Skocz do zawartości
  • 0

Kolor przynęty na szczupłego

ledar

Pytanie

Nie wiem jak inni koledzy forumowicze na jakie kolory przynęt łowią szczupaki ja ze swojego doświatczenia preferuję kolor

fioletowy na majowy wekend przygotowałem jerki w odcieniu fioletu z brokatem zobaczymy czy będą łowne.

post-53737-0-80248900-1398016750_thumb.jpgpost-53737-0-88339900-1398070927_thumb.jpg

post-53737-0-39101300-1398070929_thumb.jpgpost-53737-0-70942600-1398070930_thumb.jpg

Edytowane przez ledar

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja również staram się  dopasować do naturalnego pokarmu szczupaka. Kolory fluo i czerwone stosuje w momencie gdy szczupaki są przyklejone do dna i na nic nie reagują. A jedną z ulubionych przynęt to guma Lunker City Shaker. Dodam, że dobór ciężaru główki moim zdaniem jest równie ważny co kolor przynęty.

• 0

Przez długie lata moim ulubionym kolorem przynęty na zębatego były złota i perły. Teraz pierwszoplanowe skrzypce w moim pudle grają"brudasy" :brązy, zielenie, róże, marchewy, seledyny wszystkie obowiązkowo z dużą ilością kolorowego brokatu.

• 0

Na moich łowiskach, a są to wody raczej płytkie, sprawdzają się kolory nazwijmy to naturalne. Podstawa to czysty srebrny i złoty, albo w połączeniu z czerwonym, niebieskim. Przypadkiem odkryty w kwietniu, zapomniany lucky craft pointer 78 pokazał na majówce klasę. Szczupłe brały jak wariaty. Miałem nawet tę samą rybę dwa razy w ciągu 15 minut.

• Like 1

• 0

Warto to przeczytać

https://wedkarstwonaszapasja.blogspot.com/2013/11/jak-widza-ryby.html

Dla mnie kolor jest bez znaczenia w sumie.

Jeśli przynęta jest nad rybą, to na tle nieba wszystko ma jeden kolor...czarny.

Dla Ciebie nie, ale dla ryb ma znaczenie.

• 0

Zdecydowanie największym wielbicielem kolorów jest okoń, mniej sandacz, a szczupak  jak ma ochotę na branie, to go kolory nie interesują, dla niego ważne, aby coś się w wodzie ruszało.

Też tak myśle. fajnie jest to wytlumacozne w tym artykule pike mafi co wkleiłem strone wczesniej. Że raczej chodzi o widocznosć w wodzie niż kolor mialby prowokować do ataku.

• 0

Zdecydowanie największym wielbicielem kolorów jest okoń, mniej sandacz, a szczupak  jak ma ochotę na branie, to go kolory nie interesują, dla niego ważne, aby coś się w wodzie ruszało.

Złowić żerującego szczupaka to nie problem, schody zaczynają się, gdy zamkną pyski. Wtedy właśnie detale się liczą;) 

• Like 3