Gość Mysha Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Najwięcej to chyba złowiłem na 5 cm kopyto Relaxa (natural, ale na łodzi obok łowili na pomarańcze), kolega łowił na jaskółki, a inny na Keitechy. Najchętniej to bym połowił na muchę, ale było nas 3 na łódce i było mało komfortowo rzucać. Najwięcej brań było na przynętę bardzo wolno prowadzoną, brania były też w opadzie, a jedna ryba zapięła się gdy odstawiłem kij by podebrać rybę koledze. Generalnie to przypominało to dłubanie słabo biorących okoni. Mogło to być spowodowane tym, że ja łowiłem w czwartek, czyli 3-go dnia pokazów i ryby przez poprzednie dwa dni dostały mocno po pyskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 W tym roku nie łowiłem, w zeszłym właśnie takie 5-6 cm przynęty w kolorach pomarańczowym i czerwonym głównie. A nawet okoniopodobne, generalnie jednak dość ciemne.Problemem nie był dobór przynęty tylko zacięcie i ostatnia fala holu dzikusa Siasiu, pozazdrościć tego Dunajca i Popradu... choć brań będzie dużo, a ryby spore i silne to charakter łowiska jednak dość monotonny (30 metrów od brzegu masz już prawie tyle samo pod łodzią i łowisz w toni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 No to powalczymy troszkę. Może za 3 dni łowienia coś wydłubie. Z tego co piszecie to muszę zabrać trochę mocniejszy sprzęt niż na te moje potokowce z przedziału 30 - 45 cm. Ale jest jeden pozytyw. Trochę nogi mi odpoczną od biegania po skałach, kamieniach i zaroślach. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Połamania, pamiętaj o cienkiej plecionce i cienkim przyponie z fluorocarbonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Eeeee tam.... z tym mocnym sprzętem to bym nie przesadzał. W zaczepy ryba Ci nie wejdzie. Mi dali do przetestowania wędkę ForceMaster Trout Area do 5g i mimo, że przypomina to witkę to dawało toto radę, a hol stosowałem forsowny. Plecionka i fluorocarbon niezbędne- tu @skrzyp ma całkowitą rację. Tak jak kolega napisał warto skupić się na przynętach uzbrojonych w jeden haczyk i bez zadziorów bo ułatwia to nam życie, a rybom przeżycie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Mimo wszystko do 5g to mało. Tam pływają metrowe pstrągi. Sam miałem 83cm i znacznie większego na wedce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodzynek Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Odkopię nieco temat.Tak się złożyło że za kilka dni będę miał okazję tam połowić. Od ostatnich wpisów w tym wątku minęło 7 lat zatem może i preferencje ryb się nieco zmieniły.Był ktoś ostatnio, może coś napisać?Oczywiście nie chodzi o receptę a 2-3 wskazówki na co się nastawić, czego unikać, a co koniecznie zabrać itd.Pozdrawiam Rodzynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzienkiewicz Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Zadzwoń do Artura lub Natalii to ci doradzą. W zależności od umiejętności i preferencji mucha czy spinning. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi