Skocz do zawartości
  • 0

ZBIÓRKA SPRZĘTU dla młodzieży (d.wątek "Zamiana" z działu "kupię-sprzedam")

pirania74

Pytanie

Mam do was gorącą prośbę, a raczej propozycję:

Na I Zawodach Spinningowych o Puchar Naszych Łowisk wygrałem dwa spinningi. Postanowiłem je przekazać niesłyszącej młodzieży, z którą pracuję na co dzień, jak również w prowadzę koło wędkarskie, w którym mam kilkunastu podopiecznych, poznających tajniki spinningu. Z tym, ze jeden kij jest do lekkiego łowienia, a chłopcom jest potrzebne coś ciężkiego, na Wiślane łowy stąd pomysł zamiany.

Proponuję więc:

Kij LARUS PLATINUM SPIRIT ; Lenght: 9'6'' ft; Power: MEDIUM NIGHT; Action: MEDIUM FAST; LINE wt. 4-7,3 lb; HM GRAPHITE LPS96MLF2; Przelotki: FUJI, korek Krótka rękojeść - 45 cm, od mocowania kołowrotka do końca - 28 cm KIJ NOWY!!! W pokrowcu!!! Brak papierów, tj faktury czy karty gwarancyjnej... Kijek jest fajny - nada się na okonie, jazie i klenie

Chciałbym za w/w kijek dostać kij długości 2,70 - 3,00 m i c.w 10-30 g lub 15-40 g - może być używany, ale bez wad ukrytych!!! Z góry dziękuję za pomoc i chęć zamiany.

Proszę tylko o poważne oferty zamiany!!!

post-768-1348914167,5417_thumb.jpg

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@pirania

z innej beczki - a nie potrzebowały by dzieciaki troche przynet? Mam troche przynet, ktorych nie uzywam, zamiast sprzedawac lepiej bym przekazal na zbozny cel. Inny sprzet też by się znalazł.

A moze zoragnizować szerszą akcję za pośrednictwem forum? Odezwij się na priv.

pozdrawiam

• 0

Pirania,

Dokładnie rok temu o tym rozmawialiśmy. Powiedziałem wtedy że my, jako jerkbait.pl chętnie pomożemy dzieciom. Czekałem na propozycję z Twojej strony. Czy to nadal jest aktualne? Z mojej strony jak najbardziej. Z chęcią zorganizujemy na j.pl zbiórkę. Daj tylko sygnał co potrzebujecie a sam z chęcią opróźnię swoje pudła.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Koledzy!

Wchodzę na wątek aby sprawdzić czy znalazł się chętny na zamianę i ....normalnie mowę mi odjęło w pozytywnym słowa znaczeniu...że tylu chętnych się znalazło do pomocy - nic ująć - DZIĘKUJĘ BARDZO wszystkim. Nie wiem co napisać...

Po krótce przedstawię jak sytuacja wygląda obecnie: Rok temu (trochę z tym zwlekałem :mellow: ) postanowiłem w końcu założyć kółko wędkarskie w Ośrodku, w którym pracuję. Na dobry początek zgłosiło się około 15 chętnych młodych ludzi w wieku 15-20 lat (w tym dwie dziewczyny). Miniony rok to same zawirowania - od początku planowałem zająć się spinningiem i castingiem - ułożyło się trochę nie po mojej myśli bo zamiast spinningu, młodzież poznawała tajniki łowienia na spławik (tak, ot trochę wyczynowo) za sprawą Koła PZW Nr. 3 Warszawa-Mokotów, z którym współpracowałem. Oprócz tego prowadziłem teoretyczne zajęcia nt. połowu drapieżników metodą spinningową. W tym roku na początku września odbyło się u nas spotkanie, na którym zdecydowaliśmy że poświęcimy się bez reszty rybom drapieżnym i połowie na spinning i castng. Korzyść z tego dla młodzieży jest duża - metoda spławikowa (wyczynowa) jest droższa, chłonie dużo czasu na przygotowanie tego i tamtego... zresztą sami wiecie jak to z tym jest... więc pozostał spinning.

Rok temu wszyscy zdali egzamin na kartę wędkarską i śmiało mogą już śmigać nad wodę, tu pojawił się problem...większość moich podopiecznych pochodzi z różnych rejonów Polski, z rodzin ubogich, których nie stać na zakup minimum potrzebnego sprzętu. Nie pozostałem na to obojętny i ze swojej kolekcji przekazałem chłopakom trochę sprzętu (na ile było mnie stać) - 3 kije spinningowe, dwa kołowrotki i trochę drobnego sprzętu.

Na chwilę obecną zostało 8 chętnych chłopaków i 1 dziewczyna...i kompletujemy sprzęt, stąd pomysł zamiany w/w kija

• 0

Tak więc raz jeszcze dziękuję za chęć pomocy - będę wdzięczny i jakoś z chłopakami się odwdzięczę za każdą pomoc.

Na chwilę obecną przydałyby się wędziska i kołowrotki - kije najlepiej 2,70-3,00 m i c.w 10-30 lub więcej g...będziemy się skupiać nad Wisłą, ZZ, i okolicznych w Warszawie kałużach :mellow:

Oprócz tego przydadzą się pudełka na przynęty, jakieś torby czy plecaki no i oczywiście przynęty, żyłki, plecionki i drobne akcesoria...

Naprawdę nie wiem jak się wam odwdzięczyć za okazaną chęć pomocy :unsure:

Abym nie musiał podawać na priv adresu na który można by było wysyłać sprzęt dla młodzieży (można i dowieźć osobiście), podam tu:

Ośrodek Szkolno - Wychowawczy dla Głuchych ul. Łucka 17/23 00-842 Warszawa z dopiskiem Dla Koła Wędkarskiego p. Pawła Jasińskiego

Mnie osobiście można złapać w Ośrodku w następujące dni: Poniedziałki 14:00 - 22:00; Wtorki 13:30 - 17:00, Środy 14:00 - 22:00; Czwartki 18:00 - 22:00; Piątki 11:30 - 15:00 - wystarczy na portierni powiedzieć dozorcy do kogo i po mnie poślą :D

Dla chętnych podaję tu link do strony naszego Ośrodka :D

http://www.oswg-wawa.edu.pl/pl/

Naprawdę nie wiem jak się odwdzięczyć...ale na pewno coś na stronę j.pl napiszemy :D Dziękuję w imieniu swoim jak i chłopaków

• 0

Paweł ze swojej strony mogę przekazać na potrzeby kółka wędke Colmic Ghemon 30-250 gr ( takie jaja wypisują :mellow:), realnie sądze 10-40 gr. Jest to fajny spinning 2,75 z wymienną szczytowką którą niestety złamałem ale podjadę do polspingu i dobiorę kilka. Świetnie nada się pod gume nad Wisłę. Jak tylko się wykuruję bo leżę chory to się jakoś umówimy bądź przez Ola przekażę B)

• 0

Paweł, czemu nic nie mówiłeś jak byłeś u mnie???// Kołowrotek ze szpulką 20lbs barkleya,już masz, przynęty też się znajdzie trochę :huh: co do wędek, chyba już wszystkiego się pozbyłem, ale jak coś znajdę to dostaniesz. Pudełek już chyba nie mam, poszukam, może jakiś kombinezon - zobaczymy

• 0

@BartekP - dzięki wielkie :D

@popper - dzięki wielkie :D Na pewno będę w Lubaniu :D

@pablom - dzięki za chęć pomocy - nie mówiłem, fakt - nie chciałem się narzucać, tak po prostu ale za każdą pomoc będę wdzięczny w swoim i chłopaków imieniu

• 0

W wolnej chwili spakuje Wam jakiś kartonik przynęt miękkich, woblerów do cięższego spinna też coś się znajdzie - starczy na kilka lat :huh: :mellow:

Acha, jako że miałem jakieś tam kontakty z firmą Larus, dam 1 rok gwarancji na ten kijek, dołożę do przynęt.

• 0

W wolnej chwili spakuje Wam jakiś kartonik przynęt miękkich, woblerów do cięższego spinna też coś się znajdzie - starczy na kilka lat :huh: :mellow:

Acha, jako że miałem jakieś tam kontakty z firmą Larus, dam 1 rok gwarancji na ten kijek, dołożę do przynęt.

Dzięki :D Jesteś WIELKI :mellow:

• 0

@pirania74

Czy jesteś zainteresowany kijkiem do jerków?

@kryst, narazie nie wiem czy dam radę skompletować sprzęt castingowy... chłopcy pewnie chętnie dla odmiany połowili by i castem, ale czas pokaże ile i co uda mi się zebrać Tak czy siak kijek się przyda Dzięki bardzo

• 0

Słuchajcie, a moze zamiast wysyłac pojedynczo, to zebrali bysmy to wszystko do kupy i zrobili dzieciakom jakies mikołajki, na 6 grudnia np? I jakos im to wreczyli, nie wiem kupili jescze troche slodyczy, zrobili mala relacje ?

Ze swojej strony moge dac kolowrotek spinningowy team dragon i woblery. ze dwa kije spinningowe tez sie znajda, ale krotsze - 2,40-2,50.

tego Larusa bym zostawil - dobry kij, na klenia, okonia czy bolenia bedzie jak znalazl pod obrotoweczke

• 0

Słuchajcie, a moze zamiast wysyłac pojedynczo, to zebrali bysmy to wszystko do kupy i zrobili dzieciakom jakies mikołajki, na 6 grudnia np? I jakos im to wreczyli, nie wiem kupili jescze troche slodyczy, zrobili mala relacje ?

Ze swojej strony moge dac kolowrotek spinningowy team dragon i woblery. ze dwa kije spinningowe tez sie znajda, ale krotsze - 2,40-2,50.

tego Larusa bym zostawil - dobry kij, na klenia, okonia czy bolenia bedzie jak znalazl pod obrotoweczke

Zgadzam się z Friko, jeśli chodzi o organizację - trzeba tylko ustalić punkt zborny do zebrania sprzętu / przynęt i potem dzieciakom się wręczy. Nie wiem, tylko czy @pirania74 nie chciał z podopiecznymi tego sprzętu jesienią jeszcze przećwiczyć na Wiśle - a 6 grudnia to może być już za późno...

Ja dorzucę młynek spinningowy Shakespeare'a, trochę przynęt - woblery i gumy, pudełka wędkarskie, plecionkę i żyłkę - akurat jestem na etapie remanentu, więc się dobrze składa :D .

Co do Larusa, również się zgadzam z Pawłem - pod klenie i jazie fajny kijek - nie zawsze się ciężko przecież na Wiśle łowi :D .