lub po prostu na sobie i nie ma problemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 A ja się niezgadzam z kol. pittem@. Kol Mifek wcale nie lubi płacić za nadbagaż. On go nosi te sobą lub po prostu na sobie i nie ma problemu. pozdrawiam zdecydowanie Mifek to mrówka nosząca przynajmniej połowę swojej wagi na plecach w postaci plecaka z przynetami widziałem wiem co mówię <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 no ja nad Odrą w Uradzie też widziałem jego plecak.... szczerze podziwiam i myślę że nawet jeśli chodzi tu tylko o nadbagaż to 120-150gr nie zrobi @mifkowi żadnej różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 no to sie razem posmieli, boki pozrywali a teraz może juz wrócimy do tematu i skonczymy OT <_< <_< <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Mifek - Ty maniaku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi