hassio Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Wybieram się nad jezioro oraz nad morze w majówkę. W miejscowości nad morzem mam port. Chcę połowić tu i tu okonie. Chcę zakupić SPRO Passion 720 oraz MIKADO LEXUS SAPPHIRE SPIN 2,80m 13g, do tego żyłeczka 0,16mm. Chcę jak najbardziej ekonomicznie ale skutecznie i nie byle jak połowić garbusy. Nie mam pojęcia jakie przynęty będą pasować. Jakieś propozycje od kolegów bym usłyszał bardzo chętnie, oraz rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 W tamtym roku na wakacjach w Dziwnowie 80% spinningistów używało bocznego troka z 3,5cm zielonkawym twisterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hassio Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 No właśnie też o tym myślę ale poczekam na rady innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dorzucułbym jeszcze obrotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 spinmady i cykady - małe i ciężkie więc daleko polecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hassio Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Witam, prosiłbym o więcej konkretów, a dokładnie nad czym myślałem, SPRO passion nad morze chyba nie da rady? Przeglądałem mnóstwo ofert, przynęt i sprzętu i już sie zgubiłem. Może warto kupić DAIWA MEGAFORCE JIG 240/2-14g i do tego dobrać jakiś kręcioł i żyłkę 0,16 i polować na okonie z bocznym trokiem + 5 cm twisterki w różnych kolorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Łowiłem Passionem na morzu - używałem go do spina za trocią tyle że 740M - daje spokojnie radę. Trzeba tylko dać smaru do rolki kabłąka by zabezpieczyć przed słoną wodąbo jakoś producenci mało dają.Boczny trok, calowe twistery Mannsa lub Relaxa. Kolory : seledyn z brokatem, zelony z brokatem, motor oil z brokaterm, czerwony z brokatem, gencjana i fiolet. Czasem sprawdza się perła - różnie to bywa zalezy czy woda brudna czy czysta w miejscu łowienia.Myślę że 5 cm twistery bedą za duże, szczególnie wiosną - zostaw je na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi