Skocz do zawartości

Bolenie 2014

kowalek87

Rekomendowane odpowiedzi

Tym razem zachciało się otworzyć sezon boleniowy nad piękną Odrą,w okolicach Wrocławia :-D

Wyjazd okazał się bardzo udany :-) Poniżej największy z trzeciego maja.Warunki dość ciężkie tego dnia,bolenie słabo reagowały,dopiero pod wieczór rozkręciły się na dobre.Ten poniżej siadł z samego rana na wobka własnej prodakszyn :D Stał za zwalonym pniem,w klatce,na płyciutkiej wodzie i czekał na przekąskę...

Pozdrawiam 

post-47211-0-77290500-1399502153_thumb.jpg

post-47211-0-67675500-1399502193_thumb.jpg

post-47211-0-41644300-1399502805_thumb.jpg

tasiek

Same jakoś  :D  :D  :D

Edytowane przez wildriver
  • Like 31

Bolasek przy testach nowego wobka którego nazwałem-nie ma bata4-.Kijek na blanku z FA Blaas S 2,60m 2-14g 6-10lb.Plecionka Warivas 15lb na końcu VEP 20lb.Wobek mini bolelniówka taki mój prototyp.

attachicon.gifP1190326.JPG

Czyli dobrze rokuje. Pokaż prototyp, nie chowaj;-)

BvhmJw0.jpg

Ukleja Miernik 9cm

ppryrys.jpg

Tomy bezsterowiec

I koniec wolnego czasu. :-)  Cały tydzień po kilka godzin nad wodą. Biorąc pod uwagę połowy kolegów po 7 sztuk bolenia na wyprawę stwierdzam, że w tym roku na krakowskiej Wiśle jest bardzo słabo z boleniem. Wydłubanie dwóch sztuk dużego bolenia to już sukces. Pilnujcie swoich miejscówek, nie pokazujcie rybożercom co i jak bo wytną wam w pień wodę i będziecie dłubać jak ja po dwie ryby na dzień. Ja za takie miejsca gdzie złowiłbym 7 boleni za wyprawę dziś dałbym się pokroić.

Edytowane przez spy
  • Like 7

BvhmJw0.jpg

Ukleja Miernik 9cm

ppryrys.jpg

Tomy bezsterowiec

I koniec wolnego czasu. :-)  Cały tydzień po kilka godzin nad wodą. Biorąc pod uwagę połowy kolegów po 7 sztuk bolenia na wyprawę stwierdzam, że w tym roku na krakowskiej Wiśle jest bardzo słabo z boleniem. Wydłubanie dwóch sztuk dużego bolenia to już sukces. Pilnujcie swoich miejscówek, nie pokazujcie rybożercom co i jak bo wytną wam w pień wodę i będziecie dłubać jak ja po dwie ryby na dzień. Ja za takie miejsca gdzie złowiłbym 7 boleni za wyprawę dziś dałbym się pokroić.

Ja bym oddał oko.Nie no żarty ale pamiętasz Spy jak kiedyś było :)

Edytowane przez Tomy

Bolo może d...py nie urywa ale jak na pierwszego bolenia złowionego w życiupost-52024-0-03610600-1399663866_thumb.jpg na kongerze iri lucky, żyłce 016 fajnie się woził. Żerujący w wirującej wodzie odry w okolicach kostrzyna nad odrą, u szczytu główki Boleń, nie mógł sie oprzeć woblerkowi oleixa zatrzymanemu w warkoczu. Kołowrotek stradic. 

• Like 25

...piotrekadventures, piękny boleń. Gratuluję.

Patu przy Twoich rapach to ja siarę robie, ale spokojnie tam w okolicach odr. wsch zach.  też bywam więc jednego chętnie bym Ci podebrał i wysłucał kilku dobrych rad od Ciebie jak się dobiera do 80+( mówimy o rap

ach oczywiście) :D

Edytowane przez piotrekadventures