Skocz do zawartości

Przygotowanie - TROĆ 2009

red tag

Rekomendowane odpowiedzi

Już nidługo będzie Trociowo,mieszkam niedaleko rzeki Redy woj. pomorskie ,wpływa coraz wiecej ryb na tarło.Niekttóre niezłe lufy, są nawet metrówki,oj bedzie się działo w styczniu.Dla zagorzałych maniaków spiningu mam do dyspozycji 3 przyczepy kępingowe z ogrzewaniem wynajmuje je całorocznie na swojej prywatnej posesji,z pełnym wyposażeniem,a i żarło swojske serwuje.Dla jerkowców 2 km od mojego domu mam jezioro orle gdzie jest szczupak i sandacz.Dla muszkarzy nad redą i lipien się znajdzie.moja strona www.kenart-dystrybutor.yoyo.pl

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

remas a ja mam pytanie. jak traktowac trocie trafione już w nowym sezonie ale jeszcze w starym roku

chodzi mi o to:

http://archiwum.abc.com.pl/serwis/du/2006/1489.htm

troc 15.09-15.11 tak wyglada okres ochronny <_<

<_< <_< <_< <_< <_< <_< <_<

moja ISa to już normalnie aż skomle za szafa... specjalnie dla jednego uzytkownika naszego forum nawet dokupilem czerwona plecionke do tego combo :mellow:

wiesz chyba - i to dobrze ze sie powaznie zbroje na trocki morskie i powiem Ci / Wam ze po tym co dzisiaj z milo widzieliśmy to...

moze pozniej - pewnie jutro - wstawimy jedna fotke ...

Własnie wruciłem z nad rzeki byłem na lipionach,sploszyłem 2 kłósoli z samego rana czaili sie na metrówke którą widziałem na płyciznie o świcie :lol: Lipiony też połowiłem 36cm 38cm 41cm wszystkiw trafiły spowrotem do wody.Najważniejsze być nad rzeką jak Trocki mają tarło aby gonić frajerów trociowego mięsa. <_<

Mifek,

Rok to rok więc powinny trafić do 2008r :D

Pozdrawiam

Remek

ehhhh

ale za to jest szansa i t spora na to ze zagram niektórym na nosie :mellow: :mellow:

hehehee, to ale dobrą fujarkę se kup :lol: ;)

a tak na poważnie to daj jakieś info jak już coś ten teges, ...

Ciekawe jak będzie z troćkami w styczniu 2009.Na co będą brały w tym roku, może nz seledyna ,albo na wściekły oranż,lub naperłe z niebieskim grzbitem.Zobaczymy nad wodą jakie wobki wybiorą.Jak któryś z kolegów chce kupić dobre wobki,to mogę polecić sklepy w Kołobrzegu,Abramis Klub na ul.portowej 3,lub sklep Zoologiczno-wędkarski Żulicki ,tam sprzedaje fajny gościu Andrzej Konowrocki,nestor trociaży.Wobki to oczywiscie Kenarty zarąbiscie pracują.Modele z długim sterem super pracują w dryfie ,a przez wielu nidoceniane Bizony,nowy model Kenarta znakomicie się nadają styczniowe kelty.Zainteresowanych odsyłam na www.kenart-dystrybutor.yoyo.pl.Pozdrawiam :mellow:

Ciekawe jak będzie z troćkami w styczniu 2009.Na co będą brały w tym roku, może nz seledyna ,albo na wściekły oranż,lub naperłe z niebieskim grzbitem.Zobaczymy nad wodą jakie wobki wybiorą.Jak któryś z kolegów chce kupić dobre wobki,to mogę polecić sklepy w Kołobrzegu,Abramis Klub na ul.portowej 3,lub sklep Zoologiczno-wędkarski Żulicki ,tam sprzedaje fajny gościu Andrzej Konowrocki,nestor trociaży.Wobki to oczywiscie Kenarty zarąbiscie pracują.Modele z długim sterem super pracują w dryfie ,a przez wielu nidoceniane Bizony,nowy model Kenarta znakomicie się nadają styczniowe kelty.Zainteresowanych odsyłam na www.kenart-dystrybutor.yoyo.pl.Pozdrawiam :mellow:

Cześć Adam.

Muszę się odezwać, zarejestrowałeś sie w maju br. napisałeś raptem chyba trzy posty, wszystkie o treści marketingowej. Z całym szacunkiem, ale czytają forum również niedoświadczeni trociaże, więc nie rób im wody z mózgu, nie neguję skuteczności wspomnianych wobków, ale miejmy trochę szacunku dla siebie nawzajem. Chcesz pisać o trociach, łososiach to pisz, ale powołaj się na jakieś swoje czy kolegów doświadczenia itd. Ogólnie mniej marketingu a więcej rzeczowych informacji.

Pozdrawiam

Jachu

Witam!

U mnie przygotowania do sezonu przebiegają na razie trochę inaczej. Zamiast kupowac nowy kij, kołowrotek czy piekne woby, próbujemy z SSR powalczyc trochę z kłusownictwem. Ostatnio wpadł gosc, co kradł ryby z małego dopływu za pomocą oscienia :angry: Poza tym dużo ściągniętych siatek, kilka uratowanych ryb, kilku przepłoszonych kłusoli. Jest roboty niestety, ale moze cos z tego bedzie...

Pozdro

PS. Niestety widzielismy juz pare troci mocno zarazonych pleśniawką. Mam nadzieje, ze nie jest to zaraźliwe dla innych, zdrowych ryb?

Witam

Jako że nadchodzący sezon będzie moim pierwszym trociowym(nie myslę już o niczym innym) nabyłem drogą kupna nowy kijek.

Dragon HM 62 - Salmon, 3,15 m i 40-80 g.

Trafiła się okazja(czyt.dobra cena :D) i nawet się nie zastanawiałem.

Czy ktoś z was miał do czynienia z w/w kijkiem no i oczywiście jak spisuje się w trociowych bojach ?

Pozdrawiam

Kuba