Skocz do zawartości

Bolenie 2014

kowalek87

Rekomendowane odpowiedzi

Takie tam, jeszcze z przed upałów...

attachicon.gifDSC06289.jpg

Chwilę po złowieniu tego osobnika odstrzeliłem najbardziej łownego woblera w tym sezonie. Przypałętał się marudny dziadzio, który po pytaniu czy coś bierze, od razu przeszedł do rozmów o polityce :angry:  Tak mnie tym wk....ił, że nie zauważyłem splątania na szpuli i wobek poszedł się... Przynajmniej mam na kogo zgonić i  wytłumaczyć swoje gapiostwo :P

Piękny bolo gratulacje. Może to był taki dziadek w okularach co śmiga czerwonym Wigry 3? Spotkałem go już kilka razy i faktycznie nie daje połowić racząc rozmówcię swoimi teoriami polityczno - społeczno - gospodarczymi :D

• Like 1

Piękny bolo gratulacje. Może to był taki dziadek w okularach co śmiga czerwonym Wigry 3? Spotkałem go już kilka razy i faktycznie nie daje połowić racząc rozmówcię swoimi teoriami polityczno - społeczno - gospodarczymi :D

Dzięki.

A dziadek był bez wigrusa ale to pewnie ten sam... Wątek autostrad też, z Tobą, omawiał ?  :lol:

Wojtek, piękne nocne bolenie. Też kiedyś miałem fajną miejscówkę na takie nocne łowienie, ale niestety to już historia...

Edytowane przez Artech

Dzięki Patryk. Zależy kiedy ten OderJam. Teraz Sobi ucieka na urlop na dwa tygodnie, potem ja  z rodzinką się będę urlopował... Jakoś u mnie wakacje to nie najlepszy czas na rybałkę. Prędzej na jesień się trochę czasu i wolnych weekendów znajdzie.

..1sza dekada sierpnia??...

Dzięki.

A dziadek był bez wigrusa ale to pewnie ten sam... Wątek autostrad też, z Tobą, omawiał ?  :lol:

Wojtek, piękne nocne bolenie. Też kiedyś miałem fajną miejscówkę na takie nocne łowienie, ale niestety to już historia...

Hahaha - tak to ten sam musiał być. Opowiadał jak chodził po różnych biurach poselskich i tłumaczył, że równolegle do Gdańskiej trzeba wybudować autostradę bo jak pożar strawi lewobżerze to nie będzie drogi ewakuacji :lol:

Jeśli piszesz o miejscówce z plażą to faktycznie nie ma tam już dużych ryb. 

Czy agrafki nr. 18 ze Spinwal'a to dobry pomysł?

Agrafki spinwala nr 18 to nie jest dobry pomysł.

Rozmiarowo spokojnie możesz pójść wyżej, boleniom to aż tak nie przeszkadza.

Ja przy żyłce używam 14 z kretlikiem i jest ok.

Łowiąc na pletkę, nawet mały bolek jak przywali w nurcie, to przy źle ustawionym hamulcu może zdemolować małe agrafki.

Czy agrafki nr. 18 ze Spinwal'a to dobry pomysł? ;) Mają niby wytrzymałość 7 kg a kolega mówi ze używał poprzedni sezon a w tym go zawiodły i stracił bolka (?).

Spróbuj spin lock'i dragona. Ja używam 14 z plecionką. Naprawdę dobre agrafki. Zdaje się, że wyraźnie tańsze od osławionych spinwali.

https://www.google.pl/search?q=dragon+spinn+lock+14&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ckLEU7b4JdPB7Abc6ICADg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1600&bih=799#facrc=_&imgdii=_&imgrc=DYDGFYOfFJZdnM%253A%3BLXUjO3rXUGEl-M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.rybi-ogon.pl%252Fprd_img%252FDragon%252FAgrafki%252FsPINNlOCK14.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.rybi-ogon.pl%252FAgrafki-wdkarskie-c-12_199.html%3B800%3B600

Kiedyś napewno dałyby rady. W tym roku nawet 12 rozginałem na plecionce 0'10 :( Tragedia. Nie wiem czy tak zeszli z jakościà drutu czy ja trafiłem na jakàś wybrakòwkę...

Chyba to jednak rownia pochyla w dol. Ja juz sie rozgladam za alternatywa. Spinwale jada na marce w tej chwili ale z tego co widac i slychac nie zajada juz daleko poniewaz ich jakosc drastycznie spadla.

Pzdr

• Like 4

Witam forumowiczów,

w sobotę byłem na Wiśle. Niestety jak zwykle gdy uda mi się wyskoczyć to następuje totalne załamanie pogody:( ale po ciężkiej "orce" udało się coś złapać tj. 2 bolesławy (45 i 68cm). Prezentowany boleń uderzył w rozmyciu warkocza na niezawodnego woblera Bonito, tym razem postawionego w nurcie. Może nie jest to największy okaz ale walczył dzielnie:)

post-52053-0-76106500-1405409937_thumb.jpg

• Like 6

Zaraz spiszę dane z opakowania.

Najlepiej/najtaniej u źródła.

Grzegorz Odolecki JAN-TEX

Ul. Eustachiewicza 7/59

24-100 Puławy

tel. 600-33-46-26

Oczywiście nic mnie z producentem nie łączy polecam tylko dlatego że nigdy mnie nie zawiodły.

Edytowane przez Forecast
  • Like 1