Skocz do zawartości

Bolenie 2014

kowalek87

Rekomendowane odpowiedzi

gratuluje bolków panowie,ja dzisiaj na 3cią rano pojechałem nad zaporówke i taki 66cm mi się trafił,walczyłem już z nim praktycznie z długości rzutupost-53758-0-43323600-1402910108_thumb.jpgniestety zdjęcie niewyraźne bo robione jak zawsze telefonem na szybko żeby ryba wróciła do wody w jak najlepszej kondycji

• Like 5

Dzisiejszy spacerowy w samo południe :) trochę ponad normę z forum.

https://drive.google.com/?tab=mo&authuser=0#folders/0B_Uf1Chccg-ubjVDTXBuT3NiM28

https://drive.google.com/?tab=mo&authuser=0#folders/0B_Uf1Chccg-ubjVDTXBuT3NiM28

Kijek : hande mande od Mifka zakupiony

Multik: Quantum Accourist

Pletka: 0,20

I przynęta Izumi Shad Alive 80 mm Silver FS

Edytowane przez arielos24
  • Like 4

Pierwszy nocny w tym roku

attachicon.gif1.jpgattachicon.gif2.jpg

Sprzętowo:

Champion Turbo 3,0m 21g

Applause 3000 , PP 0,15

Rapala Shad Rap 9 cm

Konger Turbo pociągnął Ci Shad Rapa 9cm? Jestem w szoku, chyba miejsce było ze spokojnym uciągiem? 

Edytowane przez pawello

Tak sobie czytam ten wątek i do wczoraj dziwiłem się, że wszyscy używają takiego mocnego sprzetu. Ja łowiłem dotychczas tylko chlapaki do 65 cm. Niestety wczoraj jakiś kloc uwiesił mi się przy dnie i boleśnie pokazał swoją siłe w nurcie ostatecznie się spinając. Chyba czas przerzucić się na mocniejszy kij i z żyłeczki 0,20 na jakąś pletkę  :D

Edytowane przez Pawgas

Tak sobie czytam ten wątek i do wczoraj dziwiłem się, że wszyscy używają takiego mocnego sprzetu. Ja łowiłem dotychczas tylko chlapaki do 65 cm. Niestety wczoraj jakiś kloc uwiesił mi się przy dnie i boleśnie pokazał swoją siłe w nurcie ostatecznie się spinając. Chyba czas przerzucić się na mocniejszy kij i z żyłeczki 0,20 na jakąś pletkę  :D

Pletka 15lb i kij 17lb niżej nie schodzę :ph34r: . Mowa oczywiście o łowach rap z pontonu.

Z brzegu pewnie można nieco lżej :rolleyes:

• Like 1

Pletka 15lb i kij 17lb niżej nie schodzę :ph34r: . Mowa oczywiście o łowach rap z pontonu.

Z brzegu pewnie można nieco lżej :rolleyes:

Tylko jak tak mocnym sprzetem miotać leciutkie woblerki na rozsądne odległości? Z pontonu nie trzeba daleko miotać ale ja narazie pływadła nie posiadam. Mam na oku jeden kij na morską trotkę więc chyba przejadę się do sklepu go obmacać.

Tylko jak tak mocnym sprzetem miotać leciutkie woblerki na rozsądne odległości? Z pontonu nie trzeba daleko miotać ale ja narazie pływadła nie posiadam.

Kto powiedział, że trzeba łowić rapy lekkimi woblerami ;)

Jest teraz masa różnych ciężkich wobków, które można z powodzeniem prowadzić  w różnym tempie w różnych partiach wody :rolleyes: A lotność jaka ;)  

• Like 2

Kto powiedział, że trzeba łowić rapy lekkimi woblerami ;)

Jest teraz masa różnych ciężkich wobków, które można z powodzeniem prowadzić  w różnym tempie w różnych partiach wody :rolleyes: A lotność jaka ;)  

Najcięższe moje wobki to Thrill 9 i RH85 reszta to max 16 g.

Witam i gratki łowcą.

Jakoś na zaporowke nie możemy się wybrać i po warcie śmigamy.

W wek kilka drobnych i średnich się uwiesiło no i dwa konkretne kabany się tylko pokazały i są namierzone. Może uda się je w końcu przechytrzyć..  

pozdr

Paweł

post-46352-0-80716400-1403029213_thumb.jpg

post-46352-0-97561000-1403029607_thumb.jpg

post-46352-0-23876200-1403029646_thumb.jpg

• Like 11