dud1 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Witam,Opinii o tym kiju w necie niewiele. Chciałbym się dowiedzieć, czy nie będzie może zbyt mocny i sztywny do małych ( 2,5-5 cm) gumek na główkach 2-4 gram i troka z ciężarkiem 6-8g max. Wędka głównie na kanały i wolno płynące rzeki. Długość 210- 240 max. Pomyślałem, że zapas mocy się przyda. Jeżeli jednak czułość ucierpi, to może coś delikatniejszego ? Miałem wcześniej tango i yada denver do 10 g i mimo, że przesztywnienie nie było tak duże jak w większości wklejanek, to jednak było, a tego nie lubię. Najbliżej ideału jeżeli chodzi o pracę jest w tej chwili Savage LRF. Wiem....pełny blank załatwia sprawę, ale już mam troutizimo do 7g. Teraz chce branie widzieć lepiej na wklejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Super kijek kumpel używa już kilka ładnych lat właśnie tej wersji i twierdzi że nie ma dla niego lepszej okoniówki. Czuła, lekka i właśnie z zapasem mocy. Trochę to mocowanie kołowortka wygląda lipnie bo na samych pierścieniach, no ale on jakoś nie narzeka. Ogarnia od 2-3gram na nanofilu a widziałem że rzucał też 5cm sliderem od biedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 ja mam equs rapier ale do 7 gram ,i wydaje mi sie ze bylby idealny pod twoje potreby,tego do 12 gram nie mialem w rekach wiec sie nie wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Ja również od paru miesięcy jestem posiadaczem Equsa Rapiera do 7gr i kijaszek jest kapitalny pod jigi, bt na okonia, przyłowem stały się wszędobylskie szczupaki, z którymi kijek spbie bdb poradził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dud1 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Dzięki za odpowiedzi. Kurde....sam już nie wiem. Rapier do 7g ma 200 cm i może będzie trochę przykrótki. Jak się gnie pod obciążeniem ? Pracuje przy dolniku ? Blank wydaje się ze zdjęć sporo grubszy niż w SG LRF 0.5-7g , a ten pięknie się gnie już przy niewielkim obciążeniu. Do 7 g chyba miedzy nimi bym wybierał. Cena podobna. Tylko czy te 7g wystarczy przy troku w rzece ( stąd m.in do 12 g w temacie) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Ktoś ma tego 1,5-7 200 cm ? Jaki dół ogarnia komfortowo z pełnym czuciem opadu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Witam Ja posiadam konger rapier 185cm. Pracuje bez problemu nawet ponizej 1gr. Lowie nim okonie na kopyta 3cm i glowki max 3gr. A teraz najlepsze zastosowanie to wzdregi na mikro jigi. Nie wiem dokladnie ile taki jig wazy ale sadze ze mniej niz 1gr a jet niezle wyczuwalny. Do tego dodam ze sparowalem go z rarenium 1000 i nanofilem 0.04. Trafil sie w zeszlym tygodniu przylow w postaci sandacza 67cm i nie bylo problemu. Kij przeszedl w parabole i nawet uchwyt sie ugial... Wysłane z mojego K10000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 5 gr to dla niego dużo ? Za dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Powiem tak napewno uciagnie ale wtedy gnie sie cala wklejka i podbicie jest niezbyt szybkie. Mysle ze napewno jest bardziej spolegliwy od konger elvis. Tym drugim bez problemu operuje kopytem 5cm i glowka 4gram, czyli jakies lacznie 6gr. Wysłane z mojego K10000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 ODKOPIE TEMAT. widzę że ma łączenie troche archaiczne, że szczyt wchodzi w dolnik. ładnie to pracuje? nie ma przesztywnień? ktoś może ma fotke ugiecia kija? interesuje mnie wersja 185cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Bardzo ładnie. Sprawdza się bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi