red tag Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Panowie na Redzie i Łebie narazie nie widzialem chorych ryb powinno byc dobrze. Kto ma możliwość zapraszam na Pomorze.Jeszcze jedna ciekawostka szczupaki mają tarło coś pogieło z tą pogodą .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welski Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Kto ma możliwość zapraszam na Pomorze.PozdrawiamZacząc kiele szpitala, wRedzie,czy calkiem nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygmunt Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 ...Czy Premier 198 do 1oz będzie dobry od biedy ?! Nie jestem wielkim specjalistą w zakresie tych ryb, a i mój pogląd pewnie nie będzie popularny. To tak tytułem wstępu. Co do kija - wg mnie optimum (na początek) to do 35-40 g. 1 oz. będzie wg mnie za miękki. Nie poprowadzisz na nim ani wahadełka, ani woblera (np. gębali 7-9cm) w ostrzejszym nurcie, będzie Ci wyginał kij a wtedy łowienie to mordęga. Ja sam biorę dwa kije na trotki - jeden to 2,1 m (10-35g), drugi to 2,7m (20-50g). Pewnie ten drugi jest za krótki na nawisy lodowe (do tej pory udawało mi się łowić bez nich), ale jeszcze dłuższe kije bardzo męczą rękę i plecy i wtedy łowienie nie jest przyjemnością... Najczęściej łowię wędkami 2,1m (a ilość rzutów bez kontaktu z rybą potrafi być naprawdę duża... i wtedy łatwo się poddajesz, gdy jesteś zmęczony). Jak potrzebuję dłuższą wędkę, wracam się do auta i wymieniam. Producent czy marka kija ryb nie łapie. Swoją rybę życia złowiłem na kij za 25 zł (szklak 2,7m do 40g, spining konger olimpia bodajże) - był to kelt łososia 96 cm. Ważne - mocna żyłka (dla mnie optimum to 0,35mm) i wszystkie drobiazgi - krętliki, kółka łącznikowe itp. Uważaj, bo prawo frajera na trociach działa - ja swoją miałem na pierwszym wyjeździe, więc i Tobie może się przytrafić! Jak już wrócisz z tego wyjazdu, to napisz na forum jak było! Pozdrawiam,Zet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 @Zygmunt - fajny tekst.Witaj na Forum...Dobrej zabawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygmunt Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Dziękuję za miłe przyjęcie! Wiesz, do tej pory to byłem cichociemny - czytałem i się nie odzywałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Ale najwazniejsze ze jestes juz z nami i dzielisz sie swoja wiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red tag Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Jeżeli chodzi o rzeke Rede faktycznie można zacząć od mostu szpitalnego,ale są jeszcze inne ciekawe miejsca, zakręty koło komina energociepłowni,działki przed mostem szoitalnym,mejscówki keltowe koło stadniny koni,most w wejherowo śmiechowo,miejscówki koło piekarni reda pieleszewo,most spalony reda pieleszewo.Oby troche przymroziło,to Trociaki wolniej będą spływać i poczujemy je na naszych wędkach. Pozdrawiam wszystkich użytkowniów forum Jerjbait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolcinc77 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 WitamJaki jest dludi odcinek na Reda gdzie wchodzi Troc??Pozr.Roland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Chłopaki i jak tam sytuacja z pleśniawka u Troci?Dalej mam dylemat jechac czy nie jechac.Mam juz dosyć wiezienia dupska te 700 km tylko po to zeby tam być.Wstawcie jakieś informacje prosze. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Pietrus podziwiam cie .Mi przeszło za trzecim razem , od pokonania mam 640km .W moim odczuciu po prostu nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Chłopaki i jak tam sytuacja z pleśniawka u Troci?Dalej mam dylemat jechac czy nie jechac.Mam juz dosyć wiezienia dupska te 700 km tylko po to zeby tam być.Wstawcie jakieś informacje prosze. pozdro @Pietrus, Wejdź na forum: www.fors.com.pl Tam znajdiesz najwięcej aktualnych informacji. zawsze możesz wybrać się na połów troci w morzu. Też jest fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Dość interesujący jest artykuł w numerze 1.2009 WŚ na temat.Jechać!Te co miały to zdechły i spłynęły z prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam.Ja mam o wiele blizej i uwazam ze warto.Pomimo czterech nie udanych wypadow ciagnie mnie nad rzeke jak misia do miodu.Cala ta otoczka trociowych lowow ta atmosfera i mozliwosc zlowienia naprawde duzej ryby przyciaga jak magnes i nie przeszkadza mi duza ilosc ludzi nad rzeka i te wszystkie smieci i pogoda tym bardziej.Pozdrawiam wszystkich zapalencow i do spotkania nad woda.PZDR Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Łowienie keltongów na otwarciu to nie dla mnie. Dochodzą do tego te dzikie tłumy Ścisk nad rzeką to jeszcze nie jest największy problem rozpoczęcia sezonu. Największą bolaczką otwarcia jest duża ilość przypadkowych wędkarzy którzy niestety nie potrafia się zachować nad wodą. Dla mnie trociowanie to lipiec, sierpień czy wrzesień i szukanie srebra, no i ludzi zdecydowanie mniej nad rzekami . Na otwarcie (jeśli mróz konkretnie nie ściśnie) wybieram się na pstruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam.Ja mam o wiele blizej i uwazam ze warto.Pomimo czterech nie udanych wypadow ciagnie mnie nad rzeke jak misia do miodu.Cala ta otoczka trociowych lowow ta atmosfera i mozliwosc zlowienia naprawde duzej ryby przyciaga jak magnes i nie przeszkadza mi duza ilosc ludzi nad rzeka i te wszystkie smieci i pogoda tym bardziej.Pozdrawiam wszystkich zapalencow i do spotkania nad woda.PZDR Piotr I tego się trzymać - odległość jest tu najmniej istotna. Dla mnie łowienie troci to całkowicie nowy wymiar - szczerze powiedziawszy złowienie ryby nie jest tu najważniejsze... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 WitamJaki jest dludi odcinek na Reda gdzie wchodzi Troc??Pozr.Roland Od śluzy powyżej Wejcherowa do ujścia. Łukasz, zawsze można ominąć deptaki Red Tag - zapomniałeś o burdeliku przy chodowli, rok temu na otwarciu padł tam potok 70cm Pietrus - tak jak napisał Kwasik,już po burzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Paweł ja omijam a raczej omijałem deptaki na otwarciu szerokim łukiem. Ale 1.1 nawet po krzaczorach bagrują. Gdy widziałem wędkujacego mijałem go i mu nie przeszkadzałem. Niestety większość włazi ci na głowe i nie widzi w tym nic złego a ci z przeciwnego brzegu celuja w ciebie wachadłami, woblerami czy innymi obrotkami (miałem taką sytuacje nad Redą. Gość stał na przeciwko mnie cisnoł blacha i prawie trafił mnie w cymbał. Blacha zawisła na krzaczorach za moimi plecami.) masakra. Na rybki to ja śmigam aby odpocząć a nie stresować się. Dlatego 1.1 to dla mnie pstruchy i luz nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amaru Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Wejdź na forum: www.fors.com.pl Tam znajdiesz najwięcej aktualnych informacji. zawsze możesz wybrać się na połów troci w morzu. Też jest fajnie! jak to wlasnie jest z lowieniem z plazy?od 30 do 4 stycznia bede w pogorzelicy czy warto ruszyc na plaze? wykupilem turnus sylwestrowy i bede 100m od plazy, parseta w tym roku odpada bo obiecalem drugiej polowie:(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Łukasz takich ekstremów to ja nie miałem, prawie jak na wojnie ostrzał z drugiego brzegu Ja też pstrągi, ale drugiego. A do trotek w marcu wróce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolcinc77 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 WitamJaki jest dludi odcinek na Reda gdzie wchodzi Troc??Pozr.Roland Od śluzy powyżej Wejcherowa do ujścia. Łukasz, zawsze można ominąć deptaki Red Tag - zapomniałeś o burdeliku przy chodowli, rok temu na otwarciu padł tam potok 70cm Pietrus - tak jak napisał Kwasik,już po burzy Ile kilometow ma ten Odcinek Dzieki Roland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Chłopaki i jak tam sytuacja z pleśniawka u Troci?Dalej mam dylemat jechac czy nie jechac.Mam juz dosyć wiezienia dupska te 700 km tylko po to zeby tam być.Wstawcie jakieś informacje prosze. pozdro @Pietrus, Wejdź na forum: www.fors.com.pl Tam znajdiesz najwięcej aktualnych informacji. zawsze możesz wybrać się na połów troci w morzu. Też jest fajnie! co krzysiu widze ze wirus sie przyjal i mocno i wyjatkowo intensywnie sie rozprzestrzenia.... a to dopiero poczatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 @rolnik77 - nie wiem, ale możesz być pewien że masz sporo do obłowienia. Możesz sobie wygooglować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Chłopaki i jak tam sytuacja z pleśniawka u Troci?Dalej mam dylemat jechac czy nie jechac.Mam juz dosyć wiezienia dupska te 700 km tylko po to zeby tam być.Wstawcie jakieś informacje prosze. pozdro @Pietrus, Wejdź na forum: www.fors.com.pl Tam znajdiesz najwięcej aktualnych informacji. zawsze możesz wybrać się na połów troci w morzu. Też jest fajnie! co krzysiu widze ze wirus sie przyjal i mocno i wyjatkowo intensywnie sie rozprzestrzenia.... a to dopiero poczatek Rafał, To tylko Wasza zasługa. Tak doborowej Kompanii jeszcze nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Wejdź na forum: www.fors.com.pl Tam znajdiesz najwięcej aktualnych informacji. zawsze możesz wybrać się na połów troci w morzu. Też jest fajnie! jak to wlasnie jest z lowieniem z plazy?od 30 do 4 stycznia bede w pogorzelicy czy warto ruszyc na plaze? wykupilem turnus sylwestrowy i bede 100m od plazy, parseta w tym roku odpada bo obiecalem drugiej polowie:(( Warto, oj bardo warto! Pytaj na Fors'ie. Koledzy Ci wiele powiedzą. Moje pierwsze spostrzeżenia to: klif i kamienie. Bez dobrych spodniobutów i ciepłej bielizny można zapomnieć o wyprawie. Już wiem, że w moim przypadku kijek do brodzenia (składany) to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amaru Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 plaze i rege odwiedze na pewno tylko zeby sie w kole ze znaczkami wyrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi