meme174 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 jezeli zalezy Cio na takich bierz 35 A jak bedziesz chciał zalozyc cos ciezszego to wytrzyma Myslalem ze zalezy Co na cw do 30 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Miałem kiedyś wersje tego kijka 210 (lub 205?) do 30g i również był zdecydowanie mocniejszy. Ten 213 do 35 ma lepsze cechy kija szczupakowego Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 10gram opisany na blanku to za malo . Kij sie przy takich przynetach nie laduje . Optimum przedzial dla tego kijka to 15/50gram. Nie chce zawyzac cw , bo kazdy kij jest inny Dla mojego 60gr to nie problem. Rzucalem takim samym kijem od kolegi ,55gram znosil bez problemu. Dlatego mysle ze 50gram to optimum dla kazdego takiego kijka. Moze i wiecej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korektor98 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Pozostało więc wybrać plecionkę. Jak myślicie, 0,15 przypasuje pod ten kij i przynęty, jakie chcę stosować, czy lepiej wybrać mocniejszą, 0,17-0,18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 15/20 lb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Nie sugeruj się średnicą plecionki a jej wytrzymałością. Przy okazji warto zainwestować w dobrą linkę, bo taka dłużej Ci posłuży, np. Daiwa Tuornament 8x, Dragon HM 8x (auch gut), Power Pro Slick, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korektor98 Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Chciałbym wszystkim serdecznie podziękować za wszystkie odpowiedzi i wskazówki, a szczególnie BOB'owi. Zestaw złożyłem już dwa miesiące temu, jak na razie dzielnie znosi moje poczynania nad wodą. Rzuty idą mi już według mnie bardzo dobrze (jak na amatora) , udało mi się nawet nikogo nie skrzywdzić . Kij rzeczywiście ma bardzo duży zapas mocy, określił bym go na 15-50 g, choć przy próbach z 60-cio gramowym ciężarkiem również się nie zająknął. Z perspektywy czasu doszedłem do wniosku, że aż taka moc bardzo mi odpowiada, wydaje mi się wręcz idealna dla moich potrzeb. Multik klasa, nie znalazłbym nic lepszego, szczególnie w tej cenie (jeszcze raz serdecznie dziękuję Robercie ). Zestaw na chwilę obecną prezentuje się tak: Niestety nie dane mi było jeszcze przetestować go na rybie, bo łowiłem nim na razie tylko na jednej wodzie w mojej okolicy, a maluchy, które startowały do woblerów równie dobrze mogły by z nimi utworzyć stado, niż je atakować. Woda ta jest bardzo urokliwa i równie trudna, a dobre miejscówki dostępne są wyłącznie z łodzi lub pontonu. Mocno przetrzebiona populacja drapieżników również nie ułatwia zadania.Poniżej widok na jedno z najłatwiejszych technicznie miejsc na kilka (a może kilkanaście?) stawów i stawików tworzących cały kompleks. W każdym bądź razie nie poddaję się, w sobotę jadę na obóz wędkarski, a w drugą część wakacji będę jeździł w weekendy nad jezioro, więc może tam dopisze mi szczęście Cierpliwy jestem, to mogę poczekać na pierwszą poważniejszą zdobycz na casting, a ten zaczyna mi się coraz bardziej podobać Ponownie wszystkim dziękuję i pozdrawiam Michał 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Teraz tylko machać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Miło mi Kolego i ...niech się wędka gnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korektor98 Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Dziękuję Może jeszcze dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pióro Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 WItam , ja również chcę popróbować łowienia jerkami, przede wszystkim Sliderem 7 i 10. Mam casting Dragona Millenium i szukam multiplikatora. Chciałbym przeznaczyć na niego około 300zł. Da się za to kupić coś w miarę przyzwoitego i żeby nie był to Jaxon? Mam jakąś awersję do tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 daiwa procaster / procaster rojo - uzywsne revo s / sx / stx abu, c3 / c4 hmmm ogólnie taka klasyka lepiej zaczać od niskiego profilu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pióro Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 a ten?http://jerkbait.pl/topic/43379-sprzedammultik-firmy-lews-bb1-speed-spol-z-usa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 WItam , ja również chcę popróbować łowienia jerkami, przede wszystkim Sliderem 7 i 10. Mam casting Dragona Millenium i szukam multiplikatora. Chciałbym przeznaczyć na niego około 300zł. Da się za to kupić coś w miarę przyzwoitego i żeby nie był to Jaxon? Mam jakąś awersję do tej firmy.Cześć! Wysłałem Ci wiadomość prywatną, sprawdź...PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 ja używam dragona big baita , ale du..y nie urywa, może i jest mocny , jednak rzucanie to takie sobie .. Jak bym miał teraz wybierać, to szukał bym chyba czegos od ABU z niskim profilem lub jakiejs sprawdzonej używki ..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek83 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 WitamMam podobny dylemat jak kolega: Co wybrać ? Nie chce tworzyć nowego wątku więc podczepie się pod ten post. U mnie chodzi o kraglaki.Nie mogę sie zdecydować miedzy: Abu c3/c4 5601Abu record c6 51Shimano cardif 201AShimano corvalus 301Tica caiman ct201 Obecnie używam na lekko revo premier, ale chcę spróbować trochę ciężej tak około 120 gram. Mam abu c4 6601 którym spininguje w morzu. Nie jest zbytnio komfortowy to jerkowania. Po przeczytaniu masy postów wybrałem te 6 sztuk. I tu mam dylemat. Wyczytalem że w shimano dużo plastiku, abu każdy zna więc jest to ostatnia opcja, ale nie znalazłem zbyt wiele na temat tica caiman. Bardzo mi zależy aby był mocny, wytrzymały na uderzenia. Nie mam zamiaru nim rzucać, ale zdarza sie puknąć czy stuknąć. Chciałbym żeby wypowiedzieli sie Ci którzy mieli i używali tych betoniarek.Z góry dziękuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Bierz Pan abu ,c4 lub record,będziesz Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 musi byc okraglak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek83 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Nie watpię ale tak jak napisałem abu to ostatnia opcja. A może ma ktoś porównanie abu z tica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek83 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Nie musi być okrąglak.Ale czy w niskim profilu i tej grupie cenowej znajdę coś odpowiedniego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Jak nie okrąglak to coś takiego powinno dać radę http://jerkbait.pl/topic/39537-daiwa-procaster-100hl/. Sam takiego mam, co prawda używałem na razie tylko do trolla (radził sobie całkiem ładnie z mannsem 30+ ciągniętym za jachtem na pełnych obrotach ) Jestem zadowolony - za swojego zapłaciłem coś koło 200 zeta z przesyłką. Myślę, że sprzęt godny rozważenia. Przyczaj się na ebayu to wyrwiesz coś w dobrej cenie: http://www.ebay.com/itm/Daiwa-Procaster-Fishing-Spool-100-HL-Daiwa-6-Ball-bearimgs-MAG-FORCE-Black-/200945802351?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ec94d9c6f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 lexa 300 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Na alledrogo leży piękny cygan z ręki, z którą miałem już pozytywną transakcję. CC 201, czy tam dużo plastiku? hmm... rozbierz i oceń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek83 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Procaster 100hl... może musiałbym wziąć do ręki wiec sie rozejrze.Lexa 300 ładna nawet bardzo ,ale ciut za droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek83 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Tomek88. Myśle z ten plastik to raczej w tańszych modelach w tych które wymieniłem. CC jest zapewne dobrym wyborem lecz tez ciut za drogim, młynki które wymieniłem kosztują w granicach 500zl nowe. Więc chyba wybór padnie na któryś z Abu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi