Skocz do zawartości
  • 0

ZBIÓRKA SPRZĘTU dla młodzieży (d.wątek "Zamiana" z działu "kupię-sprzedam")

pirania74

Pytanie

Mam do was gorącą prośbę, a raczej propozycję:

Na I Zawodach Spinningowych o Puchar Naszych Łowisk wygrałem dwa spinningi. Postanowiłem je przekazać niesłyszącej młodzieży, z którą pracuję na co dzień, jak również w prowadzę koło wędkarskie, w którym mam kilkunastu podopiecznych, poznających tajniki spinningu. Z tym, ze jeden kij jest do lekkiego łowienia, a chłopcom jest potrzebne coś ciężkiego, na Wiślane łowy stąd pomysł zamiany.

Proponuję więc:

Kij LARUS PLATINUM SPIRIT ; Lenght: 9'6'' ft; Power: MEDIUM NIGHT; Action: MEDIUM FAST; LINE wt. 4-7,3 lb; HM GRAPHITE LPS96MLF2; Przelotki: FUJI, korek Krótka rękojeść - 45 cm, od mocowania kołowrotka do końca - 28 cm KIJ NOWY!!! W pokrowcu!!! Brak papierów, tj faktury czy karty gwarancyjnej... Kijek jest fajny - nada się na okonie, jazie i klenie

Chciałbym za w/w kijek dostać kij długości 2,70 - 3,00 m i c.w 10-30 g lub 15-40 g - może być używany, ale bez wad ukrytych!!! Z góry dziękuję za pomoc i chęć zamiany.

Proszę tylko o poważne oferty zamiany!!!

post-768-1348914167,5417_thumb.jpg

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

pomysł jest @szpiega a nie mój - gwoli ścisłości - ale ciesze się że uznaliście go za dobry :D Na te 9 dzieciakow to juz sie chyba uzbieralo mam wrazenie B) Teraz organizacyjnie trzeba tą żywiołową szczodrobliwosc dobrych ludzi z jerkbait.pl jakoś ująć w ramy, co, gdzie i kiedy. Skontaktuję się z Piranią w tej sprawie.

• 0

Ja mam 3 metrowy kij spinningowy (z multikiem też działa bez większego problemu) c.w. do 90g. Kupiłem jeszcze w polsce na suma i głowatkę. Myślę że na sredniego suma będzie jak znalazł. Do tego kołowrotek Penn Extreme 4000 z jakąś nawiniętą żyłką - chyba 0,35 czy 0,40. Nie jest to zbyt używane bo chwilę po kupnie przeniosłem się do Poznania a tam głowatki niet, a później zacząłem temat multikowy. Postaram się to podesłać jakoś w rozsądnym czasie.

• 0

@Koledzy ! Jestem zbudowany waszą postawą ! Sam staram sie brać udział we wszystkich akcjach pomocy młodym wędkarzom, którzy takowej potrzebują. Jest to ziarno które przyniesie dobry plon w przyszłości. Jakże mógłbym pozostać obojetny teraz? Na początku listpada przygotuję zatem paczkę. Ponadto chciałbym zasugerowac dwie sprawy.Pierwsza Moderatorom przeniesienie wątku do działu ogólne i zmianę tytułu na np.Pomoc dzieciakom. Być może więcej userów zapozna się i pomoże. Dwa czy nie można by spróbowac zorganizować latem dla obóz wędkarski dla tych dzieciaków? O ile mnie pamięć nie myli kiedyś było coś takiego robione dla dzieci z ubogich rodzin miasta Łodzi. Przez WCWI czy Pogawędki i p. E Ćwikłe. Może i my spróbujemy?

U.

• 0

Szanowni Koledzy!

Jestem po prostu mocno zaskoczony rozmiarami pomocy jaką oferujecie młodzieży z którą pracuję i już teraz wszystkim najmocniej dziękuję. Jak widzę, szukacie pomysłu na przekazanie wszystkiego naszej młodzieży - otóż to, pomysł @Friko ?? (pogubiłem się czyj... Embarassed ) jest dobry - mogę zorganizować spotkanie u nas w Ośrodku na początku grudnia i wtedy byście przekazali osobiście wszystkie te podarunki... Naprawdę z waszej strony to wielki gest :D Myślę że z pomysłodawcami tego grudniowego pomysłu dogadam szczegóły.

Co do tego, co kilku kolegów zasugerowało - że w grudniu już będzie za późno bo nie połowimy do tego czasu - żaden problem - na chwilę obecną mamy 3 wędki i 2 kołowrotki i niekoniecznie musimy od razu jechać nad wodę - jest dużo do zrobienia na sucho - montowanie zestawów, wiązanie węzłów, zbrojenie przynęt i wiele innych spraw, łącznie z nauką rzucania ciężarkami na boisku szkolnym - myślę że to wszystko zrobię z młodzieżą teraz i przez całą zimę. Najważniejszym w tym wszystkim będzie dla mnie pozytywne podejście do przyrody i szacunek dla złowionych ryb, czyli wpojenie zasady C&R...Naprawdę wiele będzie do zrobienia, zanim ruszymy nad wodę.

Dzięki sprzętowi, który oferujecie, zadanie będzie dużo łatwiejsze - oprócz nauki, późniejsze łowy - chłopaków po prostu nie stać na sprzęt... Myślę że na powrót uda mi się namówić większą grupę z obecnych 9 osób - rok temu było więcej, ale ze względu na koszty zakupu sprzętu i innych potrzebnych rzeczy osoby te zrezygnowały...

Jak ktoś zasugerował - zorganizowania Obozu - pomysł wart rozważenia, jednak ze względu na koszta nie wiem czy doszedłby do skutku - właśnie przez barierę finansową - myślę że da się coś zrobić, ale o tym pomyślę później - teraz chcę się skupić na jednym - utrzymać grupę, którą mam, zachęcić następne osoby no i wyposażyć je w sprzęt...

Widzę że sporo osób zadeklarowało chęć pomocy i nie wiem ile tego wszystkiego będzie - nie chcę nic na siłę, tylko to, aby każdy mój podopieczny miał co najmniej jeden kij z kołowrotkiem i potrzebne akcesoria, ale mimo to, mała nadwyżka się przyda dla nowych członków.

Raz jeszcze najmocniej w swoim i chłopaków imieniu dziękuję wszystkim

• 0

Z największą chęcią się przyłączę i wydłubię jakąś fajną wędeczkę i co tam jeszcze znajdę. Natomiast przyszło mi do głowy, że moglibyśmy dodatkowo zrzucić się na opłacenie Młodym Wędkarzom składek członkowskich na przyszły rok, bo to przecież też parę złotych?

• 0

Z największą chęcią się przyłączę i wydłubię jakąś fajną wędeczkę i co tam jeszcze znajdę. Natomiast przyszło mi do głowy, że moglibyśmy dodatkowo zrzucić się na opłacenie Młodym Wędkarzom składek członkowskich na przyszły rok, bo to przecież też parę złotych?

Grego, dzięki za chęć pomocy Jeśli chodzi o składki to nie ma potrzeby robienia zrzutki - udało się w kole załatwić niższe opłaty - tzn. koło płaci członkowską :D W tej kwestii jakoś sobie poradzimy :D

• 0

Zaproponowałem stworzenie tabeli ze sprzetem, na wzor katalogu multipliaktorow, gdzie zestawimy propozycje kijow i kolowrotkow - po prostu zmontujemy zestawy, zeby nie okazalo sie ze przyjdzie 15 kijow i 3 kolowrotki

Potem to co znajdzie sie w tabeli przeslemy na jeden adres

przynety i akcesoria - oddzielnie

Taka jest moja propozycja, Paweł ma przygotować na jutro tabele, wkleimy i bedziemy uzupelniac zgloszonymi propozycjami

• 0

Zaproponowałem stworzenie tabeli ze sprzetem, na wzor katalogu multipliaktorow, gdzie zestawimy propozycje kijow i kolowrotkow - po prostu zmontujemy zestawy, zeby nie okazalo sie ze przyjdzie 15 kijow i 3 kolowrotki

Potem to co znajdzie sie w tabeli przeslemy na jeden adres

przynety i akcesoria - oddzielnie

Taka jest moja propozycja

Postaram się na jutro zrobić taką tabelkę i wkleję :D

• 0

Oj widzę że sporo się uzbiera... naprawdę wszystkim dziękuję :D Dziś rozmawiałem z chłopakami że dzięki ludziom dobrej woli jest szansa na rozwinięcie działalności naszego koła wędkarskiego na normalnym poziomie, że będą mogli rozwijać swoją pasję, jaką jest wędkarstwo... Bardzo się ucieszyli. Na chwilę obecną mam już 11 członków - udało się nawrócić dwóch, którzy zrezygnowali ze względu na sytuację finansową.

Padł pomysł, abym wstawił tabelkę na wzór tych co było - myślę że to dobry pomysł i łatwiej będzie dobrać zestawy - tabelki są dwie - podzieliłem na kije co lekkiego i średnio-ciężkiego łowienia oraz do ciężkiego łowienia. Wpisałem już 3 pozycje, które osobiście podarowałem chłopakom.

Tabelka ułatwi dobór zestawów i proszę wpisać się w odpowiednim miejscu, kto co oferuje Przynęt i innych drobiazgów wpisywać w tabelkę nie trzeba - myślę że w wątku można napisać co kto ma zamiar podarować.

Naprawdę jestem ogromnie wdzięczny za okazaną pomoc i chylę wszystkim czoła...

ZESTAWIANIE SPRZĘTU.doc

• 0

Tak wlasnie proponuje zrobic tzn. wpisywac w normalnych postach przedmioty, ktore beda deklarowane do sprezentowania.

Mam tutaj pytanie natury technicznej, czy to ma byc tylko i wylacznie sprzet przeznaczony do technik spiningowych/paraspiningowych czy wchodza w to rowniez inne metody - splawik, grunt, mucha.

Ja na ten przyklad w wedkach mialem taka rotacje, ze chyba nic nie zostalo luznego, ale mam np. winkelpickera.

Gumo

• 0

Tak wlasnie proponuje zrobic tzn. wpisywac w normalnych postach przedmioty, ktore beda deklarowane do sprezentowania.

Mam tutaj pytanie natury technicznej, czy to ma byc tylko i wylacznie sprzet przeznaczony do technik spiningowych/paraspiningowych czy wchodza w to rowniez inne metody - splawik, grunt, mucha.

Ja na ten przyklad w wedkach mialem taka rotacje, ze chyba nic nie zostalo luznego, ale mam np. winkelpickera.

Gumo

@gumo, również myślę że wpisy zadeklarowanych przedmiotów można umieścić w postach...

Obecnie chcę skupić się tylko i wyłącznie na spinningu/castingu i tę działkę wędkarstwa obrabiać z młodzieżą. Co do innych metod... prawdę mówiąc nie chciałbym tracić czasu - rok temu obrabialiśmy spławik i nie wyszło - młodzież zniechęciła się szybko - trudna sztuka - zanęty i inne no i koszta... Wolę pozostać przy spinningu, który i dla mnie jest wszystkim, sporo wiem i dużo mogę młodym przekazać...