hlehle Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Hejka, Listopadowe WW prezentują rekordowego martwego klenia. Niby 3.71kg.Drobny taki jak na tę wagę, ale ja nigdy takiego nie złowiłem (60+), więc ciężko mi porównać. Złowiłem dużo takich w okolicach 55 i nie wyglądały na mniejsze Może łowca był dużym człowiekiem po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Siksa Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Łowca tego rekordowego klenia na drugie ma Guliwer a wędkuje w krainie liliputów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 A ja Wam powiem, że dobrze bym się zastanowił kupując coś na wagę w sklepie w Z.... byc może ta sprawa przyczyni się do wykrycia powiatowej afery gospodarczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Cytuję: Dwa razy obróciłem korbką i poczułem potworne uderzenie. W pierwszej chwili myślałem, że przynęta zahaczyła o wodorosty, ale wodorosty nie odbijają i nie wyciągają żyłki z kołowrotka Łowiłem nieraz w okolicach Zakliczyna na Dunajcu, ale tak agresywnych wodorostów nie spotkałem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 22 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Cytuję: Dwa razy obróciłem korbką i poczułem potworne uderzenie. W pierwszej chwili myślałem, że przynęta zahaczyła o wodorosty, ale wodorosty nie odbijają i nie wyciągają żyłki z kołowrotka Łowiłem nieraz w okolicach Zakliczyna na Dunajcu, ale tak agresywnych wodorostów nie spotkałem... Pozdrawiam Potworne uderzenie, a później Gdy ryba zbliżyła się do mojego stanowiska, byłem pewien średniej wielkości bolenia albo wyrośniętej świnki Prawie 4 kilogramowy kleń w Dunajcu myślę, że zrobiłby większą jazdę niż średniej wielkości boleń, nie mówiąc już o śwince... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 abarth7 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Może ważył 3,5 razem z patelnią i olejem Albo łowca kupował jeszcze 2 kilo ziemniaków i pani zapomniała zdjąć ich z wagi przed ważeniem klenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tap5 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Hej. Także mam wrażenie, że ten kleń jakoś nie jest zbyt wielki, ale na zdjęciach czasami nie widać wielkości. Mnie jednak najbardziej dziwi fakt, że najstarsza wędkarska gazeta w Polsce tj. WW jeszcze nie dorosła do tego, by promować zasadę ZŁÓW (ZRÓB ZDJĘCIE) I WYPUŚĆ. Czy te betony nie widzą jeszcze, że w takich rzekach jak Odra, Wisła nie mówiąc już o Warcie ryb jest jak na lekarstwo. Jeszcze kilka lat jak tak dalej pójdzie, to samo złowienie wymiarowego sandacza czy suma już będzie wydarzeniem do opisania w prasie wędkarskiej. Opamiętajcie się mięsiarze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ixiuuu Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 dla mnie ten klen to porazka.. wypowiedz autora-porazka .. a waga bzdura ! a cale WW to mega porazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Chyba nie ma gorszej rzeczy dla gazety, jak czytelnik zaczyna watpic w tresci w niej zawarte.A watpliwosci byly nie raz, np. rekordy szczupaka i sandacza. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 abarth7 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 W tym samym numerze jest kilka zdjęć które są gorzej niż beznadziejne.Np:Pan na zdjęciu na pól strony trzyma rybę (nie pamiętam jaką) a za plecami jego chata i ogródek.Jak dla mnie to są to Wiadomości Mięsiarskie,a nie wędkarskie,a Wędkarz Polski jest chyba jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zander_90 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Już kiedys pisałem o fotkach z WW: palce w oczach szczupaka, oskrobana ryba, fotka w kiblu itp. Szkoda gadać.Faktem jest, że waga ryb nie idzie w parze z ich długością. Złapałem kiedys w sierpniu sandacza 80cm o wadze 3kg zasadniczo była to głowa i kręgosłup . Tego roku złapałem klenia 50cm ale na fotce wyglada naprawdę marnie. Strasznie chudy. Ten nowy rekord jednak mi nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kostek Kleń Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 jak dla mnie ten kleń nie ma 63 cm złapałem w tym roku 2 klocki ponad 50 cm i porównując zdjęcie jednego z nich do tego klenia wydaje ni się że ma on maksymalnie 53-55 cm. A co do masy powiem krótko, koleś leci poleciał w kulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 <_< Kleń ma metra, waży 7 kgmsów, a komu to się nie podoba, to jego sprawa! <_< <_< <_< <_< <_< Wystarczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Hejka,
Listopadowe WW prezentują rekordowego martwego klenia. Niby 3.71kg.
Drobny taki jak na tę wagę, ale ja nigdy takiego nie złowiłem (60+), więc ciężko mi porównać. Złowiłem dużo takich w okolicach 55 i nie wyglądały na mniejsze
Może łowca był dużym człowiekiem po prostu
37 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi