ledar Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie wiem jak inni koledzy forumowicze na jakie kolory przynęt łowią szczupaki ja ze swojego doświatczenia preferuję kolorfioletowy na majowy wekend przygotowałem jerki w odcieniu fioletu z brokatem zobaczymy czy będą łowne. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ja w zasadzie uzywam 3 4 kolorow. Zolty bialy srebrny i okon i wariacje poprzednuch z czerwonymi ogonami etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krystiano1981r Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Kolor wabia,temat rzeka,już wielokrotnie poruszany na forum... -http://jerkbait.pl/topic/5303-jakie-kolory-i-jakie-przyn%C4%99ty-na-jesienne-z%C4%99bacze/-http://jerkbait.pl/topic/24630-jakie-kolory-na-szczupaka-opinie/-http://jerkbait.pl/topic/26810-salmo-kolory-przyn%C4%99t-na-wody-w-polsce/-http://jerkbait.pl/topic/1735-szczupak-wiosenn%C4%85-por%C4%85/-http://jerkbait.pl/topic/864-szczupakowy-wobler-na-lato/-http://jerkbait.pl/topic/1682-szczupaki-i-woblery/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zorman Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Wszyskie naturalne perły, białe ale zawsze z jakimś grzbietem niebieskim lub czarnym barwy okonia srebne... Niebardzo ufam jakimś czerwienią fioletom nigdy nie miałem na takie kolorki efektów oczywiście mówie o swoich wodach na innych może być zupełnie odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 prezes77 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Kolory naturalne oraz często oczojebki seledynowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majo Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ja bym się radził skupić na prowadzeniu tych jerków, a nie ślepo opierać się na kolorach. Szczupak to nie okoń któremu będzie brokat przeszkadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zorman Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Trzeba iśc i rzucać do upadłego wszystkim co się ma. My możemy tylko przypuszczać jakie kolory się sprawdzą tylko że szczupak nie wie na jakie kolory powinnien brać... Sprawdzić się może wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pickok Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Najlepsze kolory na szczupłego to te skuteczne i łowne - pewnie dla każdego i na każde łowisko inne . Tak jak pisali koledzy rzucać rzucać i zmieniać )) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cristovo Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ledar Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Fiolet, jagodzianka, denaturat...są lata, gdy szczupaki kochają te barwy. Jak będzie w tym roku? Niedługo się przekonamy... A te super-fajne dżerki z dodatkiem brokatu wyglądają bardzo apetycznie, kolorek jeżeli nie pomoże, to na pewno nie zaszkodzi... Pozdrawiam,cristovoMasz racje ponad 10 lat do tyłu miałem niezłe wyniki na zielonogórskich jeziorach dotyczy gum fiolet denaturat z brokatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Na wodzie ktorej lowie, najlepszy twister w ciemnych barwach plus opad. W ubieglym roku w maju pobil wszelkie rekordy w ilosci zlowionych esoxow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomus Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Biały / perła + czerwony ogonek lub grzbiet Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez Tomus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość tfurczy ekspiert Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Po ile sprzedajesz te jerki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ledar Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Po ile sprzedajesz te jerki ?nie sprzedaje swoich woblerów na jerku tylko w swoim sklepie wędkarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lotse Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 A ja bym celowal w zielen imitujaca szczupaka lub okonia. Te kolory zawsze beda skuteczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciej1979 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 A u mnie nie kolor a rodzaj przynęty odgrywa ważniejszą rolę ,oraz technika prowadzenia.Co nie zmienia faktu że kolorów przynęt mam całą paletę , tak w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czaro73 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Dla mnie okoń, biel, naturalne - zdecydowani faworyci Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotreq Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Właśnie te " w razie czego" które często występuje nad wodą (powodując nasze spiningowanie ciekawszym) jest według mnie głównym kluczem do systematycznego łowienia czyli szeroki wachlarz kolorów i przynęt rulez! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PaNeK Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 najskuteczniejsze są te którymi się łowi te które zostają w pudełku niestety... są zdecydowanie mniej łowne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adriano Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Na moich łowiskach głównie sprawdzaja sie uklejo podobne ale dzisiaj miałem kilka obcinek na przezroczystą gumę z fioletowym brokatem,tylko na to gryzły okonie a i szczupaczek sie zainteresował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 El_Mariaczi Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 u mnie klasyka flagowce, perła i czarny lub niebieski grzbiet, herbata z pieprzem, zółte +domieszki czerwonego, i wszelkiego rodzaju oczojeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 EMMS Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja generalnie używam klasyków, jeśli mowa o gumach - najchętniej oczojeby, a później zdarza mi się zejść na bardziej naturalne kolory (nie mniej na każdej wodzie jest inaczej...). Z kolei jerki i woblery - rzadko sięgam po naturę, raczej papuga, ostre kolory i jazda [to rzadko zawodzi ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Martin77 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Michał, nie chcę zadawać niedyskretnego pytania (nie musisz odpowiadać), ale czy tych jaskrawych gum używasz na jeziorach Warmii i Mazur na początku sezonu i masz na nie "wyniki"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 EMMS Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Gdyby wyników nie było nie wspominałbym o tych kolorach Nie mniej, dużo zależy od warunków na wodzie, bo czasami stonowane kolory są lepszym rozwiązaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Martin77 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Dzięki! Odp na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 puszek7 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Mnie zdziwiła stara poczciwa i zapomniana przeze mnie Sandra Dalalande 9 cm" flagowiec" na główce 7,5g. Poczciwy twisterek a okazał się numerem jeden na ostatnim wypadzie.Pike'i fajnie współpracowały na wolnym opadzie a brania(choć bardzo delikatne) następowały zaraz po poderwaniu przynęty z dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ledar
Nie wiem jak inni koledzy forumowicze na jakie kolory przynęt łowią szczupaki ja ze swojego doświatczenia preferuję kolor
fioletowy na majowy wekend przygotowałem jerki w odcieniu fioletu z brokatem zobaczymy czy będą łowne.

Edytowane przez ledarOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
13
8
4
3
Popularne dni
9 Maj
10
20 Kwi
9
26 Wrz
9
10 Paź
7
Top użytkownicy dla tego pytania
ictus 13 odpowiedzi
kostom63 8 odpowiedzi
krzysiek 4 odpowiedzi
Triple 3 odpowiedzi
Popularne dni
9 Maj 2014
10 odpowiedzi
20 Kwi 2014
9 odpowiedzi
26 Wrz 2020
9 odpowiedzi
10 Paź 2015
7 odpowiedzi
Popularne posty
ictus
Nie wiem czy sa to wystarczajace dowody, ale opieram sie na badaniach ichtiologicznych i neurologicznych. Wiele gatunków ryb rozróżnia wiekszosc barw widzianych przez człowieka, niektore gatunki rozro
suhhar
cos w temacie koloru przynet
ictus
Moze polaczyc watki? http://jerkbait.pl/topic/48690-co-widzi-szczupak-jak-atakuje/ Poniżej wklejam trochę informacji z powyższego wątku, na moje oko dotyczą również wyboru przynęty. Jest tam też tro
Opublikowane grafiki
147 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi