Skocz do zawartości

Podbieraki gumowe

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Okej, polowanie na ten podbierak to prawie jak szukanie Yeti.

Ale w koncu po paru tygodniach oczekiwanai w koncu RavenFishing sprowadził go i mam to cacko :D http://www.ravenfishing.pl/pl/product/drapiezniki/2925_podbi eraki/spro/super_big_fish_rubber_net/spr324600000/Link.

Cię?źkawe troche ale bedzię u?źwyany tylko z pontonu, guma solidna , kotwice w końcu się nie bedą plątać

• 1 rok później...

W zeszlym roku przetestowalem doglebnie. Calkowicie gumowa siatka nie moze byc bardziej gleboka bo urzadzenie bedzie poreczne jak płyta traserska w roli rakiety tenisowej.. <_<

Jezeli ryba sztywnieje to sprawa jest utrudniona a jezeli jeszzce jest zapieta za skorke to wrecz beznadziejna (tu pozostaja juz tylko nylonowe podbieraki o matni wielkosci lotni, gdzie ryba wplywa)...natomiast przy wzglednie normalnym zerowaniu ryba sklada sie do tego podbieraka niczym wą?ź.

Przy odpowiednich rozmiarach ryby w to zlapanej, konstrukcja powoduje jej calkowite unieruchmienie, dop?łki ciezar zdobyczy napreza siatke...

Gumo

• Like 2

Widziałem w ofercie Orvisa z siliconową, bardzo mocną siatką z du?źymi oczkami. Są r?ł?źne typy, od klasycznych pstrągowych przez bardzo du?źe łososiowe po modele do wykorzystania na łodzi.

Cena, c?łz....widziałem dobre kije sporo tańsze. :angry: :angry:

Ale design na piątkę.

Tomaszek11

• 4 lata później...

Odgrzewam kotleta  ;)

Chciałbym kupić podbierak z siatką z tworzywa i szukam opinii nt dostępnych na rynku produktów. Zależy mi na podbieraku, który można przypiąć do kamizelki, przy czym nie chciałbym żeby korzystanie z niego wiązało się z jakimiś specjalnymi wygibasami.

Czy modele z rozkładanymi rączkami sprawdzają się w praktyce ?

Ew. jeśli jest model Patriota który taką ma to również poproszę o info ;)

Radek, planujesz wymienić swoje "maleństwo"  ;) ?

Obejrzałem w FM krótkie podbieraki z gumową siatką produkcji Dragon, Jaxon i DAM, wrażenia są dobre, chyba zwycięży cena. Przymierzyłem się do takiego z długą, rozkładaną rączką z ABU G. i rezygnuje z tej koncepcji - jest bardzo ciężki.  

Wymieniony :)

Szukałem długo....

moim zdaniem najlepsze w cenie jeszcze dla mnie do przyjęcia:

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/rubber-landing-nets-a48-p2148-k13548.html

Kupiłem Extended Kayak Net bo krótkiego nie było. Moim zdaniem uchwyt (pianka) od razu do wymiany.

Mają chyba najgłębszą siatkę dostępną na rynku.

Pstrągowo super, szczupakowo bardzo przeciętnie (wyskakują dziady).

Zapraszam na oględziny organoleptyczne :)

Też się zastanawiam nad berkleyem do łódki da radę do ryb do 80cm ?

Kayak Net na pewno będzie za mały.

Są większe od niego ale nie wiem jak duże.

Rozmawiałem ze sprzedawcą i mówił że do łódki na szczupaka używa takiego:

Podbierak Telescopic Catch N Release Net - Berkley oczywiście...

Ale ile w tym prawdy to nie wiem bo nie testowałem osobiście.

Edytowane przez Bander
  • Like 1

• 1 rok później...
  • 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...

https://jmcadventure.com/sklep,online/akcesoria/podbieraki/szczupakowy-podbierak-gumowany-jmc-adventure-50x65podbierak-50x65100/

Mam na łodzi dwa podbieraki.

Wielki od Fox i ten troszkę mniejszy od JMC.

Oba sprawdzają się bardzo dobrze.

Wykonanie obu bardzo fajne.

Gdyby ten drugi na rynek wszedł wcześniej też bym taki zakupił. (spora różnica w cenach FOX-JMC)

Szczerze polecam.