Skocz do zawartości
  • 0

Spotkanie nad Odra

mifek

Pytanie

SPOTKANIE NAD ODRĄ ( dolnośląskie ) okolice Lubiąża

Mamy jesień, mamy spadające liście i tylko ryb oraz jakiegoś miłego spotkania z kolegami nam brakuje - przynajmniej takowe sygnały dochodzą do mnie chwilami...

Zatem pora na jakąś integrację oraz wspólne zajęcia taktyczne :D

Jako, że jesień większości kojarzy się z grubym drapieżnikiem (sandacz, szczupak) miejsce spotkania zostało wybrane właśnie pod tym kątem...

A zatem:

Serdecznie zapraszamy na 2 dniowe spotkanie w terminie 07-09.11.2008 ( sobota , niedziela )

W przepięknych , malowniczych okolicach Odry w pobliżu miasta Lubiąż.

Spotkanie integracyjne o tematyce ( jesienny sandacz , szczupak )

Ilość miejsc noclegowych ograniczona ( 15 osób )

Zainteresowanych proszę o wpisanie się na listę i potwierdzenie ( 1 nocleg )

jest możliwość przyjazdu do hotelu już w piątek więc wtedy proszę napisać ( 2 noclegi )

Miejsce noclegu:

HOTEL MAJORKA

59-220 Legnica, ul. Pszeniczna 5 tel.: (076) 85 40 271

1 nocleg 60 zł + 10 za nieobowiązkowe śniadanie ( jutro będą negocjacje co do cen )

wszelkie pytania proszę kierować na adres e-mail:

mifek@jerkbait.pl tel. kom. 603 290 880

spigot@interia.pl tel. kom. 607 434 422

Miejsca docelowe placu ćwiczeń :D

Malczyce

Lista uczestników spotkania :

1. mifek

2. spigot

3. milo26

4. jajakub + 1 - 2 noclegi

5. Jaculek

6. jeziorm 1 (2 noclegi)

7. mirat - 1 nocka

8. szpiegu

9. patu

post-7-1348914168,7095_thumb.jpg

post-7-1348914168,9556_thumb.jpg

• Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No to juz wiem ze zabieram casting, zwykla wedke chyba tez, super - nie moge sie już doczekać.

jesli chcesz tylko sprawdzic czy bedziesz umial rzucac castem to rob jak uwazasz, ale jesli chcesz wejsc w casta na dobre to korbe zostaw w domu, bo inaczej niepotrzebnie bedzie kusila...

no chyba ze chcesz lapac kleniojazie i nie masz stsownego sprzetu, ale... ja tam jade na gruba rybe :mellow:

• 0

Sprawa wyglada tak:

Na uwadze mam tylko lowienie raczej na ciezsze przynety - gumy ewentualnie woblery.

Do dyspozycji mam dobra wedke spinningowa z plecionka .20

Jeśli chodzi o zestaw castingowy to mam tylko multika abu ambassadeur 5601 c4 z nawiniętą żyłką (raczej w najblizszym czasie nie bede kupowal pleciony)

z wędek

Dragon infionity cast 2,60 do 28 gr

Silstar Limit (stary-korea) 2,60 m 20-50 gr

Team Dragon Jerk 60-120 gr

wiec chyba najlepszy bedzie ten dragon do 28 gr

Rzucac już mniej wiecej umiem, ale niestety ciezko to widze bez plecionki no i sprzetem który posiadam obsluze raczej lzejsze przynety do od 15 do 25 gr max

• 0

Tak? Nie słyszałem a...przewijałem.

Raz spuścisz plećkę z nurtem rzeki i będzie lepiej nawinięta, niż bezpośrednio z nowej szpulki.

PS

Łowiłem zestawem castingowym na obrotówki. To chyba gorsze niż zwykłe przewinięcie. Szczególnie w momencie gdy później zmieniasz wabik i łowisz na wypuszczanego ;)

• 0

Nie znam tego młynka na tyle, żeby Ci podpowiadać szczegółowo ale wiem jedno. Gdy pływałem z @Tornado, to on zwykle łowił na zestaw MB Jabbervock do 28g + Antares DC.

Niestety często zdarza się, jak już narwie całkiem sporo przynęt, i naplącze gniazd, sięga po starego ABU C4 4601 z Rozemejierem do 40g.

I wiesz? Mam wrażenie, że dopiero wtedy odpoczywa ;)

• 0

Jeżeli mogę się wtrącić w waszą dyskusję. tajmien ty się nie martw. Kup sobie szpulkę żyłki o,30mm o pojemno.ci 150mb i będzie dobrze. Plecionka na pocztek nie jest ci potrzebna. nawiniesz nad rzeką. To pozwoli ci wyciągnąć te ryby co masz złapać. i Już.

pozdrawiam :D

• 0

To jaką wędkę mam wziąźć??

jesli ten dugi dragon jest ciut przewymiarowany to ja bym celowal wlasnie w niego. nawet jesli zamierzasz podpiac 5601. kij sporo nadrobi szczegolnie dlugosci, a na sandacze i szczupaki z olowiem od 10g powinno byc juz w miare znosnie...

• 0

ten drugi czyli jerk 1,95 60-120 gr wyrzutu??

czy raczej ten dłuższy 2,60 do 28 gr ??

jesli chodzi o linke to faktycznie moze zylka narazie wystarczy

kijek do 28g. kojarzy mi się z jednym - JIG

na żyłce i kijku dość długim :( słabo to widzę a po co masz się zrazić do casta pleciugę nawiń i już . Jak ręka ci zacznie od ciężaru dokuczać , to zawsze w trawie znajdziesz czyjąś 2 wędkę castingową nie pytaj nikogo czy możesz tylko bierz i udawaj że nic nie wiesz. Jak zrobisz nawet brodę odłóż wędkę i w nogi na 2 główkę.

Z tego co widzę ludzi troszkę będzie więc będziesz miał wybór :D

• 0

kurde chłopaki ,dajcie mu spróbować sprzętu dobranego optymalnie czyli np: curado 201 + jakiś kijek 20lb/1oz . przed nami trochę czasu zimą na przemyślenie co woli, ale niech pozna urok casta . bo jak tak się za długo będzie męczył ze źle dobranym zestawem to się podda i tyle z tego będzie.

• 0

Ja byłem dzisiaj na złotnikach (i na kilku innych zbiornikach) dawno takiej biedy na rybach nie zaliczyłem totalne zero brań !!

A co do sprzetu to sprawie przygladne sie na zlocie i chyba dopiero na zlocie bo narazie mam ryb dość (w sensie łowienia a nie w lodówce)

• 0

Ja byłem dzisiaj na złotnikach (i na kilku innych zbiornikach) dawno takiej biedy na rybach nie zaliczyłem totalne zero brań !!

A co do sprzetu to sprawie przygladne sie na zlocie i chyba dopiero na zlocie bo narazie mam ryb dość (w sensie łowienia a nie w lodówce)

A, to szkoda, że się nie spotkaliśmy :( Strażnicy z SSR opowiadali, że na plaży w Karłowicach ktoś połowił ładnych okoni z gruntu.

Mnie i koledze pozostały krajobrazy :angry:

Koniec Off topa