wobler129 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Jak w temacie. Chodzi mi o sztuki 80 cm w górę Bo miałem tylko parę takich rybek i żadna nie zrobiła nigdy świecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 najlepsze swiece wykonuja zakonnicy ale zdarza sie, ze i duzy szczupak wykona dwa ruchy wiecej niz taniec na ogonie, nawet bardzo duzy ten wlasnie sie ustawia do wyskoku ... a maly nie byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 No, no... super Właśnie słyszałem o tańcu na ogonie. To musi być piękne. Dziękuję i za foto i za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 super to jest jak juz nachlapie kolo burty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Właśnie to zdarza się często - otwiera maxymalnie paszczę i targa się na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pablos Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 @Pitt sorki za OT ale fotki sa super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 maja juz kilka pare latek, modelka jest szwedzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Ja zauwazylem ze nasze ryby tak 90+ raczej niechetnie fruwaja. No chyba ze ktos je wyraznie sprowokuje. Najbardziej dynamiczne przy holu sa ryby 70-90cm. O mniejszych nie wspominam bo sa pozaregulaminowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Mi 80+ fruwały aż miło, ale wtedy kiedy po zacięciu myślałem, że siadł sumek i holowałem odpowiednio <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Czasami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robson73 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Sorry za OT, ale czy ta pierwsza fotka to Syrsan, druga zatoka za mostem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 17 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Dziś 60-taczek pojechał pięknie na ogonie tuż pod moimi nogami Niecałe 10m ode mnie Bardzo mocno połknął Sliderka Trochę bałem się go odhaczyć, żeby mu krzywdy nie zrobić, a nie ułatwiał mi tego, bo rzucał się na brzegu jak głupi. Ale udało się i bardzo szybko odpłynął tam skąd przyszedł Tylko go włożyłem do wody, lekko oczyściłem z paru listków i popłynął jak strzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Wujek piękne zdjęcia miło powspominać cudowny wyjazd .Robson to jest ta zatoka teraz nazywa się zatoka Moni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Wujek piękne zdjęcia miło powspominać cudowny wyjazd .Robson to jest ta zatoka teraz nazywa się zatoka Moni . Będzie co oglądać w zimie , a ja już żałuję że z Wami nie jadę w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Jeden z moich powyżej metra wyskoczył cały Widok był na prawdę całkiem niezły. PozdrawiamRemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 18 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 U mnie dziś 60-taczek nie jechał na ogonie, ani nie wyskoczył w górę. Gdy podszedł pod powierzchnię, to zrobił odjazd, potem pod nogami otworzył paszczę i się szamotał i potem go chwyciłem za kark i już był spokojny Ale za to 40-stak latał jak ptak, ze Sliderem 10 S w swojej ogromnej paszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Na pdst. swoich doswiadczen moge powiedziec, ze skacza raczej mniejsze szzcupaki. Jedyne co mozna zrobic w czasie wyskoku to zapewnic dobra amortyzacje, tak aby nie nastapilo zluznienie linki. Dobrze tez nie prowokowac wysoko uniesionym wedziskiem, bo jak ryba jest zle zacieta jest pewne, ze po takiej wolcie nie zobaczymy jej juz na koncu zestawu po wpadnieciu do wody... Duzy szczupak, jak czuje ze ma szanse, robi o wiele gorszy manewr...mianowicie kilka razy zaobserwowalem, ze nie napreza zestawu tylko probuje jakby na wstecznym biegu zejsc z wedki.Jest wtedy z reguly zaciety za skorke i niewiele mozna zrobic....w moim przypadku wszystkie duze, ktore tak walczyly zostaly w wodzie... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Włóczykij Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Podpisuje się pod tym co powiedział Gumo.Kij nisko nad wodą ogranicza przypadki stawiannia świec do minimum. Jeśli komuś z kolei będzie zależało na świecach to wystarczy podprowadzić szczupaka na niewielką odległość i trzymając kij wysoko podprowadzić do wierzchu, sporo szczupaków wyskoczy od razu a reszta po chwili cierpliwości i zmianie naprężenia zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Mam na rozkladzie juz sporo ryb powyzej metra i tylko jeden mi podskakiwal, na Narwi. I to dwa razy I tak znalazl sie w lodzi.Za to te powyzej 110 nigdy nie podskoczyly. Grube babska byly obrazone ze ktos smie je ciagac... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robbertzam Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Podpisuje się pod tym co powiedział Gumo.Kij nisko nad wodą ogranicza przypadki stawiannia świec do minimum. Jeśli komuś z kolei będzie zależało na świecach to wystarczy podprowadzić szczupaka na niewielką odległość i trzymając kij wysoko podprowadzić do wierzchu, sporo szczupaków wyskoczy od razu a reszta po chwili cierpliwości i zmianie naprężenia zestawu.Odgrzeje kotleta... przeglądając moje stare nagrania trafiłem na tego delikwenta ryba 97 cm, kij nisko nad wodą... czy skaczą? Jak chcą to nic ich nie powstrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Odgrzeje kotleta... przeglądając moje stare nagrania trafiłem na tego delikwenta ryba 97 cm, kij nisko nad wodą... czy skaczą? Jak chcą to nic ich nie powstrzyma. Moja 120 z Wigier wykonała dwa takie numery. Piękny widok, prawie jak Merlin - ciśnienie skacze. Tyle że to była pełnia lata, ryba bez brzucha i ikry, pełna energii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 S. Cios Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Ok. 1965 r. w Irlandii mój ojciec wyjął szczupaka ponad 13 kg, który w trakcie holu cały wyskoczył w powietrze.Ja natomiast w 2021 r. w rzece Byske holowałem szczupaka ponad metr, który też cały wyskoczył z wody pionowo na 1,5 m i wtedy się wypiął. Cudowne przeżycie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Wszytko zależy od pory roku i łowiska. W okresach ciepłych (maj-czerwiec) często zdążały mi się salta metrówek. W listopadzie i grudniu już sporadycznie i tylko w płytkich łowiskach. Ryby łowione z głębokiej wody późną jesienią nigdy mi nie skakały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 22 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Moja 120 z Wigier wykonała dwa takie numery. Piękny widok, prawie jak Merlin - ciśnienie skacze. Tyle że to była pełnia lata, ryba bez brzucha i ikry, pełna energii.Piękna ryba z pięknego jeziora???? Bryzgiel ? Głęboki troll ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Piękna ryba z pięknego jeziora Bryzgiel ? Głęboki troll ?Okolice Bryzgla . Dawno , dawno temu robiłem tam tysiące kilometrów na elektryku. teraz idioci zakazali trolla bo podobno ryby wędkarze trzebili. Gó... prawda - były dni i była ich zdecydowana większość gdzie tylko ja trolowałem w toni. Po mojemu to po zmianie ekipy siatek nastawiali aby lud nakarmić rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 22 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 (edytowane) Jezioro mojego dzieciństwa. Kocham te wodę. Odwiedzam czasami na chwilę. Oczywiście że idioci. Szkoda słów... Marzy mi się tydzień wspomnień. Ale chyba w porównaniu do innych mazurskich jezior, dalej jest potencjał. Byłem rok temu na weekend. Trzech złowiłem. Maluchy. Wypuściłem jak zawsze. Edytowane 22 Lutego 2023 przez Bolesław 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wobler129
Jak w temacie. Chodzi mi o sztuki 80 cm w górę
Bo miałem tylko parę takich rybek i żadna nie zrobiła nigdy świecy
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi