Mariusz54 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Dalej robisz te wobki?Fajnie Ci to wychodziło. A Ciekaw jestem aktualnych efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 4 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Dalej robisz te wobki?Fajnie Ci to wychodziło. A Ciekaw jestem aktualnych efektów.Szukaj pod Woblery z Balsy.100 procent ręcznej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 8 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Dalej robisz te wobki?Fajnie Ci to wychodziło. A Ciekaw jestem aktualnych efektów.Kolega wygrzebał ten temat z czeluści forum .W sumie nie myślałem o odgrzewaniu tego kotleta ,ale po kilku latach przerwy spowodowanej wypadkiem od jakiegoś czasu znowu się nakręciłem na struganie.Coś tam się robi,staram się rozwijać stare pomysły.Koledze wpadły w oko Alieny, i cztery sztuki i się robią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Cześć.Wobki skończone.Cztery okoniki Tak wyglądają.Może nie za piękne,ale zawsze były skuteczne.Około 30 mm,i z kotwiczkami vmc,nr 9, 3,5-3,6 grama. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Cześć.Skoro temat został odgrzany,to postaram się co jakiś czas coś tu zamieścić Może bez jakiś rewelacji i fajerwerków,w postaci realistycznych rybek,ale to co potrafię zrobić .Artystą malarzem nie jestem,kalkomanii też nie stosuję,wszystko co robię,jest robione ręcznie .Z uwagi że zbliża się kolejny sezon Pstrągowy i Trociowy,pomyślałem Sobie że wystrugam takiego Mojego banana .Owszem zrobiłem,takiego, Tęczaka.80 mm 8 gram,ale troszeczkę przedobrzyłem .Za wcześnie położyłem lakier opalizujący,i porozmywał Mi kropki.Ale może się jeszcze do czegoś nadadzą Co wy na to 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Zastanawiam się czy tego woblera potraktować tym opalizującym lakierem,czy dać sobie spokój. .Ale fakt że jak już znalazłem taki lakier o jaki M i chodziło to każdego wobka bym nim pomazał 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Opalizacji zawsze możesz nakładać na lakier, nie koniecznie od razu na farbę.Po malowaniu jedna warstwa lakieru, opalizacja, i znowu w lakier.Albo natryskowo lakier akrylowy, opalizacja i w lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Opalizacji zawsze możesz nakładać na lakier, nie koniecznie od razu na farbę.Po malowaniu jedna warstwa lakieru, opalizacja, i znowu w lakier.Albo natryskowo lakier akrylowy, opalizacja i w lakier.Tylko byłem zdziwiony że przesiąkło przez Nitroelulozowy lakier,a wcześniej nie było tego efektu,bo już tak robiłem. Ale nic to. Chyba jednak trzeba się tak nie spieszyć i poczekać aż dobrze wyschnie,a Ja jestem trochę gorączka i troszeczkę brakuje Mi czasu.Jak sobie coś wymyślę to ma być już,i nie zawsze wychodzi tak jak chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Może ta opalizacja gryzie się z tym lakierem?A jaki lakier potem nawierzchniowo nakładasz? Jakiś HZ? Domalux?Z nimi nic się nie gryzie i można śmiało nakładać farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Może ta opalizacja gryzie się z tym lakierem?A jaki lakier potem nawierzchniowo nakładasz? Jakiś HZ? Domalux?Z nimi nic się nie gryzie i można śmiało nakładać farbyOd lat Domalux.I wcale nie jest tak że nic nie gryzie Do aerografu używam lakierów samochodowych,i potrafi je rozmazać,tak jak i markery,z tym że lakier zawsze nakładam pędzelkiem,ale zawsze pod Domalux idzie inny lakier który ma za zadanie to zniwelować,a to już wynika z lat doświadczenia i dla tego troszkę się zdziwiłem że tym razem nie zadziałało. Ale jak woblerki kolorystyka i rozmiar wydaje się że będzie ok czy coś pozmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Jest lux????Ja bym już nic nie zmieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Jest luxJa bym już nic nie zmieniał.Te już chyba takie zostaną Ale podkupiłem troszkę farbek akrykowych w bardziej niespokojnych kolorkach i już pokryłem nimi korpusy, dałem lakier opalizujący,i chyba całkiem to fajnie wygląda,i kurcze wcale ich nie rozmyło.Zmieniłem kolejność nakładania lakierów,opalizacja poszła od razu ma Akryl.Teraz dodam jakieś kropki,czy inne mazaje potem Nitroceluloza i Domalux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Takie pytanko, czy nitroceluloza nie zmywa farb akrylowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 6 i 7 cm banany też kolega robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Takie pytanko, czy nitroceluloza nie zmywa farb akrylowych?Ja używam takiego.i nie rozmywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 6 i 7 cm banany też kolega robi?Jak potrzeba to się zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Cześć.I jeszcze rozwinięcie starego tematu z początku Mojego wątku ,się zrymowało. .Zdecydowanie zmieniona konstrukcja.Inny sposób wyważenia.Każdy wobler inaczej.Waga około 25 gram 10.5 cm.Tonące.Drewno Lipowe.Co sądzicie o takim wynalazku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Grzegorzu - bardzo ciekawa konstrukcja Jak pracują i jak głęboko schodzą? Edytowane 5 Listopada 2020 przez Delbanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Grzegorzu - bardzo ciekawa konstrukcja Jak pracują i jak głęboko schodzą?Przy jednostajnym,dość szybkim prowadzeniu lusterkują.Lekko podszarpywany odskakują na boki.Mocne szarpnięcie powoduje wykładanie,aż do pokazania brzucha .To są dopiero koncepcyjne modele.Ale podarowałem takiego koledze z forum i rybkę na niego złapał,czyli coś z nich może będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Zrób proszę Grześku, mniejsze, to wypróbuje się na pstrągach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Zrób proszę Grześku, mniejsze, to wypróbuje się na pstrągach.Pytanie jak małe i czy tak samo będą się zachowywać w wodzie .A o naszej korespondencji pamiętam,tylko ciężko z mobilizacją,ale obiecuję że się poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) Spoko Grześku, u mnie z czasem też krucho. Ale coś tam działam. Niedawno z Grześkiem Sidorem spisaliśmy Jego twórczość. Takie coś na długość 55-60 mm byłyby w sam raz na pstruchy . Edytowane 10 Listopada 2020 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Coś się pomyśli .Na razie mam sporo wobków do skończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 To Mój ulubiony model woblera do połowu Szczupaka.Lekki spin.Woblerki 80 mm,około 11 gram akcja średnia i wyraźnie lusterkująca.Ale czy jeszcze ktoś łowi kaczodziobe na takie woblery czy już tylko na jerki.Ale jak by co to te gotowe do zmiany właściciela 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmond Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Kolega krtstian91 chciał zobaczyć jedną fotkę, najprościej wstawić ją do własnego wątku co niniejszym czynię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi