Skocz do zawartości

CD XLS 5-21g 260cm

krystiano1981r

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Koledzy.

Tropię,tropię i wytropić nie mogę nic niestety. :huh:

W związku z tym moje pytanie brzmi.Czy ktoś łowił kijem na tym blanku?Jaki jest realny cw dla tej konstrukcji.

Reasumując,czy ten kij będzie się nadawał do tego typu łowienia,który pokrótce opisałem w tym wątku http://jerkbait.pl/topic/39190-kupi%C4%99-kija-na-odrza%C5%84skie-przelewy/

Z góry dziękuję za pomoc.

Ps.Gdyby istniał już podobny temat to proszę o linka a tego do kosza. ;)

Edytowane przez krystiano1981r

Krystian to delikatny kijek na lekko.Kupiłem go koledze od @Fatso.Super kijek na sadacza, okonia, szczupaka tak do 12g+guma 7cm.Z tego co kojarzę ma miękką szczytówkę.

No, to widać, że na privie o zupełnie  innym kijku pisałem Krystianowi  :lol:  Ech ta pamięć :mellow:  

• Like 1

Łowię takim CD od 2009 i jeszcze mi się nie znudził :) Budowany z myślą o pstrągach z większych ciurków,  Podczas brodzenia w zaporówkach również dzielnie służy do ogarniania pasiaków.

Dosyć szyki, z ugięciem przesuniętym ku środkowi. Ja nie miałem ryby która by uruchomiła dolnik, ale myślę ze bolek 70 cm już da mu radę.  
Swojego uzbroiłem dosyć ciężko gdyż zależało mi aby ładował się jak najniżej dolnej granicy cw. Z wobków komfortowo obsługuj już  3 cm małe wobki, kończąc na 7 sdr, obrotki 1-2.  Przy gumie super hasa do 12 gram + silikon, powyżej szczyt podczas pobijania już trochę zaczyna klęka

Bardzo czuły, nie gubi ryb, wg mnie bardzo udana konstrukcja do łowienia na lekko.

Edytowane przez adis
  • Like 2

Łowię takim CD od 2009 i jeszcze mi się nie znudził :) Budowany z myślą o pstrągach z większych ciurków,  Podczas brodzenia w zaporówkach również dzielnie służy do ogarniania pasiaków.

Dosyć szyki, z ugięciem przesuniętym ku środkowi. Ja nie miałem ryby która by uruchomiła dolnik, ale myślę ze bolek 70 cm już da mu radę.  

Swojego uzbroiłem dosyć ciężko gdyż zależało mi aby ładował się jak najniżej dolnej granicy cw. Z wobków komfortowo obsługuj już  3 cm małe wobki, kończąc na 7 sdr, obrotki 1-2.  Przy gumie super hasa do 12 gram + silikon, powyżej szczyt podczas pobijania już trochę zaczyna klęka

Bardzo czuły, nie gubi ryb, wg mnie bardzo udana konstrukcja do łowienia na lekko.

No i rozjaśniło się troszkę. :)

Bardzo dziękuję za rzeczowy opis. :)

Ps.Kijek już praktycznie kupiony więc jak nim trochę połowię to dołożę do opisu swoje pięć groszy,może w przyszłości komuś się przyda. ;)

• Like 1

No i rozjaśniło się troszkę. :)

Bardzo dziękuję za rzeczowy opis. :)

Ps.Kijek już praktycznie kupiony więc jak nim trochę połowię to dołożę do opisu swoje pięć groszy,może w przyszłości komuś się przyda. ;)

Hmmm. Mnie również interesują Twoje odczucia.

Jak widzę, opisałem Ci ten właśnie kijek, skoro Adrian ma go od 2009 roku.

Jak bardzo mogą się różnić nasze preferencje? Bardzo ;)

• Like 1