Skocz do zawartości

Bolenie 2014

kowalek87

Rekomendowane odpowiedzi

Krisu, z każdym sezonem coraz lepsze ryby łowisz, strach pomysleć co będzie za kilka lat

Patryk, ten Twój ostatni kaban mnie rozwalił tak, że do dziś nie moge dojść do siebie ;)

Ja mogę  powiedzieć, że jesień się chyba rozpoczęła, nie tylko w papierach

rybkę dedykuję naszemu koledze, który odszedł 

niewiele zabrakło do 80 :( , ciężko wypracowana, woda wysoka, ciężko się poruszać

DSC_0821.JPG

Edytowane przez ziom7
  • Like 38

Potwierdzam. Zioma nie widac, nie słychać, ale do czasu...:-) jak ostatnio wyrżnął idąc przez krzaki na kolejną główkę to musielibyście usłyszeć.... ja o mało nie zlałem sie ze śmiechu :-)

Graty Ziom !

Za te setki km i kilka dni w tygodniu na rybach z nadzieją, że może w końcu przełamiesz złą passę - należała się Tobie piękna ryba !!!

• Like 1

Dzięki dzięki , 

przez lipiec, sierpień i początek września wypadów boleniowych było jak na lekarstwo, można policzyć na palcach u jednej ręki, nie było sensu szukać wiatru w polu

Lipiec mocno kleniowy, później mocno sandaczowo.

Efekty mizerne z tymi sandaczami, a sporo pojeździliśmy, powalczyliśmy z krzaczorami, zmienny stan wody też  nie ułatwiał zadania - najlepiej na to zrzucić  :D

Teraz nadeszło  ochłodzenie, szczególnie w nocy, wiec był to znak, że trzeba już chwycić za sprzęt boleniowy

jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

ziom

W tym roku wyjątkowo tak było przez cały lipiec i połowę września. A ze zdjęciami akcji to się dopiero rozgrzewam, idą te z dolnej półki:) Jest jeszcze drugi kolega co trzaska foty z innej perspektywy ale on na razie nie chce nic pokazywać ;)

Edytowane przez Krisu23
  • Like 1

Jest jak jest i tak na prawdę światło nie zależy całkiem ode mnie. Tylko jak ryba obróci ponton:)

Bardzo bym chciał żeby ryby brały w piękny słoneczny dzień i defilowały na ogonach przed kamerą ale nie zawsze się to udaje.

Maynard inna perspektywa to taka jak nagrywałem brania na top watery ale nie z kamerą na głowie bo to wychodzi mega słabo pozatym pełno tego w internecie. Musiałem wymyślić inne rozwiązanie na które wyjątkowo o dziwo wpadłem sam bez pomocy Roberta. Bo kadry z boku to jego patent co i tak wszyscy wiedzą. W uchwyceniu brań chodziło mi o to, żeby było widać: rzut, kij, łowiącego i walnięcie w przynętę live ;) i wszystko na pomponie 330 . Udało mi się nagrać wiele takich scen ale na razie tego nie pokazuję. Będzie czas.

A cena jaką za to zapłaciłem była słona, ustrojstwem o którym mowa zrobiłem sobie z 1częściowego CTSa 2.4m travela  w dwóch kawałkach. Teraz kij jest u doktora Krzysztofa w Zielonkach pod Wawą, obiecał, że wyleczy:)

Edytowane przez Krisu23
  • Like 1

Dzięki dzięki , 

przez lipiec, sierpień i początek września wypadów boleniowych było jak na lekarstwo, można policzyć na palcach u jednej ręki, nie było sensu szukać wiatru w polu

Lipiec mocno kleniowy, później mocno sandaczowo.

Efekty mizerne z tymi sandaczami, a sporo pojeździliśmy, powalczyliśmy z krzaczorami, zmienny stan wody też  nie ułatwiał zadania - najlepiej na to zrzucić  :D

Teraz nadeszło  ochłodzenie, szczególnie w nocy, wiec był to znak, że trzeba już chwycić za sprzęt boleniowy

jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

ziom

Brawo, pod 80ąt to unikat. 

Strasznie kwadratowe się u nas rapy porobiły a to dopiero wrzesień, strach pomyśleć jak będą wyglądały pod koniec października :rolleyes:  :D

80+ :D  :D  zabrał uklejkę RH 10 prowadzoną średnim tempem.

Sprzętowo MBX 2,36 17lb; TP4000 '11, PP 15lb

P.S  @ricci dzięki za asystę przy podbieraniu i udany wypad :D

28lcfx0.jpg

• Like 41

Strasznie kwadratowe się u nas rapy porobiły a to dopiero wrzesień, strach pomyśleć jak będą wyglądały pod koniec października :rolleyes:  :D

80+ :D  :D  zabrał uklejkę RH 10 prowadzoną średnim tempem.

Sprzętowo MBX 2,36 17lb; TP4000 '11, PP 15lb

P.S  @ricci dzięki za asystę przy podbieraniu i udany wypad :D

28lcfx0.jpg

Bartek,wrzuć jeszcze jakąś inną fotę,bo ta nie oddaje jakiego kabana trzymasz :) . Było super!!!! Gaidzie ;)

• Like 1