Miro 85 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Jak go podbierałem to serce mi zabiło szybciej w pierwszym momencie... ale po łbie od razu rozwiał moje watpliwosci, 100% gruby zimowy boleń, domieszki jaska tam nie widze zadnej, a bolków z czerownymi płetwami troche sie przez forum przewineło..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Z Mirkiem też o tym rozmawialiśmy i mówiłem że on jakiś nie teges jest Możliwe że to jakiś jabol.Jak byłem młodszy to lubiłem jabole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 To nie o kolor płetw się rozchodzi, tylko łeb, ryj i kształt Niemniej rybka ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Darku daj zdjecie pyska to rozwieje wszelkie wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Czysty 100% boleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Ta to jest kurna delfin.Właśnie takie delfiny na tej miejscówce ciupią gliździarze na "chroboki"Ja gratuluje pięknego jazia na rekord.Boleń w tym rozmiarze to fikot i gratulować nie ma czego. Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Bez jaj panowie.... Jasiek 60+ to dla mnie wyglada tak, złowiony rzut beretem od tego dziś, sam na tym odcinku kilkukrotnie łowiłem bolki z czerwonymi płetwami zawsze w okresie jesienno-wczesno-wiosennym Ryba nie moja, a od "znajomego" specjalnie w cudzysłowiu Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Miro 85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Bez jaj panowie.... Jasiek 60+ to dla mnie wyglada tak, złowiony rzut beretem od tego dziś, sam na tym odcinku kilkukrotnie łowiłem bolki z czerwonymi płetwami zawsze w okresie jesienno-wczesno-wiosennymCo Ci się w "twarz" stało??? Ps.Fajny jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Też nie mam wątpliwości że to boleń, jedynie te płetwy mnie trochę zwiodłyNiemniej jednak zapodam inną fotkę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Dodam (dla znawców), że pierwszy promień płet brzusznych jest u jazi zwykle krótszy od drugiego (trafiają się wyjątki ale sporadycznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Faktycznie Darku,boleń jak nic... Gratuluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Boleń z czerwonymi płetwami wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Promienie płetw brzusznych wyraźnie widoczne, warto zapamiątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Dodam (dla znawców), że pierwszy promień płet brzusznych jest u jazi zwykle krótszy od drugiego (trafiają się wyjątki ale sporadycznie). Bliżej mu do jaśka niż do bolka.Jak zdarzają się wyjątki to widać często. Strasznie dziwną rybę złowiłeś Fish. Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Bliżej mu do jaśka niż do bolka.Jak zdarzają się wyjątki to widać często. PICT0487.JPG Strasznie dziwną rybę złowiłeś Fish.to akurat mi wyglada na chudego po tarłowego jaska, ale ryba Darka nie pozostawia watpliwosci:gruby zimowy bolek na 100% 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Nie wiem jak patrząc na tą rybę, można uznać ją za bolenia. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) tak to boleń,porównać zdjęcia bolenia Tomka i jazia to boleń ma dużo więcej łusek licząc od płetwy grzbietowej w dół jaż ma grubsze i o połowę(szersze /większe) mniej. nie wiem czy to jakiś wyznacznik ale to widać gołym okiem.edit: Edit:a może podwójnie widzę ,już sam nie wiem,wydaje się że bolek ma drobniejszą łuskę... Edytowane 28 Grudnia 2014 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Panowie, dajcie spokój. Niech to będzie dla jednych boleń, a dla innych jaż. Nie ma znaczenia, ryba o tej porze roku zawsze cieszy, zwłaszcza w taki mróz. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Łeb bolenia, dupa jazia fajna rybson. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 może krzyżówka? o ile takie się zdarzaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ladna hybryda.Gratulacje dla lowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 może krzyżówka? o ile takie się zdarzaja?Tak takie się zdarzają i to jest jedno ze zdarzeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) O wątek ożywił się, wchodzę bo myślałem że koledzy bolów dołożyli ,a tu nic podobnego .Jasia z takim ryjem to nie widziałem ale ja tam nie znam się Przydały by się badania genetyczne Obojętne co to jest (dla mnie bolo) gratulacje ze względu choćby na pogodę Edytowane 28 Grudnia 2014 przez osiemnastak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi