patu Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 ..spakowany czy napakowany?? Pamiętaj o limicie wagowym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr 75 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Cały czas zbijam wagę, żeby dopasować się do towarzystwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 I mnie się trafił ostatnio fajny wyjazd - cel osiągnąłem! Obudziłem @Zioma mms'em Bolki złowione na spirity. Te dwa na miejscówkach oddalonych o około 30km Między Brzegiem Dolnym, a Chobienią Były jeszcze 3 mniejsze (50 - 60cm). 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Dobre rapiszony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 I mnie się trafił ostatnio fajny wyjazd - cel osiągnąłem! Obudziłem @Zioma mms'em Bolki złowione na spirity. Te dwa na miejscówkach oddalonych o około 30km Między Brzegiem Dolnym, a Chobienią Były jeszcze 3 mniejsze (50 - 60cm). 20141005_172009.jpg 20141005_072401.jpgBrzeg Dolny.... byłem kilka razy w okolicy,fajna rybna rzeka .Kiedyś (dobre 10 lat wstecz jak woda tam śmierdziała) było tam sporo sandacza,bolka i klenia). Ostatnio 2-3 lata temu woda już nie śmierdziała,ale i sandaczy nie było,bolki i klenie zostały i pojawiło się dużo jazia... Szkoda rze Odra tak daleko ,bo fajnie się tam łowi...Fajne rapy @Jarek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) @WOBI nie jest tak źle, Odra śmierdzi tak jak śmierdziała. Walą ten syf na okrągło. Któregoś roku nawet Greenpeace tam walczył ale rozeszło się po kościach. Oby śmierdziała jak najdłużej. Edytowane 7 Października 2014 przez pepa73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 A i tych jazi jakoś za wielu nie widuję. No, chyba że nieco niżej, np. u @szpiega na YT Woda śmierdzi, ale amatorom mięska to nie przeszkadza. Każdy jeden zaczepiony na brzegu, poda co najmniej 3 sposoby, jak się pozbyć tego odoru. Nie wiem, czy do nich nie dociera, że poza samym zapachem, w mięsie skumulowana jest pewnie cała tablica Mendelejewa. Niestety, nie są to tylko "leśne dziadki", ale ludzie młodzi, z dobrym sprzętem...ale przecież sandaczyk taki dobry... i zdrowy. W "TiWi" mówili... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Co taka cisza Panowie? 6szt dziś w 2 godzinki (Wiślane) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 (edytowane) Nocne Bolki cieszą podwójnie :-). 61, 73 pare pustych bran i jeden maluszek. Edytowane 10 Października 2014 przez Bobex 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Brzeg Dolny.... byłem kilka razy w okolicy,fajna rybna rzeka .Kiedyś (dobre 10 lat wstecz jak woda tam śmierdziała) było tam sporo sandacza,bolka i klenia). Ostatnio 2-3 lata temu woda już nie śmierdziała,ale i sandaczy nie było,bolki i klenie zostały i pojawiło się dużo jazia... Szkoda że Odra tak daleko ,bo fajnie się tam łowi...Fajne rapy @Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 A i tych jazi jakoś za wielu nie widuję. No, chyba że nieco niżej, np. u @szpiega na YT Woda śmierdzi, ale amatorom mięska to nie przeszkadza. Każdy jeden zaczepiony na brzegu, poda co najmniej 3 sposoby, jak się pozbyć tego odoru. Nie wiem, czy do nich nie dociera, że poza samym zapachem, w mięsie skumulowana jest pewnie cała tablica Mendelejewa. Niestety, nie są to tylko "leśne dziadki", ale ludzie młodzi, z dobrym sprzętem...ale przecież sandaczyk taki dobry... i zdrowy. W "TiWi" mówili...Ja łowiłem w okolicach Brzegu D.-Pogolewa i ostatnio jak tam byłem (chyba 2010) to jazi było naprawdę sporo,o szarówce zbierały owady ,a później do 10-11 w nocy waliły jak wściekłe w woblery.niestety większość spadała,ale kilka (w tym jednego fajnego +-50cm) udało się wycholować.Jak jest teraz to niestety nie wiem.. Ps.Bolków też było sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 @Bobex Gratki fajne rybki 73 to już poważna cyfra też muszę tam zapolować na nocnego Bolca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 .....Jak jest teraz to niestety nie wiem.. Ps.Bolków też było sporo.Trudno jak zwykle. Zmienne warunki - aby dobrze połowić trzeba często bywac i mieć szczęście bo inaczej to jest ... trudno jak zwykle .... Od 8 lat jak tam chodzę to nigdy nie było tak aby "jazi było naprawdę sporo,o szarówce zbierały owady ,a później do 10-11 w nocy waliły jak wściekłe w woblery" - chyba jestem jakiś nieuk lub całkiem.nieuzdolniony do wędkarstwa. Chętnie przyjmę się do kogoś na nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Dzisiejszy wiślany szybki i wściekły 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobrykolega Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Fajne bolki, Gratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 pewnie nowe PB przynęta - raptor 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Piękna ściana w tle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 ..i jakiś rapper z rappą przed nią... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Gratuluję wszystkim pięknych boleni.Lubię jesienne rapy, bo nawet jeżeli są niewielkich rozmiarów (w długości) są odpasione, silne i dają sporo frajdy podczas holu Edytowane 11 Października 2014 przez Artech 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Trudno jak zwykle. Zmienne warunki - aby dobrze połowić trzeba często bywac i mieć szczęście bo inaczej to jest ... trudno jak zwykle .... Od 8 lat jak tam chodzę to nigdy nie było tak aby "jazi było naprawdę sporo,o szarówce zbierały owady ,a później do 10-11 w nocy waliły jak wściekłe w woblery" - chyba jestem jakiś nieuk lub całkiem.nieuzdolniony do wędkarstwa. Chętnie przyjmę się do kogoś na nauki. Na duże zgrupowanie jazi trafilem w 2009,po jakiejś powodzi (lipiec lub sierpień) brzegi rzeki ze spękanego błota i roslinnoś jak w kwietniu. lowilem je na takiej rafowej prostce w ok. Pogolewa przy rzędzie uschniętych,zniszczonych przez jemiołe topoli... a kilka lat wczesniej z kumplem biwakowaliśmy kilka dni w cieniu tych drzew (w bodaj 2003 były zdrowe i zielone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 O świcie,kwadraciak z zeszłego tygodnia Sprzętowo:Team Dragon 2,70 m, 10 - 35 gShimano Biomaster XTL 3000 (kurde jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tylnego hamulca)PP 10 lba na końcu zestawu mój wobler GreenLine 6, 12 g 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 70 cm szczęścia. Z samego rana odwiedził opaskę:-). 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Piekne ryby. Podzielcie sie wiedza w jakich miejscach szukacie duzych boleni o tej porze roku? Bo na moim lowisku nie moge ich zlokalizowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Fota z Go Pro, przynęta Top water branie atomowe:) 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Fajna kanciata rapka na RH 12 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi