ledar Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie wiem jak inni koledzy forumowicze na jakie kolory przynęt łowią szczupaki ja ze swojego doświatczenia preferuję kolorfioletowy na majowy wekend przygotowałem jerki w odcieniu fioletu z brokatem zobaczymy czy będą łowne. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Molteni Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Ja również staram się dopasować do naturalnego pokarmu szczupaka. Kolory fluo i czerwone stosuje w momencie gdy szczupaki są przyklejone do dna i na nic nie reagują. A jedną z ulubionych przynęt to guma Lunker City Shaker. Dodam, że dobór ciężaru główki moim zdaniem jest równie ważny co kolor przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Triple Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 A ja bym jeszcze dodał, że najważniejszy i tak jest sposób prowadzenia przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Molteni Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Dokładnie kolego ilu wędkarzy tyle będzie dobrych przynęt, bo każdy wędkarz będzie inaczej ją prowadził i inną gramaturę główki stosował no i oczywiście wiara w przynętę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Triple Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 No i oczywiście na bezrybiu ( większość bezrybia w posiadaniu PZW oczywiście) na brania nie ma co liczyć. Nawet złota przynęta nic nie pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thomason Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Niedługo, to bedzie trzeba banknoty na haki zakładać żeby rybe złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Triple Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Z banknotami to może przesada, ale błystka z monety czasami może być skuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 w6i6e6 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Przez długie lata moim ulubionym kolorem przynęty na zębatego były złota i perły. Teraz pierwszoplanowe skrzypce w moim pudle grają"brudasy" :brązy, zielenie, róże, marchewy, seledyny wszystkie obowiązkowo z dużą ilością kolorowego brokatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alaryk Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 U mnie najczęściej biały, czasem z ciemnym grzbietem, a jak nie biorą to inne, jaskrawe, z różnym skutkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HIFI Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Od kilku sezonów moim kolorem i przynętą numer jeden na szczupaki jest Storm WildEye Live Roach RO, na inne kolory tej przynęty nie chcą reagować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Woblery imitujące okonia ,brązy ,biały z niebieskim,seledynowo czerwony z czarnym, wobler salmo Slider ,bardzo często gryziony przez donaldy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz! Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Na moich łowiskach, a są to wody raczej płytkie, sprawdzają się kolory nazwijmy to naturalne. Podstawa to czysty srebrny i złoty, albo w połączeniu z czerwonym, niebieskim. Przypadkiem odkryty w kwietniu, zapomniany lucky craft pointer 78 pokazał na majówce klasę. Szczupłe brały jak wariaty. Miałem nawet tę samą rybę dwa razy w ciągu 15 minut. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rej Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 W słoneczną pogodę kolory zbliżone do naturalnego, natomiast w pochmurną pogodę fluo itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Esox94 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 U mnie na lowiskach króluje firetiger oraz perla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Worek Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Szukałem informacji na ten temat, natknąłem się na wyczerpujący artykuł na temat kolorów na knagi, zostawiam dla "potomnych" https://pikemafia.pl/poradniki/jak-zlowic-szczupaka-kompletny-poradnik-o-lowieniu-szczupakow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 petrus33 Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Warto to przeczytaćhttps://wedkarstwonaszapasja.blogspot.com/2013/11/jak-widza-ryby.html Dla mnie kolor jest bez znaczenia w sumie.Jeśli przynęta jest nad rybą, to na tle nieba wszystko ma jeden kolor...czarny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Worek Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 nie do konca z tym sie zgadzam, tak jest jak mowisz tylko gdy przyneta jest na tle slonca. Czyli rzadko kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artek Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Warto to przeczytaćhttps://wedkarstwonaszapasja.blogspot.com/2013/11/jak-widza-ryby.html Dla mnie kolor jest bez znaczenia w sumie.Jeśli przynęta jest nad rybą, to na tle nieba wszystko ma jeden kolor...czarny.Dla Ciebie nie, ale dla ryb ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hm62 Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Zdecydowanie kolor ma znaczenie jeżeli chodzi o szczupaki, przetestowane na organizmach żywych :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artek Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Zdecydowanie największym wielbicielem kolorów jest okoń, mniej sandacz, a szczupak jak ma ochotę na branie, to go kolory nie interesują, dla niego ważne, aby coś się w wodzie ruszało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Worek Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Zdecydowanie największym wielbicielem kolorów jest okoń, mniej sandacz, a szczupak jak ma ochotę na branie, to go kolory nie interesują, dla niego ważne, aby coś się w wodzie ruszało.Też tak myśle. fajnie jest to wytlumacozne w tym artykule pike mafi co wkleiłem strone wczesniej. Że raczej chodzi o widocznosć w wodzie niż kolor mialby prowokować do ataku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Filip14 Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Zdecydowanie największym wielbicielem kolorów jest okoń, mniej sandacz, a szczupak jak ma ochotę na branie, to go kolory nie interesują, dla niego ważne, aby coś się w wodzie ruszało.Złowić żerującego szczupaka to nie problem, schody zaczynają się, gdy zamkną pyski. Wtedy właśnie detale się liczą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artek Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Złowić żerującego szczupaka to nie problem, schody zaczynają się, gdy zamkną pyski. Wtedy właśnie detale się liczą Jak ryba zamknie pysk, to nawet złota guma nie pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ledar
Nie wiem jak inni koledzy forumowicze na jakie kolory przynęt łowią szczupaki ja ze swojego doświatczenia preferuję kolor
fioletowy na majowy wekend przygotowałem jerki w odcieniu fioletu z brokatem zobaczymy czy będą łowne.

Edytowane przez ledarOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
13
8
4
3
Popularne dni
9 Maj
10
26 Wrz
9
20 Kwi
9
20 Lut
7
Top użytkownicy dla tego pytania
ictus 13 odpowiedzi
kostom63 8 odpowiedzi
krzysiek 4 odpowiedzi
EMMS 3 odpowiedzi
Popularne dni
9 Maj 2014
10 odpowiedzi
26 Wrz 2020
9 odpowiedzi
20 Kwi 2014
9 odpowiedzi
20 Lut 2016
7 odpowiedzi
Popularne posty
ictus
Nie wiem czy sa to wystarczajace dowody, ale opieram sie na badaniach ichtiologicznych i neurologicznych. Wiele gatunków ryb rozróżnia wiekszosc barw widzianych przez człowieka, niektore gatunki rozro
suhhar
cos w temacie koloru przynet
ictus
Moze polaczyc watki? http://jerkbait.pl/topic/48690-co-widzi-szczupak-jak-atakuje/ Poniżej wklejam trochę informacji z powyższego wątku, na moje oko dotyczą również wyboru przynęty. Jest tam też tro
Opublikowane grafiki
147 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi