Skocz do zawartości

Kij na troć z plaży.

Bartas93

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że nie tylko wędki po 1000/2000zl łowią.

Posiadam Daiwe Exceler Sea Trout 315 i uważam że jest super, tym bardziej na początek.

A jeśli ktoś mówi że z wędki x czy y nie spadła mu żadna ryba, to siedzi chyba w domu i łowi w wannie.

Nigdy nie wyjmie się 100 na 100 troci, ryby biorą często delikatnie ,pukają (szczególnie jak woda jest chłodna, zachowują się jak pstrągi które odganiają mniejsze ze swojej kryjówki). Więcej czasem zależy od szczęścia niż od blanku. Blank pomaga oczywiście, komfort łowienia, rzuty dłuższe, wszystko rozumiem, ale bez przesady. Jest parę wędek do tych 500zl, którymi też można komfortowo łowić i nawet zaciąć rybę z dalszej odległości.

Pozdrowienia

• Like 5

Myślę że nie tylko wędki po 1000/2000zl łowią.

Posiadam Daiwe Exceler Sea Trout 315 i uważam że jest super, tym bardziej na początek.

A jeśli ktoś mówi że z wędki x czy y nie spadła mu żadna ryba, to siedzi chyba w domu i łowi w wannie.

Nigdy nie wyjmie się 100 na 100 troci, ryby biorą często delikatnie ,pukają (szczególnie jak woda jest chłodna, zachowują się jak pstrągi które odganiają mniejsze ze swojej kryjówki). Więcej czasem zależy od szczęścia niż od blanku. Blank pomaga oczywiście, komfort łowienia, rzuty dłuższe, wszystko rozumiem, ale bez przesady. Jest parę wędek do tych 500zl, którymi też można komfortowo łowić i nawet zaciąć rybę z dalszej odległości.

Pozdrowienia

Oczywiście, że wędki droższe nie łowią same.Ale ułatwiają. Każdy dobiera kij pod siebie i obecne warunki. Ja z Elitki zacinałem przy pełnym wyrzucie trotki. A brania pod nogami w cieplejszych miesiącach nie mogłem wciąć na krótszym dyszlu. Coś za coś ;)

P.S Ostatnio podbierałem trotke 73cm gosciowi który na jakiegoś kołka budżetowego złowił. Rybe szybko przyciągnąl do siebie ale nie była gotowa do podebrania.... Musiał ją wymęczyć. Latała ostro między nami ;)3 groty głeboko miała więc nie uciekła.

Edytowane przez lyha