Skocz do zawartości
  • 0

Spotkanie nad Odra

mifek

Pytanie

SPOTKANIE NAD ODRĄ ( dolnośląskie ) okolice Lubiąża

Mamy jesień, mamy spadające liście i tylko ryb oraz jakiegoś miłego spotkania z kolegami nam brakuje - przynajmniej takowe sygnały dochodzą do mnie chwilami...

Zatem pora na jakąś integrację oraz wspólne zajęcia taktyczne :D

Jako, że jesień większości kojarzy się z grubym drapieżnikiem (sandacz, szczupak) miejsce spotkania zostało wybrane właśnie pod tym kątem...

A zatem:

Serdecznie zapraszamy na 2 dniowe spotkanie w terminie 07-09.11.2008 ( sobota , niedziela )

W przepięknych , malowniczych okolicach Odry w pobliżu miasta Lubiąż.

Spotkanie integracyjne o tematyce ( jesienny sandacz , szczupak )

Ilość miejsc noclegowych ograniczona ( 15 osób )

Zainteresowanych proszę o wpisanie się na listę i potwierdzenie ( 1 nocleg )

jest możliwość przyjazdu do hotelu już w piątek więc wtedy proszę napisać ( 2 noclegi )

Miejsce noclegu:

HOTEL MAJORKA

59-220 Legnica, ul. Pszeniczna 5 tel.: (076) 85 40 271

1 nocleg 60 zł + 10 za nieobowiązkowe śniadanie ( jutro będą negocjacje co do cen )

wszelkie pytania proszę kierować na adres e-mail:

mifek@jerkbait.pl tel. kom. 603 290 880

spigot@interia.pl tel. kom. 607 434 422

Miejsca docelowe placu ćwiczeń :D

Malczyce

Lista uczestników spotkania :

1. mifek

2. spigot

3. milo26

4. jajakub + 1 - 2 noclegi

5. Jaculek

6. jeziorm 1 (2 noclegi)

7. mirat - 1 nocka

8. szpiegu

9. patu

post-7-1348914168,7095_thumb.jpg

post-7-1348914168,9556_thumb.jpg

• Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam kolegów

wróciłem z urlopu wypoczynkowego i muszę podgonić temat :D

Stan Odry najprawdopodobniej będzie lekko podniesiony i dobrze.

W okolicach Lubiąża czy Malczyc Odra nie jest za szeroka jak również nie ma długich główek jakie można już napotkać w okolicach Krosna Odrzańskiego czy Górzycy. Dostępność rzutowa castingiem jest na 90%. Tak więc kijki 7' będą cisnąć przynętę na drugą stronę brzegu ;) nie napisałem że z obciążeniem przynęty 30g.

Generalnie klatki średniej wielkości max głębokość przy warkoczu to 2 - 5m.Główki jigowe można zabrać od 15g. MAX do 30g.

Gumy średnie na haku 3/0 o tej porze roku często przynosiły efekty sandaczowe. Jak również i większe na hakach 5/0 4 cal. Proszę pomyśleć też o klatkach i szczupakach które mogą na podwodnych wyspach grasować. Polecam zapakować również główki 7-12g.

1. mifek ???????????

2. spigot 1 nocleg wpłata 50 zł

3. milo26 ????????????

4. jajakub + kolega 2 nocki wpłata na 100zł

5. Jaculek dojedzie - super

6. jeziorm 1 (2 noclegi)

7. mirat - 1 nocleg wpłata 50 zł

8. szpiegu 2 noclegi wpłata 50 zł

9. patu ???????????

10. Janusz Walaszewski 2 noclegi wpłata 50 zł

11. BALOO dojedzie -super

koledzy nie ma więcej chętnych proszę dziś do 24.00 ostatecznie dopisać się do listy bez konieczności wpłaty na konto 50 zł.

Pozdrawiam spigot

• 0

Woda na weekend raczej będzie niska i jeszcze opadająca B) .

Od której planujecie być nad wodą?

siemka Andrzeju

nie będziemy się spieszyć ale myślę że o 09.00 już będziemy po pierwszych braniach. Nie dobrze z tą wodą że ma spadać ale z drugiej strony, skoro jest niska to przynajmniej nie będziemy chodzić po pokrzywach 2,5m. tylko linią brzegową.

Andrzeju jak mogę Cię prosić o jakieś info z tej wody coś ostatnio wskakiwało ???

• 0

Ach i najważniejsze w związku ze zmianą telefonu

od przedwczoraj jestem pod nr 0 607 434 422

numer 0 667 674 649 nie należy od 31.10.08 do mnie ( był to nr firmowy )

aktualizuję listę

1. mifek ???????????

2. spigot 1 nocleg wpłata 50 zł

3. milo26 ????????????

4. jajakub + kolega 2 nocki wpłata na 100zł

5. dedo - dołączy w sobotę

6. jeziorm 1 (2 noclegi)

7. mirat - 1 nocleg wpłata 50 zł

8. szpiegu 2 noclegi wpłata 50 zł

9. patu ???????????

10. Janusz Walaszewski 2 noclegi wpłata 50 zł

Dodatkowo zawita do nas Wrocław w składzie

Andrzej , Jacek i Mateusz

• 0

To bardzo malowniczy odcinek Odry.Zakręt bliżej Malczyc od którego chcecie zacząć jest często okupywany przez grunciarzy ze względu na dobry dojazd ale im dalej w dół rzeki tym coraz bardziej pusto.Główki są dosyć wysokie z fajnymi spokojnymi zatokami.Czuć że to gruba woda....

Zewnętrzne zakręty są pełne zwalonych drzew przy których jak jest cieplej kręci się mnóstwo kleni i bolków.Jest tam dość szybki nurt pełen wielce rokujących kryjówek.Przy wyższej wodzie są to miejsca niemożliwe do obłowienia.

Wokół dość gęste lasy z mnóstwem zwierzyny.Uwaga również na bobry...Skradając się cichutko przy małej wodzie wzdłuż brzegu czasmi potrafi przebiec po butach lub wskoczyć do wody z hukiem małej lokomotywy tuż przed nami!!!

Samo poruszanie się nawet przy niskiej wodzie jest bardzo trudne ze względu na dość strome i śliskie błotniste brzegi.

Możecie się natknąć zarówno na sumka(w niedzielę jednego wyjęli)jak i na sandacze czy szczupaczki.Ze względy na dość dużo drzew w nurcie i zatokach musicie przygotować się na straty w przynętach....Jest trochę boleni i są jeszcze dość chętne do współpracy.Teraz zgromadziły się w stadka i tylko trzeba mieć szczęście by się spotkać.Niestety wyjęcie jednej rybki płoszy resztę która ucieka w nurt i trzeba szukać ich znowu.

Do mostu w Lubiążu jest kawałek wody i myślę że każdy z Was będzie miał szansę na spotkanie z jakąś rybką.A jak będzie zbyt ciasno druga strona jest dużo ciekawsza-choć dojazd bardzo trudny dla zwykłego autka.

Bez względu na pogodę jest to zawsze przepiękny odcinek Odry.

• 0

To bardzo malowniczy odcinek Odry.Zakręt bliżej Malczyc od którego chcecie zacząć jest często okupywany przez grunciarzy ze względu na dobry dojazd ale im dalej w dół rzeki tym coraz bardziej pusto.Główki są dosyć wysokie z fajnymi spokojnymi zatokami.Czuć że to gruba woda....

Zewnętrzne zakręty są pełne zwalonych drzew przy których jak jest cieplej kręci się mnóstwo kleni i bolków.Jest tam dość szybki nurt pełen wielce rokujących kryjówek.Przy wyższej wodzie są to miejsca niemożliwe do obłowienia.

Wokół dość gęste lasy z mnóstwem zwierzyny.Uwaga również na bobry...Skradając się cichutko przy małej wodzie wzdłuż brzegu czasmi potrafi przebiec po butach lub wskoczyć do wody z hukiem małej lokomotywy tuż przed nami!!!

Samo poruszanie się nawet przy niskiej wodzie jest bardzo trudne ze względu na dość strome i śliskie błotniste brzegi.

Możecie się natknąć zarówno na sumka(w niedzielę jednego wyjęli)jak i na sandacze czy szczupaczki.Ze względy na dość dużo drzew w nurcie i zatokach musicie przygotować się na straty w przynętach....Jest trochę boleni i są jeszcze dość chętne do współpracy.Teraz zgromadziły się w stadka i tylko trzeba mieć szczęście by się spotkać.Niestety wyjęcie jednej rybki płoszy resztę która ucieka w nurt i trzeba szukać ich znowu.

Do mostu w Lubiążu jest kawałek wody i myślę że każdy z Was będzie miał szansę na spotkanie z jakąś rybką.A jak będzie zbyt ciasno druga strona jest dużo ciekawsza-choć dojazd bardzo trudny dla zwykłego autka.

Bez względu na pogodę jest to zawsze przepiękny odcinek Odry.

DZIĘKI ANDRZEJU ZA WYCZERPUJĄCY REKONESANS :D

woda na prawdę jest bogata te 2 miejsca które zaznaczyłem są na prawdę extra . Często śmigam w tamte okolicę i nigdy mi się nie nudzą.

Druga strona jak pisał Andrzej również jest boska dojazd jest pod mostem do 1 najlepszej klatki :mellow:

lecz są koleiny i nie bardzo chciałem tam chłopaków ganiać samochodami. Zobaczymy jak będzie Andrzeju jeszcze raz wielkie dzięki

• 0

No cześć:)

Przyjadę do Was w niedzielę z Andrzejem.

A co do wybranego łowiska, to przyznam szczerze, że baaardzo rzadko tam zaglądam. Uważam je za najmniej atrakcyjne na całym odcinku Odry od Malczyc powiedzmy do Lubiąża :lol: Jednak - jak widać - dla innych to świetne łowisko. Dlatego chętnie w nim połowię. Może lepiej poznam zupełnie niedoceniany przeze mnie fragment rzeki.

Do zobaczenia nad wodą :D

• 0

Andrzej !!!!!! na 2 fotce widziałem bolenia :lol:

jak widzę te piaski od razu przypomina mi się lajkonik i w górę rzeki trawa spadająca do wody na opasce i jazie hahahahahahaha o zgrozo :angry:

no to teraz temat ożyje po tych fotach :D miejsca jeszcze są

jak zdążę ukręcę 60 kocurów :D

• 0

LISTA UCZESTNIKÓW ZLOTU

Dziś kasa z Waszych zaliczek została wysłana na konto hotelu

1. MIRAT 50 1 nocleg sob/niedz

2. JAJAKUB 50 2 noclegi

3. MARCIN 50 2 noclegi

4. SZPIEGU 50 2 noclegi

5. MIFEK ? 2 noclegi

6. JEZIORM 50 2 noclegi

7. PATU ? ?

8. SPIGOT 100 2 noclegi

dołączą do nas

JACULEK

ANDRZEJ

BALOO

DEDO

Z przykrością informuję że Janusz nie dojedzie na zlot - Janusz szkoda cholerka :(

adres hotelu :

HOTEL MAJORKA

59-220 Legnica, ul. Pszeniczna 5 tel.:

(076) 85 40 271

w recepcji proszę powołać się na zlot wędkarski

Postaram się być około 19.00

jak coś to proszę dzwonić 0 607 434 422

@mirat postaraj się dojechać do hotelu przed 08.00 w sobotę

będziemy czekać na Ciebie . Czy będzie dobrze??????? :D