Skocz do zawartości
  • 0

Rekordowy kleń w WW

hlehle

Pytanie

Hejka,

Listopadowe WW prezentują rekordowego martwego klenia. Niby 3.71kg.

Drobny taki jak na tę wagę, ale ja nigdy takiego nie złowiłem (60+), więc ciężko mi porównać. Złowiłem dużo takich w okolicach 55 i nie wyglądały na mniejsze :D

Może łowca był dużym człowiekiem po prostu

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cytuję: Dwa razy obróciłem korbką i poczułem potworne uderzenie. W pierwszej chwili myślałem, że przynęta zahaczyła o wodorosty, ale wodorosty nie odbijają i nie wyciągają żyłki z kołowrotka

Łowiłem nieraz w okolicach Zakliczyna na Dunajcu, ale tak agresywnych wodorostów nie spotkałem... :lol: :lol:

Pozdrawiam

• 0

Cytuję: Dwa razy obróciłem korbką i poczułem potworne uderzenie. W pierwszej chwili myślałem, że przynęta zahaczyła o wodorosty, ale wodorosty nie odbijają i nie wyciągają żyłki z kołowrotka

Łowiłem nieraz w okolicach Zakliczyna na Dunajcu, ale tak agresywnych wodorostów nie spotkałem... :lol: :lol:

Pozdrawiam

Potworne uderzenie, a później

Gdy ryba zbliżyła się do mojego stanowiska, byłem pewien średniej wielkości bolenia albo wyrośniętej świnki

Prawie 4 kilogramowy kleń w Dunajcu myślę, że zrobiłby większą jazdę niż średniej wielkości boleń, nie mówiąc już o śwince...

• 0

Hej. Także mam wrażenie, że ten kleń jakoś nie jest zbyt wielki, ale na zdjęciach czasami nie widać wielkości.

Mnie jednak najbardziej dziwi fakt, że najstarsza wędkarska gazeta w Polsce tj. WW jeszcze nie dorosła do tego, by promować zasadę ZŁÓW (ZRÓB ZDJĘCIE) I WYPUŚĆ. Czy te betony nie widzą jeszcze, że w takich rzekach jak Odra, Wisła nie mówiąc już o Warcie ryb jest jak na lekarstwo. Jeszcze kilka lat jak tak dalej pójdzie, to samo złowienie wymiarowego sandacza czy suma już będzie wydarzeniem do opisania w prasie wędkarskiej. Opamiętajcie się mięsiarze!

• 0

W tym samym numerze jest kilka zdjęć które są gorzej niż beznadziejne.Np:Pan na zdjęciu na pól strony trzyma rybę (nie pamiętam jaką) a za plecami jego chata i ogródek.Jak dla mnie to są to Wiadomości Mięsiarskie,a nie wędkarskie,a Wędkarz Polski jest chyba jeszcze lepszy.

• 0

Już kiedys pisałem o fotkach z WW: palce w oczach szczupaka, oskrobana ryba, fotka w kiblu itp. Szkoda gadać.

Faktem jest, że waga ryb nie idzie w parze z ich długością. Złapałem kiedys w sierpniu sandacza 80cm o wadze 3kg zasadniczo była to głowa i kręgosłup ;). Tego roku złapałem klenia 50cm ale na fotce wyglada naprawdę marnie. Strasznie chudy. Ten nowy rekord jednak mi nie wygląda :unsure: