Darek_W Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Ja sobie porzucałem bez efektu , spotkałem Norwega z Shimano Lesath Sea Trout 3 m . do -25 gra + Stella 4000M . Też nic nie złowił . Jak nie biorą to wszystkim. Najgorzej jest jak wszystkim biorą tylko nie Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kejkosz Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Najgorzej jak kolega obok na jaxona łowi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Myślę że nie tylko wędki po 1000/2000zl łowią.Posiadam Daiwe Exceler Sea Trout 315 i uważam że jest super, tym bardziej na początek. A jeśli ktoś mówi że z wędki x czy y nie spadła mu żadna ryba, to siedzi chyba w domu i łowi w wannie.Nigdy nie wyjmie się 100 na 100 troci, ryby biorą często delikatnie ,pukają (szczególnie jak woda jest chłodna, zachowują się jak pstrągi które odganiają mniejsze ze swojej kryjówki). Więcej czasem zależy od szczęścia niż od blanku. Blank pomaga oczywiście, komfort łowienia, rzuty dłuższe, wszystko rozumiem, ale bez przesady. Jest parę wędek do tych 500zl, którymi też można komfortowo łowić i nawet zaciąć rybę z dalszej odległości. Pozdrowienia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 (edytowane) Myślę że nie tylko wędki po 1000/2000zl łowią.Posiadam Daiwe Exceler Sea Trout 315 i uważam że jest super, tym bardziej na początek. A jeśli ktoś mówi że z wędki x czy y nie spadła mu żadna ryba, to siedzi chyba w domu i łowi w wannie.Nigdy nie wyjmie się 100 na 100 troci, ryby biorą często delikatnie ,pukają (szczególnie jak woda jest chłodna, zachowują się jak pstrągi które odganiają mniejsze ze swojej kryjówki). Więcej czasem zależy od szczęścia niż od blanku. Blank pomaga oczywiście, komfort łowienia, rzuty dłuższe, wszystko rozumiem, ale bez przesady. Jest parę wędek do tych 500zl, którymi też można komfortowo łowić i nawet zaciąć rybę z dalszej odległości. PozdrowieniaOczywiście, że wędki droższe nie łowią same.Ale ułatwiają. Każdy dobiera kij pod siebie i obecne warunki. Ja z Elitki zacinałem przy pełnym wyrzucie trotki. A brania pod nogami w cieplejszych miesiącach nie mogłem wciąć na krótszym dyszlu. Coś za coś P.S Ostatnio podbierałem trotke 73cm gosciowi który na jakiegoś kołka budżetowego złowił. Rybe szybko przyciągnąl do siebie ale nie była gotowa do podebrania.... Musiał ją wymęczyć. Latała ostro między nami ;)3 groty głeboko miała więc nie uciekła. Edytowane 24 Kwietnia 2024 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Hahah kogo ja tu widzę .Jak będzie pogoda i czas, zobaczymy kto więcej wyholuje troci i belon .Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Jak sobie tak zacząłem szukać i sprawdzać to chyba chwalone są te Daiwy DW Pro Staff - tam jest taka fajna 3m do 35g ma ktoś taką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi