Skocz do zawartości

Bolenie 2014

kowalek87

Rekomendowane odpowiedzi

Straszna nuda zarzucać i zwijać, zarzucać i zwijać i tak do... :)

Kończę ze spinningiem i przerzucam się na lekką, uklejową  tyczkę ;)  ;)

To dopiero musiał by być komiczny widok , z względu na Twoje skażenie spinningiem. :P

Tasiek zarzuca tyczką jak spinem  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 1

Mega. Brawo.  6 bolków w listopadzie :wacko: Jak to sie robi? Jakie miejsce musi być aby dac tyle bolków w jeden dzień?

Dzięki, niemal wyłącznie bolki łowię od 10lat ,jeszcze do nie dawna u mnie nr 1 była Alga1.Ostatnimy laty bardzo modne stalo się rapowanie, wabikow jest tyle że można oszaleć.Boleń właśnie teraz jest trzebiony , bo wbre temu co niektórzy mówią jest w miarę łatwą rybą do złowienia.Poziom łowienia podniusł się bardzo.

Listopad często jest szczodry, i czasem łowię dużo więcj niż 6. :)

Moim zdaniem koniec października i listopad to dobry czas na mamuśki od 70cm.

• Like 1

Dzięki, niemal wyłącznie bolki łowię od 10lat ,jeszcze do nie dawna u mnie nr 1 była Alga1.Ostatnimy laty bardzo modne stalo się rapowanie, wabikow jest tyle że można oszaleć.Boleń właśnie teraz jest trzebiony , bo wbre temu co niektórzy mówią jest w miarę łatwą rybą do złowienia.Poziom łowienia podniusł się bardzo.

Listopad często jest szczodry, i czasem łowię dużo więcj niż 6. :)

Moim zdaniem koniec października i listopad to dobry czas na mamuśki od 70cm.

Potwierdzam, nie raz jesienna przykosa obdarzyła mnie w kilka sztuk dziennie...

Niestety nie mam zbyt dużego doświadczenia w boleniach(w lato owszem padło kilka sztuk czasem mniejszych, czasem większych), ale próbowałem również głębiej oraz przy samym dnie i niestety pustka. Nie twierdzę jednak że ryb nie ma tam na 100% po prostu ja nie miałem przyjemności się z nimi spotkać :). Nie ma jednak powodu aby zupełnie rezygnować! dlatego wciąż próbuje :)