biosteron Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Komu służy likwidacja Państwowej Straży Rybackiej http://www.pzw.org.pl/zgpzw/mod.php?dir=wiadomosci&file= cascade&id_wiadomosci=14092&id_kategorii=1&opcja =wiadomosc&pozycja=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Robert, przypuszczam że chodzi o zatrzymanie obywatelskie - ale w takim przypadku odradzam stosowanie środków przymusu bezpośredniego Ze zdejmowaniem siatek,bez powiadomienia odpowiednich władz,też radził bym uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł nizinny Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Robert, u mnie na Narwi dużo więcej ściąga siatek SSR niż PSR, i chwała im za to. Mimo, że robią to od wielu lat, nikomu się z tego powodu krzywda nie stała. Ja uczestnicze w pilnowaniu tarlisk pstrągów, głównie po to by pokazać, że nad wodą zawsze ktoś się kręci i może zadzwonić tam gdzie trzeba. Jak by mi uszkodził samochów komendant to ja bym uszkodził komendanta...Co do uników PSR, to chyba wszyscy wiedzieli, że idąc tam do pracy nie będą tylko sprawdzać czy jakiś dziadek ma karte...pozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Znam SSR dobrą i złą ale oceniam jej działalność ogólnie a nie przez pryzmat pojedynczych przykładów. Kłusole też są różni. Kiedyś maiłem wgląd w sprawozdania i budżet ZO i bilans wyszedł kiepsko. Nie oceniam źle PSR bo ich obecność zauważyłem nie tylko ja. Kłusole wszelkiej maści w panikę nie wpadli ale się bardziej pilnują. Dlatego nie ma co oczekiwać cudu. Wykrywalność kłusownictwa nigdy nie była wielka i nie ma co liczyć na zmianę tej sytuacji nawet jak podwoi się liczebność straży. Tu musi zadziałać świadomość dotkliwych konsekwencji. To one muszą powstrzymywać przed przestępstwem a nie poczucie, że za każdym drzewem stoi strażnik. SSR to część problemu PZW które stawia na zarybianie a potem tą kasę wpakowana do wody pozostawia na pastwę kłusowi. Gdyby to było prywatne, to żaden z kacyków z ZG nie pakował by kasy do wody w takiej ilości mając świadomość, że zostaną one szybko odłowione. Rozsadek nakazuje zracjonalizować zarybianie i pilnowanie i do tego dopasować limity aby się to jako tako kręciło. Ostatni element systemu to kary i to działka rządu. Jak rządzą złodzieje których się wybrało to trzeba mieć pretensje do siebie, że złodziejstwo ma się dobrze. Ale czego oczekiwać od Kowalskiego odurzonego przez taki TVN. Facet wierzy, że jak media nie trąbią już o aferach to przestępczość spadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Ale czego oczekiwać od Kowalskiego odurzonego przez taki TVN. Jerzego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Nie, nie, nie. Pan Jerzy jest bardzo trzeźwym osobnikiem. Jeśli już to raczej odurza i wie co robi i co chce osiągnąć. I to mnie martwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paweł nizinny Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Generalnie zgadzam się z Tobą Robercie. Dodać by trzeba jeszcze mentalość ludzi, którzy zawsze myśleli, że to co z wody to niczyje i się im należy. Temat przykry bo zniknie jak ci ludzie wymrą... No ale inaczej tego nie zmienisz, za bardzo zakorzenione moim zdaniem. Jedyne co mogło by pomódz to duże kary, a z tym jest jak napisałeś.pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
biosteron
Komu służy likwidacja Państwowej Straży Rybackiej
http://www.pzw.org.pl/zgpzw/mod.php?dir=wiadomosci&file= cascade&id_wiadomosci=14092&id_kategorii=1&opcja =wiadomosc&pozycja=0
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi