Majo Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Co tu oceniać, mnie bardziej ciekawi w jakim stanie jest technicznym. To ma łowić a nie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 tak jak pisałem Kolego, za te pieniądze jeśli pasuje do kija to dobry zakup, poszczęściło Ci się bo akurat wlazł w uchwyt na przyszłość uważaj na defekty typu pęknięta stopka bo może albo nie wleźć w uchwyt albo go zepsuć przy nieumiejętnym wkręcaniu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes77 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Sami oceńcie czy było warto Myślę ze za jakiś czas sam nam powiesz czy było warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 tak sobie przeglądam allegro i chyba nie było warto bo młynek tam się znalazł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 ta stopka sama nie pękła, musiał gdzieś osrto lecieć, niedługo sam się przekonasz czy było warto nie wiem czy daleko jeździłeś za ta librą, ale nie lepiej by było dołożyć 100zł i kupić coś nowego, tak jak ci doradzają np. Ryobi Excia, a nawet nowego pasiona za 150zł , ja mam jeden już ponad 3lata i często orze dno rzeki wymieniłem w nim do tej pory tylko łożysko na rolce bo szumiało, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 tak sobie przeglądam allegro i chyba nie było warto bo młynek tam się znalazł miłość od pierwszego spojrzenia na mlynek i potem rozwód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 tak sobie przeglądam allegro i chyba nie było warto bo młynek tam się znalazł Jak to nie wiesz, sprzedaję i jestem u ciebie następnego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 ta stopka sama nie pękła, musiał gdzieś osrto lecieć, niedługo sam się przekonasz czy było warto nie wiem czy daleko jeździłeś za ta librą, ale nie lepiej by było dołożyć 100zł i kupić coś nowego, tak jak ci doradzają np. Ryobi Excia, a nawet nowego pasiona za 150zł , ja mam jeden już ponad 3lata i często orze dno rzeki wymieniłem w nim do tej pory tylko łożysko na rolce bo szumiało,Podobno w łódce spadła. Jechałem niedaleko bo niecałe 6km.Mam Passiona i ten wydaje się lepiej wykonany, przyjemniejsza praca, ciężko mi powiedzieć który lepszy od strony technicznej/przekładni/wytrzymałosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Jak to nie wiesz, sprzedaję i jestem u ciebie następnego dnia hahaha Podobno w łódce spadła. Jechałem niedaleko bo niecałe 6km.Mam Passiona i ten wydaje się lepiej wykonany, przyjemniejsza praca, ciężko mi powiedzieć który lepszy od strony technicznej/przekładni/wytrzymałosci. jakbyś je rozebrał to byś się dowiedział który lepszy pozatym Twój passion ma pewnie rok lub dwa.....tica lat dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Ale przydałoby się przesmarować tego młynka, bo w każdej szczelinie jest upiaszczony. Dobra, idę na rybki zobaczyć co tam słychać Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez zieloczek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 tica libra to duzo wyższa klasa od passiona, zaczeli go produkować dobre ponad 10 lat temu, a spro to klasa ekonomiczna ale bardzo udana, ale porównując oba kołowrotki w róznym stanie technicznym to juz tak oczywiste nie jest który lepszy, bo nie wiadomo ile ta libra przygód przeżyła i kilometrów a nowy passion to jednak nowy zresztą tak jak każdy nowy młynek... oczywiście są perełki które mają ponad 10 lat i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Wydaje mi się, że ten jest dość zadbany jeżeli chodzi o część mechaniczną. Trochę boje się go samemu rozbierać, niby rozbierałem kiedyś takie bazarowe kręciołki, ale nic nie chcę zepsuć Na pewno gorzej od Passiona nie pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Pisałeś, że zapiaszczony. To bardzo niedobrze. Ja bym wymył i nasmarował przed uzyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Jutro podjadę do kilku sklepów zapytam ile wzięliby za taką usługę, jak dużo, to będę zmuszony odwiedzić jednego z użytkowników forum - przy okazji pokręcę jego młynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Qowax001 - on pomoże. Ma doswiadczenie z zapiaszczonymi maszynkami i z Ticą..