Skocz do zawartości

Roman Pietrzak - www.specjalista.konin.pl

pablom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam,

Romka poznalem pare juz lat temu. Pamietam doskonale pierwsza wedke jaka u niego zamowilem- spining na blanku Gattiego, majacy zluzyc do lowienia pstragow, w miejscach gdzie nie dorastaja do wielkich rozmiarow. Polecal mi wtedy trzy-czesciowego CD ( szkoda ze ich juz nie bylo na stanie :( ) Wymienilismy kilka maili odnosnie aluminiowego uchwytu kolowrotka, ktory mu nie pasowal ale postawilem na swoim. Wedka po niedlugim czasie dotarla do UK i stala sie ulubionym narzedziem takze do polowu okoni czy lipieni na male obrotowki i woblery. Potem oczywiscie przyszly nastepne zamowienia i kolejne wedki w mojej szafie.

Dla mnie najwazniejsza cecha rod-buildera oprocz oczywiscie samego faktu wykonania, uzbrojenia i wykonczenia wedki jest jej dobranie do potrzeb nabywcy. Romek jesli sie podjal czegos zawsze mialo moje uznanie polaczone z udanymi holami ryb. Nie obiecywal nieziemskich technologi, specjalnych zwojow grafitu w blankach czy innych pierdol. Wedki mialy lowic ryby :D Dlatego tez lubi blanki, ktore maja w sobie troche 'miesa' a nie jakies pergaminy :D

Zrobil tez dla mnie moja pierwsza muchowke 9' #4 CD GHR ( najlepsza jaka mam) i pokazal jeszcze jak mam nia rzucac i lowic ryby za co bede mu wdzieczny na zawsze.

Wielokrotnie wykazywal sie duza cierpliwoscia w wykonaniu moich projektow gdzie inni rod-builderzy wyslali by mnie do jakiegos szpitala :D :D :D Z latami stawaly sie coraz wymyslniejsze ale nie przeszkadzaly mu w ich realizacji.

Moglbym powklejac strasznie duzo zdjec zeby potwierdzic to co pisze ale nie widze potrzeby.

Pozdrawiam,

Bujo

P.S. Mysle ze wazna wiadomosc dla uzytkownikow portalu- po moich namowach zdecydowal sie takze na budowe lzejszych wedek pod casta. Pierwsze zdjecia beda juz niedlugo :D

Faktycznie znajduje czas aby z klientem przetestować nową muchówkę na trawniku przed pracownią. Mnie też uczył rzucać (i kilku chłopaków z Konina też miało udział w mojej muszkarskiej edukacji ) O blankach muchowych, spiningowych bardzo dużo się tam dowiedziałem. Co prawda jak usłyszał o moim ostatnim projekcje, to do wysyłki do lekarza niewiele brakowało <_< ale będzie,może nie tak jak miało być, ale jeszcze lepiej B)

Ech, żeby tak jeszcze Roman od czasu do czasu jakiś artykuł na jerkbait napisał :unsure: :lol: @Bujo, @Pablom - może Wam uda się namówić Romana do tego zbożnego gestu, czasu na pewno zajmie to mniej niż realizacja Waszych projektów <_<

@BartekP

fajny kij, przyniesiesz na spotkanie w Tawernie?

Witam,

@Friko,

Roman spedza minimum 10 godzin codziennie w pracowni w tygodniu, kilka godzin w soboty i czasem w niedziele jesli musi cos skonczyc. Dochodzi do tego praca redaktora w WS, walki z zarybieniami, wizyty w ministerstwach i wiele innych spraw poswieconych dobru wedkarstwa w Polsce.

Jak sam wiesz nigdy nie szukal duzego rozglosu medialnego bo on nie jest mu do niczego potrzebny.Zamowien ma tyle, ze i tak nie daje rady wszystkiego przerobic.Klienci zawsze wracaja i sa zadowoleni o czym najlepiej swiadczy fakt, iz nie sprzedaja wedek z jego pracowni, co ma miejsce w niektorych szczegolnie przypadkach :angry: <_< Sam mowi,ze woli robic wedki niz pisac nie wiadomo co o nich zachlystujac sie materialami, wykonaniem czy nieziemskimi technologiami. A moglby oj moglby bo wiedze ma nieprzecietna w tym temacie......

Ma teraz trzy jakze rozne castingi do zmontowania, mysle ze jak beda gotowe uda sie go do czegos sklonic w wolnej chwili.

Pozdrawiam,

Bujo

Roman spedza minimum 10 godzin w pracowni w tygodniu (...) i czasem w niedziele

Czyli, reasumując: leń (10 godzin w tygodniu to niewiele) i bezbożnik

:lol: :lol: :lol: żart oczywiście. Michał, postaraj się, mimo to? Może kropla wydrąży w końcu skałę i Roman coś napisze :D

:lol: :lol: :lol: żart oczywiście. Michał, postaraj się, mimo to? Może kropla wydrąży w końcu skałę i Roman coś napisze :D

Witam,

@Friko- juz poprawilem bo faktycznie zrobilem z Romana lenia :D :D :D

Postaram sie go namowic na cos :D ale jak skonczy moje wedki <_<

Pozdrawiam,

Bujo

Witam,

@Friko- juz poprawilem bo faktycznie zrobilem z Romana lenia :D :D :D

Postaram sie go namowic na cos :D ale jak skonczy moje wedki <_<

Pozdrawiam,

Bujo

O nie, nie, nie panowie!!! Na poczatku listopada wybieram sie do Specjalisty z moim CD Sunrise a w planach mam muchóweczkę, więc zajęć mu napewno nie zabraknie <_< <_< <_<

@Bujo

Miałes się pochwalić muchóweczka z rezonansem B) ...

Dzięki Remku za fotki.

To co Remek wkleił to tylko wycinek z tego co Romek robi. Są to inserty do muchówek, ale z tych drewienek możliwe są inne wykonania vide wędka Bartka. Myślę że ograniczeniami są tu tylko wyobraznia,noi może jeszcze prawa fizyki.

Witam,

Bartek- moze i mialem cos napisac ale odwleklo sie to w czasie jako ze glosy krytyki pojawily sie zanim jeszcze Roman wzial sie za zmontowanie wedki. Mi takie przepychanki nie sa potrzebne. Wole lowic ryby........ i zlapalem ich duzo na wspomnianego Batsona. Blank produkowany w Chinach, co w opini wielu od razu go dyskredytuje, w dodatku z mieszanki RX7 i RX8 czyli sam material teoretycznie nie przedstawia zadnego kosmosu, ot taki sredniak niby :D

Okazal sie super bronia do dalekiej nimfy, mokra musze polowic wiecej zeby cos napisac. Niewyobrazalne czucie nawet delikatnych bran lipieni na 10-15 metrach!!! Sage Z-Axis sie przy nim chowa. Thomas&Thomas takze ( obie wedki podobnej dlugosci i klasy). Mialem podobno ciekawa mine po pierwszej godzince na wodzie i kilkunastu grubych lipieniach. Kiedys moze napisze wiecej a uzbieralo sie tego troche :D

Pozdrawiam,

Bujo

• 1 miesiąc temu...

Nie wiem jak u Was ale ja mam problemy ze stroną specjalista.konin.pl. Albo jest troche zapomniana przez autora, albo ja nie mogę otworzyć i zobaczyć pełnej oferty.

Czy ktoś robił ostatnio jakieś spinningi u Pana Pietrzaka? Może macie jakieś nowe zdjęcia lub wrażenia. Ktoś się pochwali?

Sam się zastanawiam nad zrobieniem wędziska pod sandacza u Pana Romana.

Pozdrawiam

Co do strony to myślę że Roman sam się wypowie.

Spiningi - tak, ja robiłem (koleiny czeka na jedną część jeszcze) BartekP właśnie odebrał, Bujo ma kilka (kilkanaście ?? :lol: ).Jeszcze kilka osób z pewnością też. Fotki, hmmm ja mogę swojego sfotografować, jak Bartek będzie chciał się ze swoim rozstać, to też mogę. Jeśli będziesz na następnym spotkaniu w Tawernie, to mogę zabrać.

Nie wiem jak u Was ale ja mam problemy ze stroną specjalista.konin.pl. Albo jest troche zapomniana przez autora, albo ja nie mogę otworzyć i zobaczyć pełnej oferty.

Czy ktoś robił ostatnio jakieś spinningi u Pana Pietrzaka? Może macie jakieś nowe zdjęcia lub wrażenia. Ktoś się pochwali?

Sam się zastanawiam nad zrobieniem wędziska pod sandacza u Pana Romana.

Pozdrawiam

Chyba troszkę zapomniana.

Nie tak dawno pytałem, poprzez stronę, o blank pod pstrągówkę. Odzewu nie było :( .