Skocz do zawartości

Bolenie 2014

kowalek87

Rekomendowane odpowiedzi

Patryk ,ja to chyba zacznę robić foty z góry ryby .Będzie lepiej widać masę ryby ,bo jak robię normalnie to wydają się jak żyletki prawie ...

U nas pogoda du dupy całkowicie ,lało cały dzień wczoraj i wiało na rzece .Jak mam jechać -płynąć prawie 30 km w taką pogodę to mi ręce opadają ...

Przyszły jeść pod wyspę,gdzie nigdy się nie zapuszczały ,ciężko je stamtąd wytargać ale można ...

Braciak miał potwora ,ale jak się nie słucha to potem podkuwka zostaje ...

Ja na RH ale 85 to miałem branie ,ale w zeszłym roku ,mało mi kija z ręki nie wyjęła.Szkoda tylko że w kotwicę nie trafiła .

..mi wystarczy szerokość ryby i nasada ogona - wtedy wiem co to za egzemplarz...Twój to okaz zdrowia i urody - takie są najpiękniejsze ( szczególnie jesienią)...co do postu Tomy-ego - od dawien, dawna nie jestem fisher-numeromaniakiem podajacym centy co do setnej. Liczy się wizerunek ryby, jej kondycja i masa...centymetry to tylko matematyka i czasami parcie na szkło...widywałem zdjęcia bolków 80plus które nie mały więcej jak 70-75cm...do tego mierzenie po ciele i wychodzi rekord polski :P ;)

Piękna VOJT@S co do rozmiarów to ja się już na przykład przyzwyczaiłem, do tego, że nikt nie wierzy w podpisy pod moimi fotami. Jak napiszę 70 to i tak wygląda na 65 za duże ręce mam i za długie. Czekam na taką rybę jak kolegi VOJT@S wtedy zrobię z miarką a później wąskim kątem z rękami na ciele bolka. Jaja będą jak berety bo wyjdzie z niej nie 80+ a 70:)

Ładną barwę te bolki z Warty mają ...

Ja też na BS-ika dziś puknąłem jedną rybkę ...

W mocnym nurcie pracuje super ...

Dorzucę fotkę ,byle jaka ,ale rybka zdrowa i pływa dalej...

512414_DSC_0662.JPG

O widzę drzewo na burcie się jeszcze trzyma ;)

Ja się pytam gdzie większe ?? ;)

• Like 3

..regularne/nieregularne, mowa o godniejszych rybach  ;) . Czasami trzeba przerzucić kilka śledzi zanim trafi się boleń...szczególnie latem

Oby do jesieni!!

Szkoda że ja poza jednym dziewolkiczowym konkretem przerzucam w tym roku takie śledzie że aż mi się odechciewa bolkowania   :wacko:

Edytowane przez Pawgas

Piękne rapy moja dziś na zdjęcie nie czekała :P Na szczęście kombinerki były i jakoś się wyszarpało, niestety więcej rybek nie było  :)

attachicon.gifDSC03522.jpg

W zeszłym roku zaciąłem małego bolka. Wziąłem go do łapy co by wyjąć z pyska Thrilla i oczywiście wpakował mi grot w kciuk tuż przy paznokciu... Do tego targał łbem a zapiął mnie tą samą kotwicą co miał w pysku... Przerąbane :-) Starałem się przebić kciuk na wylot ale przez to że nie miałem przy sobie ani kombinerek ani nawet szczypiec spełzło to na niczym. Skończyło się na szpitalu...