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Właśnie o nim mówiłem Kilka rzeczy które mnie niepokoją to:-gdy otworzę kabłąk ręcznie go lekko ruszę do przodu i zamknę muszę nieco mocniej nacisnąć na rączkę, bo inaczej go nie ruszę (nie trzeba użyć mocniej siły, ale mocniej, że jakbym chciał wprowadzić go w ruch)- gdy szpula jest na samej górze i na samym dole jest takie delikatne pyk, ale nie wiem od czego- czasami jak nim poobracam, pokręcę w różnych pozycjach, pobawię się kabłąkiem i w normalnej pozycji zaczynam kręcić jest takie, pyk, pyk, pyk, pyk dość głośne, po 2-3 obrotach ustaje i jest dobrze- jak trzymam za ten uchwyt który mocujemy do wędki i mocno zakręcę to czuć bicie, nie czuć mechanizmów tylko bicie, i nie wiem czy to normalne przy cięższych kołowrotkach? (jak się bierze kabłąkiem na lewo, na prawo to jest minimalny luz, podobnie jak złapie za samą tą sztycę na której obsadzona jest szpula, luz jest minimalny, nieco większy niż w nowym Spro Passion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Właśnie takie są efekty jak się chce zaoszczędzić 35 zł ..... myślę że zapasowa szpulka oraz połowa stopki są warte więcej niż 35 zł ale co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Właśnie takie są efekty jak się chce zaoszczędzić 35 zł ..... myślę że zapasowa szpulka oraz połowa stopki są warte więcej niż 35 zł ale co kto lubi Pojechałem po nią w święta z tatą, wiadomo było nieco wypite, no i aby szybciej, tata powiedział dajemy tyle i tyle i zabieramy aby do stołu wracać Potem przemyślałem sprawę i mówię, że wolałem wsiąść w samochód i jechać do Wawy, ale to było już po fakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Pojechałem po nią w święta z tatą, wiadomo było nieco wypite, no i aby szybciej, tata powiedział dajemy tyle i tyle i zabieramy aby do stołu wracać Potem przemyślałem sprawę i mówię, że wolałem wsiąść w samochód i jechać do Wawy, ale to było już po fakcie piłeś ? nie jedź ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Cyt. z filmu "Sami swoi": Nigdy nie kupuj po pijanemu..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) piłeś ? nie jedź ! No co ty, jak bym kapkę wybił to nigdzie bym nie pojechał. Pić nie mogłem bo robiłem... za kierowcę, bo ktoś wracać musiał Pojechałem z Tatą, on powiedział, bierzemy i tyle .Mam Passiona i Librę i Libra jest moim zdaniem lepiej wykonana, za to passion chyba ma lepszy hamulec, chociaż głowy nie dam, bo nie testowałem jeszczę Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez zieloczek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Sorki Pany, że tak męczę, ale pozostaje jeszcze kwestia przesmarowania mojej libry własnoręcznie. Czy taki smar będzie ok? http://allegro.pl/mobil-mobilgrease-xhp-222-0-4kg-tanie-oleje-i4147110738.html - został mi polecany przez jednego z miłosza Ticek . Jakiś olej oprócz tego trzeba stosować? Tak?- jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Da radę. Taki ciemnoniebieski. Kolega babrze tym swoje maszyny, stelki-nie-stelki, daiwki różne i co tam ma, i nie narzeka jeszcze... To chyba i libra się nie rozpuści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 No ja mam taką nadzieję I jak rozumiem, smar na przekładnie i na łożyska? Czy na łożyska jakaś oliwka? Czy wszystko tym smarem? (oprócz oporowego). Ja jestem przyzwyczajony, że stary smar trzeba wyczyścić, czy przed konserwacją trzeba wszystko wymyć np benzyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 29 stron: http://jerkbait.pl/topic/1590-smarowanie-kołowrotka/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi